به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی زینت بخش ظهر دوشنبه در نشست سفیران بازآفرینی در محل حسینیه اعظم زنجان، با بیان اینکه زلزله بم یک اتفاق نادر و واقعی بود که در ۱۲ ثانیه با عمق کانونی ۱۵ کیلومتر، شهر را حلاجی و با خاک یکسان کرد، افزود: بعداز زلزله بم، اگر همت و تلاش مردم بازمانده از این زلزله نبود، بازسازی انجام نمیشد.
وی بیان داشت: امروز شهر بم به یک شهر پویا و پایدار تبدیل شده است.
سفیرنوسازی، مقاوم سازی و بازسازی شهرستان بم گفت: با وجود رشد و توسعه علم و تکنولوژی، پیش بینی زلزله قبل از رخداد آن تاکنون در هیچ کشوری میسر نشده است.
زینت بخش تاکید کرد: با استفاده از همین تکنولوژی و علوم، بعد از گذشت ۱۹ سال از زلزله بم و انجام ساخت و سازها، نشان دادیم که میتوانیم در برابر حوادث طبیعی از جمله زلزله مقاوم باشیم و کمترین آسیبها را ببینیم.
وی با بیان اینکه این زلزله هرچند تبعات و مصیبتهای زیادی داشت اما برکاتی نیز درپی داشت، افزود: به این جهت که یک شهر به کارگاه و آموزشگاه تبدیل شد و از تمام ایران و حتی متخصصان برخی کشورها برای تحقیقات و مطالعه در این خصوص وارد بم شدند.
سفیرنوسازی، مقاوم سازی و بازسازی شهرستان بم تصریح کرد: آیین نامه مقررات ملی ساختمان و «۲۸۰۰» طراحی ساختمانها در برابر زلزله تغییر یافت و مقاوم سازی بناها، پیغام ۴۰ هزار نفر کشته شده در حادثه زلزله سال ۸۲ بم است که باید به تک تک افراد جامعه رسانده شود.
زینت بخش تاکید کرد: بسیاری از بناها و ساختمانها شاید ظاهری زیبا و چشم نواز داشتند اما با زلزلهای حتی کوچک مقیاس، در کمتر از لحظهای تمام گرههای سازه آنها از هم گسست.
وی گفت: برای جلوگیری از تکرار حوادث ناشی از زلزلههایی که تجربه کردهایم و برای کاهش شدت اثر این حوادث طبیعی از همین امروز باید شروع به کار کنیم.
سفیرنوسازی، مقاوم سازی و بازسازی شهرستان بم ادامه داد: اطلاع رسانی به عوام و عموم مردم بهترین و موثرترین راهکار در این خصوص است چراکه هرجا مردم پای کار بودند دقت کار به حد اعلا رسیده و موفق بودیم.