خرم‌آباد- کارگاه تولید قارچ دکمه‌ای در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز یکشنبه کارگاه تولید قارچ دکمه‌ای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، راه‌اندازی شد.

این کارگاه تولیدی با حمایت رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان و مشاوره علمی دکتر حسین میرزایی‌نجفقلی، عضو هیئت علمی گروه آموزشی گیاه پزشکی دانشگاه لرستان، ایجاد شده است.

فاطمه محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری‌شناسی گیاهی و احسان حسنوند، دانشجوی دکترای بیماری‌شناسی گیاهی، در ایجاد این کارگاه، مشارکت و همیاری داشته‌اند.

از ویژگی‌های این پروژه‌ی تولیدی، آن است که مهارت دانشجویان علاقه‌مند را در تولید قارچ، ارتقا می‌دهد و از نظر درآمدزایی و ایجاد اشتغال، می‌تواند در مساحت‌های کوچک، همچون انبارهای خانگی و زیرزمین‌ها تا مساحت‌های بزرگ، همچون کارگاه‌های صنعتی، اجرا شود.

در همین رابطه، حسین میرزایی نجفقلی، عضو هیئت علمی گروه آموزشی گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، گفت: قارچ‌های دکمه‌ای، ترکیباتی سرشار از پروتئین، املاح با ارزش، اسیدهای آمینه و ویتامین‌ها هستند؛ همچنین، آنها، مقادیر زیادی پتاسیم، فسفر، آهن و مقدار کمتری کلسیم دارند و فاقد نشاسته اند؛ بنابراین، برای بیماران دیابتی و رژیم لاغری، مناسب‌اند.

وی، تصریح کرد: برای راه‌اندازی این شغل در وهله نخست، مهم‌ترین عامل، علاقه‌داشتن به انجام این کار است و در وهله دوم، احداث سالن با رعایت استانداردهای لازم و تجهیز سالن به وسایل مورد نیاز از جمله قفسه‌های فلزی، دستگاه رطوبت‌ساز، وسایل سرمایشی و گرمایشی، دماسنج، رطوبت‌سنج و دستگاه تهویه خروجی است.

وی، افزود: هر دوره پرورش قارچ، حدود دو ماه طول می‌کشد و تولیدکننده، سه تا پنج دفعه، برداشت محصول دارد.