به گزارش خبرگزاری مهر، سیدجلیل حسینی اظهار کرد: معاونت روابط کار شامل چهار حوزه تشکلهای کارگری و کارفرمایی، روابط کار، حمایت از پایداری مشاغل و بیمه بیکاری و حوزه بازرسی است.
وی افزود: در حوزه روابط کار بر تنظیم رابطه کارگر و کارفرما و حسن اجرای قانون کار نظارت میکنیم تا در صورت بروز اختلاف بین کارگر و کارفرما، نسبت به رسیدگی آن در مراجع قضائی اقدام شود.
حسینی عنوان مرد: حوزه معاونت روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین متشکل از هشت هیئت تشخیص و پنج هیئت حل اختلاف است که هیئتهای تشخیص عضویت سه نفره و هیئت حل اختلاف عضویت ۹ نفره دارد؛ رئیس هیئتها سه جانبه بوده و شامل نماینده کارگر، کارفرما و دولت است که برمبنای آئین دادرسی کار نسبت به حل و فصل اختلافات کارگر و کارفرما ناشی از قرارداد کار در هیئتها اقدام میشود.
وی بیان کرد: در هشت ماه نخست سالجاری سه هزار و ۶۰۶ دادخواست کارگری و کارفرمایی در هیئتهای تشخیص صادر و رسیدگی شده و در هیئتهای حل اختلاف هم به یکهزار و ۲۵۰ پرونده رسیدگی شده است.
حسینی ابراز کرد: آرا صادره از سوی معاونت روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در مراجع حل اختلاف شامل ۳۲ درصد سازشی بین کارگر و کارفرما بوده و نسبت صدور آرا بسیار بالا بوده است که از سه هزار و ۶۰۶ پرونده صادرشده بیش از ۹۰ درصد منتهی به صدور رأی شده است.
بهرهمندی یکهزار نفر ساعت طی هشت ماه نخست سالجاری از آموزشهای ادارهکل تعاون قزوین
معاون روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین بیان کرد: باوجودی که زمان رسیدگی به پروندهها در گذشته در استان قزوین بالا بود، این زمان توسط مراجع حل اختلاف در سالجاری بسیار کاهش یافته است.
حسینی ادامه داد: یکی از وظایف حوزه روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه آموزشهای لازم به جامعه کارگری و کارفرمایی با هدف توانمندسازی و آگاهی بخشی، دانشافزایی و ارتقای سطح سواد است؛ یکهزار نفر ساعت در مراجع حل اختلاف طی هشت ماه نخست سالجاری در این زمینه از آموزشها بهرهمند شدهاند؛ همچنین در حوزه ایمنی کارگران به ۳۰۰ نفر ساعت آموزش ارائه شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر پروندههای مربوط به صورت الکترونیکی در سامانه جامع ابلاغ و تشکیل میشود که الکترونیکی بودن سامانه در شفافیت، سلامت و سرعت رسیدگی به پروندهها بسیار مؤثر بوده است.
این مسئول یادآور شد: باتوجه به وظایف تعریف شده معاونت روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه بازرسی کار و صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور، نسبت به بازرسی از بنگاههای اقتصادی استان قزوین از جمله سه هزار واحد صنعتی، پنج هزار واحد کشاورزی، بیش از ۵۰ هزار واحد صنفی توسط ۱۵ نفر بازرس اقدام میکنیم.
کاهش حوادث منجر به فوت
حسینی ادامه داد: هدف از بازرسیها کاهش حوادث ناشی از کار است که برای استفاده از حداقل منابع نیروی انسانی، نیازمند بازرسی هوشمند و هدفمند هستیم و مقدمات اطلس ایمنی کار را در استان قزوین فراهم کردیم؛ در گام اول شناسایی کارگاههای پرخطر و کانونهای پرحوادث استان صورت گرفته و نتایج مثبتی از جمله کاهش ۲۰ درصد حوادث اتفاق افتاده و ۵۰ درصد حوادث منجر به فوت و قطع عضو طی هشت ماه نخست سالجاری حاصل شده است.
وی با اذعان به اینکه تعیین صلاحیت شرکتها در راستای اجرای پروژههای مربوطه از سایر فعالیتهای معاونت روابط کار است، بیان کرد: در هشت ماه نخست سالجاری ۶ هزار و ۱۴۳ مورد بازرسی از کارگاهها صورت گرفته و در تعیین صلاحیتهای ایمنی نیز ۵۳ شرکت پیمانکاری را تأیید صلاحیت ایمنی کردهایم.
معاون روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین تصریح کرد: باتوجه به نقش این معاونت در تعیین صلاحیت شرکتهای پیمانکاری برای به کارگیری نیروی انسانی، طی سالجاری ۳۸ شرکت پیمانکاری تأمین نیروی انسانی را به منظور حفظ شأن و کرامت انسانی کارگران را تعیین صلاحیت کردیم.
نسبت به معرفی کارفرمایان متخلف اقدامات شاخصی انجام شده است
حسینی اذعان کرد: در حوزه بازرسی کار نیز بازرسیهای شبانه را برای نخستین بار در استان قزوین در دستور کار قرار دادیم.
وی گفت: هرچند تعداد قابل توجهی از کارفرمایان استان قزوین در مجموع به عنوان جهادگران حوزه اقتصاد در ایجاد اشتغال و تولید فعالیت میکنند اما ممکن است عدهای در مواردی تخلفاتی را انجام دهند و براین اساس نسبت به معرفی کارفرمایان متخلف در حوزه ایمنی و روابط کار اقدام شاخصی طی سالجاری اقدام کردیم.
معاون روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در پایان یادآور شد: باتوجه به اینکه بیشترین حوادث اتفاق افتاده در مجموع کشور و به تبع آن در استان قزوین مربوط به کارگاههای ساختمانی است طی تفاهمنامه منعقد شده بین نظام مهندسی ساختمان و ادارهکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان قزوین، نرمافزاری در نظام مهندسی تعریف شده است که گزارشات ساختمانی بروز به ادارات بازرسی ارجاع داده میشود؛ این امر به فرآیند بازرسیها سرعت بخشیده و از حوادث سختی که در کارگاههای ساختمانی اتفاق میافتد پیشگیری میکند.