خبرگزاری مهر، گروه استانها: دیماه که به اواسط خود میرسد، یاد و خاطره شهیدی زنده میشود که مردم ما او را به مرد میدان، سردار دلها و جان فدا میشناسند.
سردار شهید قاسم سلیمانی که مظلومانه در ساعت ۱:۲۰ دقیقه نیمه شب ۱۲ دی ماه توسط استکبار جهانی به شهادت رسید خاطراتی از خود به جای گذاشته است که برای امروز و فردای ما درسآموز است.
اشارهای به ناامنیهای شرق کشور در دهه ۷۰
سردار علی قاسمی، فرمانده سابق سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی و از همرزمان شهید سلیمانی در مقابله با اشرار در مرزهای شرقی کشور در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی دهه ۷۰ در مرزهای شرقی کشور در محدوده جنوب خراسان، شرق کرمان و شمال سیستان و بلوچستان ناامنیهایی به وجود آمد.
فرمانده گفت: گروههای ۱۰- ۲۰ نفری در این مناطق با هدف قاچاق مواد مخدر، تجزیه سیستان و بلوچستان، ایجاد نارضایتی در بین مردم و برخی از اهداف سیاسی دیگر اقدامات مسلحانه انجام میدادند.
قاسمی با اشاره به اینکه این اقدامات از سال ۶۹-۷۰ آغاز و تا سال ۷۴ ادامه داشت، بیانکرد: در این شرایط سردار سلیمانی با هدف ایجاد امنیت در منطقه مأموریت یافتند که قرارگاه قدس را در زاهدان ایجاد کنند.
مأموریت در کویری ناشناخته
وی ادامهداد: با این کار کل کویر جنوب خراسان، شرق کرمان و شمال سیستان و بلوچستان تحت کنترل نیروهای شهید سلیمانی (که تیپهایی از استانهای مختلف و از جمله تیپ انصارالرضا (ع) بیرجند در آن حضور داشتند) بود.
همرزم شهید سلیمانی با اشاره به اینکه من هم آن روزها در تیپ سه انصارالرضا (ع) بیرجند و در خدمت سردار بودم، اظهار کرد: در آن زمان کویر شرق مانند امروز شناخته و دارای راه و جادههای متعدد نبود و حتی تعدادی از فرماندهان نیروی انتظامی در منطقه گم شده بودند.
قاسمی بیانکرد: برای همین شهید سلیمانی بسیار تأکید داشتند مراقب کسانی که برای شناسایی به کویر میروند، باشید تا کسی آسیب نبیند.
شهید سلیمانی حفظ جان نیروها را وظیفه میدانست
وی با اشاره به اینکه حفظ جان انسانها برای سردار بسیار حائز اهمیت بود، گفت: مراقبت از نیروهای خود را تکلیف میدانست و بر این امر اصرار داشت.
رزمنده دوران دفاع مقدس بیانکرد: خصلت دیگر ایشان جلو بودن در همه مأموریتها بود به گونهای که اگر ساعت شش وعده و قرار داشتیم ایشان قبل از این ساعت حاضر بودند.
در عملیاتها جلودار بود
قاسمی با بیان اینکه شهید بزرگوار همواره تأکید داشتند که فرماندهی در جنگ نه هدایت که امامت است، اظهار کرد: بر این اساس در همه عملیاتهای در مرزهای شرقی خودشان جلودار بودند
وی ادامهداد: مهمان نوازی از خصلتهای دیگر ایشان بود به گونهای که در آن زمان ما یکی – دو بار به خانه ایشان رفتیم و خودشان از ما پذیرایی کردند.
فرمانده سابق سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی افزود: نه فقط از من، که ایشان همواره از عشایر بلوچ، مردم بلوچ و فارس در ایام خدمت در شرق کشور پذیرایی میکردند.
توصیههای سردار سلیمانی در مورد اشرار دستگیر شده
قاسمی در پاسخ به این سوال که شهید سلیمانی درباره اشراری که دستگیر میشدند چه توصیههایی داشتند، بیانکرد: توصیه اول این بود که اشرار را سالم دستگیر کنید.
وی گفت: زمانی که اسلحه اشرار خالی از گلوله میشد و دستها را به نشانه تسلیم بالا میگرفتند، ایشان تأکید میکردند که آتش را قطع کنید و به کسی آسیب نرسد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس اظهار کرد: وقتی هم یکی از اشرار دستگیر میشد، شهید سلیمانی میپرسیدند که چه کسی او را به مقر میبرد، چه کسی از او بازجویی میکند و به آن فرد تأکید میکردند که در حق اسیر ظلم نکنید.
قاسمی بیان کرد: در نهایت برخی از این افراد دستگیر شده بعد از توجیه و انجام کارهای فرهنگی توبه میکردند و امان نامه میگرفتند و خیلیهایشان اکنون از مریدان شهید سلیمانی هستند.
اقدامات محرومیت زدایی به امنیت شرق کمک کرد
وی با اشاره به اینکه بسیاری از سران اشرار در این حوادث کشته شدند، ادامه داد: بعد از ایجاد امنیت در منطقه نیز کمیته امداد و جهاد سازندگی و … در راستای محرومیت زدایی در منطقه سیستان و بلوچستان اقداماتی انجام دادند.
همرزم شهید سلیمانی در مقابله با اشرار شرق کشور گفت: ارتباط کاری ما با شهید سلیمانی بعد از سال ۷۵ و ایجاد امنیت در مرزهای شرقی قطع شد و ایشان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران شدند.
قاسمی یادآور شد: ولی سوای مباحث اداری و کاری بعدها نیز ایشان را در جلسات در تهران میدیدم و ابراز ارادت ما به سردار تا به امروز همچنان باقی است.