گزارش خبرنگار مهر، «جلیل سالاری» امروز (شنبه) در حاشیه مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در جمع خبرنگاران در رابطه با صادرات بنزین گفت: در حال حاضر تأمین سوخت مورد نیاز کشور در اولویت قرار دارد و صادرات در اولویت بعدی قرار دارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واردات بنزین انجام میشود و یا در دستور کار قرار دارد، گفت: واردات بنزین در حال حاضر انجام نمیشود و برای سوآپ همنام با کشور روسیه و برخی کشورهای آسیای میانه در مرحله توافق قرار داریم و مذاکرات برای سوآپ نفت خام با هدف استفاده در پالایشگاههای شمالی کشور در جریان است.
سالاری با اشاره به ارسال تجهیزات پالایشگاهی ایران به کشورهای دیگر ادامهداد: این تجهیزات در حال استفاده در یکی از پالایشگاههای خارج از کشور است و با ۲ پالایشگاه دیگر نیز توافقاتی برای استفاده از تجهیزات ایرانی انجام شده است.
وی اضافه کرد: مدیریت مصرف سوخت در کشور باید مورد توجه قرار بگیرد، زیرا مصرف بالای ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین با توجه به جمعیت کشور تطابق ندارد. در این زمینه علاوه بر اصلاح الگوی مصرف باید سیستم خودروها نیز تغییر کند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تاکید کرد: اختلاف قیمت سوخت در ایران با کشورهای همجوار بسیار بالا است و این موضوع مسیر قاچاق را ایجاد میکند. برای جلوگیری از قاچاق باید استفاده از سامانههای پیمایش مانند «سپهتن» مورد توجه قرار گیرد.
وی در رابطه با تغییر سهمیه بنزین گفت: تغییر سهمیه بنزین وجود ندارد و بنزین یورو ۴ و یورو ۵ تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و هر دو استانداردهای روز جهان را دارا هستند.
معاون وزیر نفت به تولید بنزین سوپر در پالایشگاه شازند با اتمام تعمیرات اساسی اشاره کرد و افزود: توزیع بنزنی سوپر در تهران و برخی از کلانشهرها آغاز شده و بهتدریج افزایش خواهد یافت.
سالاری خاطرنشانکرد: ارزش ۱۶ تفاهم نامه امضا شده و قراردادها ۷۵ میلیون دلار برآورد میشود.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا محصولات دانش بنیان وارد مرحله تجاریسازی شده و با ایجاد فن بازارها به بازارهای جهانی عرضه شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: این تفاهم نامهها و قراردادها در محورهایی که هیأت وزیران مصوب کرده بود به امضا رسید.
سالاری، به حمایت از شرکتهای دانش بنیان و ساخت بار اول اشاره کرد و گفت: توجه به دانش بومی در دستور کار است و در ساخت بار اول سند ۴۰۰ قلم کالا را پیش بینی کردیم و در اختیار شرکتها قرار دادیم.
وی تاکید کرد: برای انتخاب این شرکتها و اخذ قرارداد، شرکتهای دانش بنیان را غربالگری کردیم.
وی با اشاره به ساماندهی خودروهای سی ان جی گفت: تکلیفی بر عهده خودروسازان گذاشته شده، طبیعتاً تولید کارخانه اولویت ما است. لذا شرکتهای خودرویی باید پیش بینیهای لازم را در این حوزه داشته باشند. با توجه به تولید کیت ۵ در کشور لازم است که حداقل نسل ۴ را در خودروها پیش بینی تا مشکل راندمان نیز از این طریق برطرف شود.
وی افزود: برنامه در اختیار خودروسازان است. در قانون هوای پاک این موضوع دیده شده و باید مورد توجه خودروسازان قرار بگیرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که با توجه به اینکه هفته گذشته اعلام کردید هیچ نیروگاهی در تهران از سوخت مازوت استفاده نمیکند، آیا مشکل آلودگی هوا ناشی از کیفیت بنزین است، گفت: زمانی که در تهران ۱۶۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف میشود این موضوع آلایندگی را به دنبال دارد. همچنین حجم مصرف بنزین نیز در کشور زیاد است که همین موضوع نیز موجب ایجاد آلایندگی در کشور میشود. علاوه بر این خودروهای فرسوده، لاستیک فرسوده، لنت ترمز مواردی هستند که روی آلودگی هوا اثر میگذارند که باید همه این موارد به صورت یکجا دیده شود.
وی تصریح کرد: سالی یک میلیون خودروی جدید در کشور اضافه میشود یک میلیارد سوخت بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد که این به معنای دو تا سه میلیون سرمایه گذاری در کشور است. قطعاً این شتابی که خودروها در کشور عرضه میشوند اگر بخواهیم بنزین آنها را تأمین کنیم طبیعتاً امکانپذیر نیست.
سالاری با تاکید بر اینکه خودروهای جدید باید نسبت به قبل بهینه شوند گفت: این موضوعات در قانون آمده است و هر کدام از بخشها میبایست وظایف خود را در این حوزه ایفا کنند.