پنتاگون مدعی است جنگنده چینی در فاصله ۶ متری هواپیمای جاسوسی آمریکا پرواز کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، فرماندهی هند و اقیانوسیه آمریکا (USINDOPACOM) در وب سایت خود اعلام کرد که یک جنگنده جت J-۱۱ چینی در فاصله ۶ متری از یک هواپیمای شناسایی بوئینگ RC-۱۳۵ آمریکا بر فراز دریای چین جنوبی پرواز کرده است. براساس بیانیه پنتاگون، پرواز جنگده چینی در نزدیکی هواپیمای شناسایی آمریکا خطر احتمال برخورد هوایی را به همراه داشته است.

بر اساس این بیانیه، خلبان جنگنده چینی یک هواپیمای RC-۱۳۵ نیروی هوایی ایالات متحده را که در حال انجام عملیات معمولی بر فراز دریای چین جنوبی در حریم هوایی بین المللی بوده است، رهگیری کرده است.

پنتاگون می‌گوید که هواپیمای چینی در جلو و در فاصله ۲۰ فوتی (حدود ۶ متر) خود را به هواپیمای آمریکایی نزدیک کرده و در این شرایط هواپیمایی آمریکایی نیز خود را مجبور به انجام مانورهای فرار برای جلوگیری از برخورد هوایی کرده است.

فرماندهی هند و اقیانوسیه پنتاگون تاکید کرد که هواپیماهای آمریکایی «با رعایت قوانین بین‌المللی با رعایت حفط ایمنی همه کشتی‌ها و هواپیماها در حریم هوایی بین‌المللی به فعالیت خود ادامه خواهند داد.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «ما از همه کشورهای منطقه هند و اقیانوس آرام انتظار داریم که از حریم هوایی بین‌المللی به طور ایمن و مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند.»

نزدیکی جنگنده‌های چین و آمریکا همزمان با تشدید تنش‌ها میان دو طرف صورت گرفته است. روز پنجشنبه نیز وزارت امور خارجه آمریکا مجوز فروش ۱۸۰ میلیون دلار تسلیحات به تایوان را تائید کرد. در میان این بسته تسلیحاتی سیستم مین ضد تانک نیز به چشم می‌خورد.

یک نهاد وابسته به پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا گفته است که بسته تسلیحاتی برای تایوان توانایی این جزیره را برای رویارویی با تهدیدات فعلی و آتی در مقابل دشمنان خود تقویت خواهد کرد.

با این حال مشخص نیست که سیستم‌های تسلیحاتی وعده داده شده آمریکا چه زمانی به تایوان خواهند رسید.

پیش از این نیز دولت بایدن متعهد شده بود که فقط تا ۲.۲ میلیارد دلار تجهیزات نظامی به تایپه بفروشد، اما ماه گذشته فاش شد که محموله‌های تسلیحاتی آمریکا برای تایوان به ۱۸.۷ میلیارد دلار رسیده است که چند برابر میزان اعلام شده از سوی دولت بایدن است.

چین بارها از واشنگتن خواسته است که فروش تسلیحات خود به تایوان را متوقف کند، اما تا کنون واشنگتن به این خواسته توجهی نکرده است. پکن براساس سیاست چین واحد، جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند و هرگونه روابط مستقل خارجی این جزیره با سایر کشورها بویژه آمریکا را محکوم می‌کند. روز پنجشنبه نیز وزارت دفاع تایوان در بیانیه‌ای اعلام کرد که فعالیت‌های نظامی چین در اطراف این جزیره کماکان ادامه دارد. همزمان وزارت دفاع جزیره تایوان از رؤیت ۵ کشتی جنگی و همچنین ۱۲ فروند جنگنده نظامی چین نزدیک این جزیره خبر داد و اعلام کرد که این هواپیماها از «خط میانی» تنگه تایوان عبور کردند.

روایت تایوان درباره تحرکات نظامی چین نزدیک این جزیره در شرایطی مطرح شده که چندی پیش اعلام شد که برای نخستین بار پس از سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه، دو کشتی جنگی متعلق به نیروی دریایی آمریکا از تنگه تایوان عبور کرده‌اند.

این در حالی است که ارتش چین پیشتر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در پاسخ به سفر اخیر هیئت آمریکایی به تایوان، رزمایش نظامی جدیدی در آب‌ها و آسمان اطراف تایوان برگزار می‌کند.

ارتش چین با بیان اینکه «در این رزمایش سلاح‌ها و تسلیحات گوناگون آزمایش خواهد شد»، افزود: این رزمایش، اقدام نظامی استاندارد و در پاسخ به تغییر شرایط در تنگه تایوان است.

برچسب‌ها