شهرام رسولی در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: کارت ملی هوشمند که در دست مردم است تا سال ۱۴۰۵ تمدید شده و مردم به راحتی میتوانند از کارت ملی هوشمند در دریافت خدمات متنوع استفاده کنند.
وی به شکلگیری سامانه پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور و درگاه ملی سامانه «سهیم» اشاره کرد و گفت: تمام تلاش ما بر این است تا بهترین و کیفیترین خدمات را به مردم از طریق این سامانهها ارائه کنیم که اخیراً نیز با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل و معاونت آمار و اطلاعات، در جمعآوری اطلاعات آماری همکاری نزدیکی داریم.
مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل واجدین شرایط استان را در بهرهمندی از کارت ملی هوشمند یک میلیون و ۴۳ هزار نفر اعلام کرد و افزود: ۹۶ درصد جمعیت استان اردبیل نسبت به تکمیل فرم ثبت اطلاعات کارت هوشمند ثبتنام کردند و تاکنون ۸۸۹ هزار و ۸۳۲ فقره کارت ملی هوشمند به هموطنان در استان اردبیل صادر شده است.
رسولی با بیان اینکه ۸۹ درصد جمعیت استان اردبیل کارت هوشمند خود را دریافت کردند، ادامه داد: هشت درصد صدور کارت باقی مانده که در مرحله چاپ و تحویل است.
وی از آماده ارائه بودن ۲۹ هزار و ۵۹۲ فقره کارت در دفاتر پیشخوان و ادارات پست خبر داد و تصریح کرد: متقاضیان هر کجا ثبتنام کردهاند، میتوانند پیگیر دریافت کارت ملی هوشمند خود باشند.
رسولی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با مراجعه به پروتال اداره کل ثبت احوال یا سامانه «سهیم» میتوانند از آخرین مراحل صدور کارت ملی هوشمند خود مطلع شده و یا نسبت به دریافت آن اقدام کنند.
وی از استقرار باجه صدور شناسنامه و ثبت اطلاعات افراد فوت شده در ۲ بیمارستان و آرامستان اردبیل خبر داد و اضافه کرد: بیش از ۹۹.۵ درصد ولادتها و فوتها در مهلت قانونی به ثبت میرسد و ما در استان اردبیل هیچ مشکلی را در ثبت بهنگام وقایع حیاتی در استان اردبیل نداریم.
۹۰ درصد تغییر نامها با تقاضای بانوان انجام میشود
مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ۹۰ درصد درخواست تغییر نام توسط بانوان انجام میشود که در ۹ ماهه امسال ۵۹۸ متقاضی برای تغییر نام، درخواست خود را ارائه کردند.
رسولی تصریح کرد: در تغییر نام فراوانی نام تغییر یافته به «فاطمه و زهرا» بیشتر است و در کنار آن حذف پسوند و یا تغییر نام خانوادگی نیز در موارد خاص اتفاق میافتد.
وی گفت: حذف پسوند در سالجاری به تعداد ۹۳۰ مورد و نام خانوادگی نیز به همین میزان انجام شده است.
رسولی از ارائه خدمات الکترونیکی ثبت احوال به متقاضیان در حوزههای مختلف خبر داد و افزود: ما آمادگی داریم درخواست انتخاب نام، گواهی تجرد، گواهی فوت، تغییر کد پستی، تغییر محل سکونت و… را از طریق درگاه الکترونیکی ثبت احوال انجام داده و سهولت خاصی را برای ارائه خدمات به مردم فراهم آوریم.
وی سامانه «سهیم» را یکی از موفقترین و مناسبترین سامانهها در ارائه خدمات اعلام کرد و ادامه داد: کمیسیون تشخیص سن نیز به صورت مرتب در استان تشکیل میشود که سالانه ۲۳ مورد درخواست صغر سن و رأی به افزایش سن را شاهد هستیم.
رسولی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ۱۶ اداره ثبت احوال در شهرستانها و ۱۴ نمایندگی در بخشها به مردم ارائه خدمات میکنند و ۶۴ دفاتر پیشخوان نیز در ارائه خدمات ثبت احوال در خدمت مردم هستند.
مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل از تنوع ارائه خدمات در دفاتر پیشخوان خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم مراجعین به ثبت احوال عمده خدمات خود را از طریق مراجعه به این سامانهها انجام دهند.