خبرگزاری مهر - گروه استانها: در ماههای اخیر به دلایل مختلف به خصوص مرزی بودن استان سیستان و بلوچستان، شاهد حضور و فعالیت تعداد زیادی وسیله نقلیه دیزلی در استان هستیم، برخی از آنها کار جابجایی کالا به استانهای دیگر و کشورهای همسایه، برخی متعلق به شهروندان استان برای رفع مایحتاج مردم و برخی هم مقیم با انگیزه فروش گازوئیل در استان مشغول فعالیت هستند و در پی این ترددها، شاهد صفهای طولانی در مقابل جایگاههای عرضه گازوئیل خصوصاً در زاهدان هستیم.
این حضور شاید به بیش از ۱۲ ساعت نیز برسد و رانندگان باید با کالاهایی که مثل لبنیات، گوشت، مرغ و ماهی باید سریعاً تخلیه و در سردخانهها نگهداری شوند مجبور هستند ساعتها در صف دریافت سوخت گازوئیل منتظر دریافت سوخت باشند.
در این خصوص مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای در گفت و گو با خبرنگار مهر، از بروز چنین مسائلی ابراز گلایه و ناراحتی کرد.
ایوب کرد در این خصوص با بیان این مطلب که یکی از معضلات بخش حمل و نقل موضوع سوخت است، اظهار کرد: در جلسات مختلف مانند ستاد کالای قاچاق و یا جلساتی که برای حمل کالاهای اساسی از بندر چابهار برگزار میشود، به این موضوع اشاره میکنیم که در حوزه سوخت در استان ضعف داریم، از یک سو میگوئیم بندر چابهار ظرفیت و پتانسیل فراوانی دارد اما از طرف دیگر در تأمین سوخت تریلی داران مشکل داریم.
این مقام مسئول ادامه داد: در سیستان و بلوچستان چند کریدور اصلی داریم که محور کرمان به چابهار و از بم به بزمان و ایرانشهر و چابهار میرود و دیگری محور زاهدان به میرجاوه، خاش به سراوان و مرز کوهک است، پیشنهاد دادهایم تعدادی جایگاه مخصوص کامیونها و ناوگان حمل کالای اساسی و بار مشخص شود که این اتفاق رخ داده اما سوختگیری خاورها و کامیونهایی که نقشی در جابجایی بار ندارند، مشکل را مضاعف کرده است.
وی اضافه کرد: معطلی در صفهای سوخت در حالی وجود دارد که برای هر سرمایه گذار حداقل بودن هزینه و کمی زمان جابجایی خیلی مهم است.
وی اضافه کرد: سرمایه گذار و صاحب کالایی که چند روز به دلایلی به مثل سوختگیری خودروی جابجا کننده کالا، معطل باشد، قطعاً دیگر رغبت خود را از حمل بار به سیستان و بلوچستان از دست میدهد و این یکی از معضلات ما در این خطه پهناور به شمار میرود.
کرد گفت: وظیفه راهداری تأمین ناوگان است، هنگامی که محموله کشتی میرسد، فراخوان میدهیم حتی مشوقهایی را هم در نظر میگیریم اما وقتی رانندگان و خودروها ساعتها در صف گازوئیل معطل میمانند، پشیمان میشوند.
مدیر کل راهداری استان اظهار کرد: معضلی که در برخی جایگاههای گازوئیل استان وجود دارد ماشینهایی هستند که قصدشان قاچاق سوخت است، برای این عده معطلی ضرری ندارد بلکه به نفع شأن است چرا که سود خود را در یک باک گازوئیل به دست میآورند، در این بین کامیون یا تریلرداری ضرر میکند که حامل بار است.
وی تاکید کرد: سوخت ناوگان درون شهری و برون شهری باید مشخص و تفکیک شود، از همه مهمتر فعالیت جایگاه سوخت باید ۲۴ ساعته شود چرا که استان ترانزیتی بوده و حداقل چیزی که ترانزیت نیاز دارد سوخت است نه اینکه معطل بمانند.
در استان و خصوصاً زاهدان، نه تنها در زمینه سوخت گازوئیل، بلکه در حوزه بنزین نیز شاهد صفهای طولانی هستیم اما تاکنون مسئولان امر آن گونه که باید شفاف سازی لازم را انجام ندادهاند و مردم ساعتها باید برای دریافت سوخت مورد نیاز خود در مقابل جایگاههای عرضه سوخت معطل بمانند.
خبرگزاری مهر آمادگی انعکاس فعالیتها؛ برنامهها و اظهار نظر مسئولان در خصوص راهکارهای در دست اقدام در این زمینه را دارا میباشد.