به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری علیرضا عبدی رئیس سازمان نهضت سوادآموزی صبح امروز در ساختمان مرکزی این سازمان برگزار شد.
عبدی با اشاره به شکل گیری سازمان نهضت سوادآموزی گفت: یکی از کم نظیر ترین پیامها در زمینه علم و دانش پیام حضرت امام در تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی بود. پیامی که در امر سوادآموزی جریان بزرگی راه انداخت و سوادآموزی را در ردیف جریان بهداشت و مسکن قرار داد و سواد آموزی را مردم پایه و تکلیف محور مشخص نمودند.
عبدی افزود: حضرت امام بر این موضوع تاکید کردند که در جریان مردمی سواد آموزی سازمانها باید به سوی مردم بشتابند.
وی با بیان اینکه در سال ۵۵، ۴۸ درصد مردم با سواد بودند. گفت: میزان باسوادی در حال حاضر حدود ۹۸ درصد است. در سال ۵۵ فاصله بین باسوادی زنان و مردان ۲۴ درصد بوده است که امروز به ۶ درصد رسیده است. فاصله بین باسوادی شهر و روستا از ۳۴ درصد به ۱۱ درصد رسیده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: از کسانی که بی سواد یا کم سواد هستند میخواهم به سرعت خود را به جمع باسوادان برسانند. سازمان نهضت سوادآموزی آستینها را بالا زده و بی سوادان را در هر جای کشور که باشد پیدا کرده و یاری میکند. در هر جا که بی سوادی حاضر باشد ما حاضریم کتاب و لوازم التحریر به وی برسانیم. حاضریم معلم برای او بفرستیم. حاضریم فرزندش را پشتیبانی کنیم تا در آموزش والدینش کمک کند.
سوادآموزی به زندانیان و زنان عشایری
وی با اشاره به همکاری سازمانها و جریانهای مختلف در امر سوادآموزی گفت: هیچ بی سوادی نیست که امروزه وارد چرخه خدمت عمومی شود و با سواد از آن خارج نشود. زندانیان بی سواد یا کم سواد در زندان طرحهای خوبی برای سواد آموزی پیش روی خود دارند.
عبدی با بیان اینکه در سواد تابعی بی سوادان آن چیزی را میخوانند که با اقتضائات زندگی آنان موافق است؛ با اشاره به کتابهای جدید چاپ شده در زمینه سواد تابعی گفت: کتابهایی با عنوان زنان شیردل عشایر، میهمان جدید ایل، بیماریهایی که زنان عشایری باید بدانند، دانستی های مربوط به خانواده در عشایر از کتابهایی است که علاوه بر سواد آموزی نکات مورد نیاز زن عشایری را هم به وی میآموزد.
نهضت سوادآموزی جریانی غیررسمی است
وی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی جریانی غیر رسمی است؛ گفت: نهضت سوادآموزی روی موضوع تعریف سواد ایستاده است. سازمان نهضت سوادآموزی قدم اول در سواد آموزی مطلق را پشت سر خواهد گذاشت؛ باید بررسی کنیم که قدم دوم این سازمان چه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ما با هیچکس قرارداد رسمی استخدامی نداریم؛ گفت: امسال هم همانند سالهای قبل با آموزشیاران گذشته خود اقداماتش را ادامه میدهند؛ اگر هم بنا به استخدامی از طریق آزمون باشد؛ مجلس باید آن را تصویب کند.
عبدی با اشاره به اینکه جریان رسانهای میتواند در امر سوادآموزی مردم را تشویق کند، گفت: گفتمان سازی و تشویق به سواد آموزی شرط لازم برای قدم دوم نهضت سوادآموزی است.
عبدی ابراز امیدواری کرد بتوان در همین دولت جشن پایین بی سوادی را اعلام کنیم و گفت: بی سواد مطلق یک میلیون و هفتصد هزار نفر و در نوسوادان یا افرادی که تنها تا دوره ابتدایی تحصیل کردهاند؛ دو میلیون و پنجاه هزار نفر است.
وی با اشاره به جریان سوادآموزی دانش آموزان گفت: برای دانش آموزانی که از راه فضای مجازی میخواهند سواد خود را تقویت کنند یا در امر سوادآموزی به ما کمک کنند؛ این جریان دانش آموزی را ایجاد کردهایم. بازیهای کامپیوتری را هم در حال طراحی هستیم که فرد از طریق این بازیها سواد خود را تقویت کند.