به گزارش خبرنگار مهر، علی سلاجقه عصر پنجشنبه در نشست علمی و تخصصی دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: دانشگاه محقق اردبیلی جز دانشگاههای رده بالا در مدیریت سطح کشور است و ما تمام تلاشمان را انجام میدهیم تا با راهاندازی رشتههای متنوع در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست به توسعه همهجانبه این دانشگاه کمک کنیم.
وی ضرورت ایجاد ظرفیت مناسب اشتغال در بین فارغالتحصیلان دانشگاهی به ویژه رشتههای منابع طبیعی و محیط زیست را یادآور شد و تصریح کرد: در کشورهای دیگر فارغالتحصیلان این رشتهها از جذابیتهای شغلی بیشتری برخوردار هستند و ما باید به سمتی حرکت کنیم تا فارغالتحصیلان این رشتهها به سرعت جذب بازار کار شوند.
استفاده از ظرفیت دانشگاهها در حل مشکلات زیست محیطی
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دانشگاهها باید در گرهگشایی مشکلات زیست محیطی پیشقدم شوند و اولویتها را در حل موانع و مشکلات مورد توجه قرار دهند.
سلاجقه افزود: با احیای شورای عالی محیط زیست و پژوهش قطعاً تلاش میکنیم تا از ظرفیت دانشگاهها، متخصصان و همچنین تشکلهای مردمنهاد بیشتر استفاده کنیم تا توسعه پایدار همراه با رعایت مبانی زیست محیطی انجام شود.
وی مدیران محیط زیست را به استفاده از ظرفیت بیمزد و منت سمنها دعوت کرد و ادامه داد: در استان اردبیل به رغم تلاشهایی که در مسیر صنعتی شدن شروع شده، ما با آسیبهای کمتر زیست محیطی روبهرو هستیم.
سلاجقه در مورد ۲ کارخانه پتروشیمی، فولاد و نگرانیها از بابت آلایندگی محیط زیست خاطرنشان کرد: در مورد پتروشیمی خط تولید راهاندازی شده هیچ آلودگی ایجاد نمیکند و ارزیابیهای زیست محیطی ما نیز نشان از سلامتمحور بودن این کارخانه متوسط است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: هر چند کشور نیاز به توسعه دارد اما اجازه نمیدهیم تا اصول زیست محیطی فدای برخی مبانی توسعهای شود و قطعاً سعی ما بر صیانت از این اصول و بخشنامههای تعریف شده است.
سلاجقه بیان کرد: در کشور ما به دلیل ارزان بودن سوخت برخی اقدامات نامناسبی را در مصرف انرژیها شاهد هستیم در حالی که بهتر است در مصرف انرژی توجهی جدی کرده و به جای سرازیر کردن انرژی به خانهها، این مسیر را به سمت کارخانهها تغییر دهیم.
وی به راهاندازی کارخانه فولاد اردبیل نیز اشاره کرد و ادامه داد: قرار نیست از منابع آب زیرزمینی در تأمین آب مورد نیاز این کارخانه استفاده شود بلکه مقرر شده از محل باز چرخه منابع آب تصفیهخانهها، آب مورد نیاز کارخانه فولاد اسفنجی تأمین شود.
سلاجقه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در بازدیدی که از تصفیهخانه فاضلاب اردبیل داشتیم، اعلام شد که قرار است آب خروجی تصفیهخانه وارد رودخانه شود که ما اجازه ندادیم این کار اتفاق بیفتد و به مسئولان تاکید مضاعف کردیم تا آب تصفیه شده فاضلاب شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل به چرخه صنایع بازگشته و مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در احیای تالابها و منابع آب موجود از ظرفیت صندوق ملی محیط زیست نیز استفاده خواهد شد تا اهداف مورد نظر تحقق پیدا کند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رویکرد مسئولان استانی را در حفاظت از حوزههای مختلف زیست محیطی یادآور شد و گفت: ما اجازه نمیدهیم تا حقابه تالابها مورد غفلت و بیتوجهی قرار گیرد و در کنار آن در بحث سلامت هوای اردبیل نیز تلاشمان بر این است تا این شهر گرفتار آلودگی هوا نشود تا مانند کلانشهرها در خروج از مشکل آلودگی هوا، گرفتاری و مشکلات مضاعفی گریبانگیر اردبیل نشود.