به گزارش خبرنگار مهر، رضا خسروآبادی صبح امروز در نخستین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱ که به میزبانی میبد برگزار شد، اظهار داشت: هدف اصلی این رویداد سه روزه که در همه استانهای کشور به طور همزمان در حال برگزاری است، این است که مفهوم و واژه نوسازی و بازآفرینی در حوزه مسکن بتواند به عنوان یک جریان در همه محلات هدف بازآفرینی شکل بگیرد.
وی، این حرکت را یک حرکت ملی با حضور سفیران شهر بم در ۱۰۰ شهر بزرگ انتخاب شده در حوزه بازآفرینی عنوان کرد.
خسروآبادی تصریح کرد: این حرکت و تکاپو بسیار مهم و ارزشمند است و ارتباط مستقیم با جان همه شهروندان دارد.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان یزد، بازآفرینی شهری را یک ظرف معرفی کرد که باید جنس ارزشمند در آن قرار گیرد و اقدامات باید متناسب با حیثیت و ارزشمندی این ظرف باشد.
وی عنوان کرد: در جریان بازآفرینی شهری با یک فرآیند به بلوغ رسیده مواجه هستیم، اقدامات انجام شده روز به روز، دهه به دهه و سال به سال پختهتر شده و در جریان تکامل اقدامات زیست محیطی در این حوزه رنگ و بوی مدیریت شهری گرفته است.
بازآفرینی شهری وجهه اجتماعی پیدا کرده است
خسروآبادی اضافه کرد: اقدامات بازآفرینی به اقدامات ساماندهی توأم با تفکر و ظرافت تبدیل شده و اقدامات جنبه حرکت از وجهه صرف مدیریت شهری به سمت وجهه اجتماعی دارد و با ورود تفکرات اجتماعی و سیاسی به این عرصه، حرکتها جنبه مشارکت اجتماعی پیدا کرده و همه اینها نشان از رشد و بالندگی آرام بازآفرینی شهری دارد.
خسروآبادی بیان کرد: بازآفرینی شهری یک سیاست اجرایی جامع برای ارتقای کیفیت زیست و زندگی شهروندان است و باید همه اقدامات قابل اجرا منجر به ارتقای کیفیت زندگی شود و مردم از زندگی در بافتی که در آن زندگی می کنند، لذت ببرند.
وی تاکید کرد: اقدامات بازآفرینی شهری باید باعث استحکام بنای زندگی شهروندان، ارتقای کیفیت خدمات رسانی به شهروندان در حوزه زیربنایی و ارتقای کیفیت محل سکونت و مسکن پایدار شهروندان شود و ما مسئولان باید این سه گانه مهم را رقم بزنیم.
خسروآبادی یادآور شد: میبد، ندوشن و بفروییه دارای هر سه نوع بافت فرسوده، تاریخی و مناطق با ویژگی حاشیه نشینی هستند که این بافت ها هدف بازآفرینی شهری است.
معاون اداره کل راه و شهرسازی بیان کرد: به مالکان این بافت ها تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن در بافت های هدف بازآفرینی ارائه می شود.
ویرانی گسترده بم نیاز به علت یابی دارد
سفیر نوسازی و بازآفرینی شهر بم نیز با یادآوری خاطره تلخ زلزله بم گفت: همه ساختارها و سازههای قدیم و جدید بم در زلزله ۱۲ ثانیهای ویران شد و همه اینها نیاز به علت یابی دارد و اکنون بعد از گذشت ۱۹ سال قطعاً باید توسط مهندسان و مسئولان علت یابی شده باشد.
رنجبرزاده افزود: اگر در سال ۸۲ خانههای قدیمی شهر بم بازسازی شده بود، آن زلزله ۵۰ هزار کشته و در مجموع ۱۰۰ هزار کشته و صدمه دیده نداشت.
وی، شهر بم را با قدمت بیش از ۶ هزار سال واقع در جنوب استان کرمان و دارای بزرگترین بنای خشتی جهان و شامل سه بخش و در مجموع ۲۵۵ آبادی معرفی کرد.