محمدمهدی اوچی مجری طرح «نانو هموژنایزر راکتور اولتراسونیک به عنوان تولید کننده نانوذرات در فازمایع» به خبرنگار مهر گفت: نانو ذرات مایع معمولا در صنایعی مانند صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی، رنگ سازی ... مورد استفاده قرار می گیرد.
فارغ التحصیل مقطع دکترای نانو تکنولوژی از دانشگاه تهران با بیان اینکه نانوذرات مایع معمولا با دستگاههای هموژنایزر تولید میشوند، گفت: عملکرد این دستگاهها، همگن سازی مخلوطهایی در فاز مایع است که می تواند ذرات در سایز میکرومتر را به سایز نانو برساند.
اوچی اضافه کرد: دستگاه میتواند با ۲۷ هزار دور در داخل یک راکتور استیل، ذرات را با یکدیگر به صورت همگن تبدیل به سایز میکرومتری کند.
وی با بیان اینکه این دستگاه مجهز به دو سیستم خلا و فشار است، ادامه داد: این دستگاه به طور همزمان دارای سیستم کنترل دما (سرمایش و گرمایش) است و این مزیت موجب شده کل فرآیند در این دستگاه در یک دمای ثابت انجام شود.
وی با بیان اینکه با استفاده از این دستگاه، نانو مکمل هایی را به تولید رساندیم، گفت: نمونه مادهای که با استفاده از دستگاه هموژنایزر به تولید رساندیم، نانو مکمل مولتی ویتامین است.
این فعال فناور افزود: با استفاده از این دستگاه در تولید مولتی ویتامین، قدرت جذب محصول بالا می رود. این نانو مکمل به گونهای تولید شده که ویتامینهایی که به صورت غیر نانومتری هستند را به صورت غشایی از چربی در داخل یک نانو کپسول لیپوزومی قرار دادیم تا قابلیت جذب آن در بدن ارتقا یابد.
اوچی با بیان اینکه این مکمل به صورت مایع است که ۲۰ ثانیه پس از اسپری، کل ویتامین موجود در این نانو مکمل جذب بدن خواهد شد، گفت: این نانومکمل به صورت اسپری تولید شده است.
به گفته وی، نانو مکمل تولید شده از نعنا فلفلی در امریکا ثبت پتنت شده است.