به گزارش خبرگزاری مهر، ۹ گونه و ۱۰ رکورد جدید جانوری توسط دکتر «محمد مرادی» عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه زنجان کشف شد. محمد مرادی عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان و عضو کنوانسیون تنوع زیستی (CBD) در مورد ترویج و اشاعه فرهنگ حفاظت از ذخایر ژنتیکی، منابع طبیعی و تنوع زیستی به عنوان سرمایه مشترک نسل حاضر و نسل آینده فعالیت میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان، تنوع گونهای راسته جوندگان و راسته خفاشان ایران در قالب طرحهای داخلی، استانی، بین دانشگاهی و بینالمللی (حدود ۲۵ طرح تحقیقاتی) از طریق مطالعات ریخت شناسی و سیتوژنتیکی مورد بررسی و شناسایی قرار داده است.
نتایج حاصل از این مطالعات در قالب کتاب جلد اول پستانداران ایران (جوندگان ایران) به زبان انگلیسی (Mammals of Iran, Vol. I-Rodents) و جلد دوم پستانداران ایران (خفاشان ایران) به زبان فارسی به ترتیب در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۹ به چاپ رسیده است.
محمد مرادی برای تکمیل مطالعات تنوع زیستی و شناسایی گونههای جانوری در فلات ایران، مطالعات خود را به سمت سایر استانها سوق داد تا با دقت بیشتری تاکسونهای مورد نظر (به ویژه تاکسونهای راسته جوندگان، راسته خفاشان، راسته عقربها و دیگر کلیسرداران) را مورد شناسایی قرار گیرد.
ثمره این تحقیق و تفحص چاپ بیش از ۱۵۰ مقاله در ژورنالهای معتبر جهانی، نزدیک به ۵۰ مقاله درمجلات علمی پژوهشی و ارائه ۲۵۰ مقاله به صورت سخنرانی و پوستر است که در کنفرانسها و کنگرههای ملی و بینالمللی ارائه شده است.
شاخصترین نتیجه این مطالعات، کشف ۹ گونه و ۱۰ رکورد جدید جانوری از فلات ایران توسط این پزوهشگر است که بر اساس قوانین علمی نامگذاری جانوری (Iczn) و ثبت جهانی گونههای جدید توسط بخش جانورشناسی کمیسیون بینالمللی نام گذاری جانوری (IUBC) مورد تأیید قرار گرفت و گزارش آنها در مجلات معتبر جهانی به چاپ رسید.