به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان دستگاههای اجرایی که در ایجاد زیرساختها شهرک صنوف آلاینده بیرجند سهیم هستند در غیاب نمایندگان استانداری و راه و شهرسازی به دعوت اعضای شورای اسلامی شهرستان بیرجند به همراه مسئولان شرکت صنوف آلاینده بیرجند، شامگاه شنبه برای چندمین بار دور یک میز جمع شدند تا بلکه بتوانند به انگشت تدبیر خود مشکلات سیزده ساله را در جلسهای دو ساعته حل و فصل کنند.
نماینده شرکت گاز خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شهرداری مجوز حفاری برای اجرای شبکه گاز از خیابان موسی بن جعفر ۱۲ تا کمربندی را صادر کرده است، گفت: با وجود اینکه ۱۵ آذر برای اجرای بولینگ از زیر پل کمربندی با شهرداری مکاتبه شده تا این لحظه پاسخی دریافت نکردهایم.
احمد زینلی با بیان اینکه برای اجرای بقیه شبکه گاز از کمربندی تا شهرک صنوف آلاینده هم هنوز مجوزی صادر نشده است، افزود: مسئولان اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای میگویند کمربندی مربوط به ما نیست که ما برای عبور شبکه گاز از پل مجوز بدهیم و شهرداری هم تاکنون مجوزی در این خصوص نداده است.
وی افزود: اداره راه و شهرسازی هم برای صدور مجوز در این خصوص از ما تعهدی درخواست کرده که نمیتوانیم چنین تعهدی را بدهیم.
محمد حسین ربیعی، معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند هم بیان کرد: بر اساس درخواست شرکت گاز در تاریخ ۹ آذر ماه ۱۴۰۱ مجوزی برای اجرای شبکه گاز از خیابان موسی بن جعفر ۱۲ تا کمربندی که در محدوده خدماتی شهر بیرجند است، صادر کرده است.
خسروی، نماینده شرکت آبفای خراسان جنوبی هم گفت: در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز با اولویت و در مدت شش ماه شبکه آبرسانی به این شهرک اجرا خواهد شد.
درخواست ۳۷ میلیارد تومان
سرپرست اداره بهره برداری شرکت توزیع برق خراسان جنوبی هم تصریح کرد: چون این شهرک خارج از محدوده خدماتی شهر بیرجند است، اجرای شبکه برق برای این منظور از وظایف ما نیست و برای انجام این کار در سفر دوم رئیس جمهور به استان درخواست ۳۷ میلیارد تومان برای این منظور کردهایم.
محمد رضا عبدی افزود: به دلیل اینکه بعد از کمربندی در محدوده خدماتی شهر بیرجند نیست، شهرداری نمیتواند مجوزی برای حفاری آن صادر کند و در این محدوده برای تملک اراضی واقع در مسیر هم باید اقدام شود.
مدیرعامل شرکت صنوف آلاینده بیرجند با بیان اینکه از ساعت چهار بعد از ظهر در شهرک صنوف آلاینده مشکل روشنایی در معابر را داریم، اظهار کرد: شرکت برق تا کنون نسبت به نصب ۱۲ ترانس برای برقراری روشنایی تعدادی از واحدها صنفی موجود در شهرک اقدام کرده است.
نجارباشی عنوان داشت: برای اجرای بقیه روشنایی واحدها و معابر این شهرک به بودجه زیادی نیاز است که درخواست داریم از اعتبارات سفر دوم رئیس جمهور به استان برای حل این مشکل مبلغی اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه هر چند عمر شهرک صنوف آلاینده بیرجند به ۱۳ سال رسید اما مشکلات زیرساختی آن همچنان باقی مانده است، گفت: شهردار بیرجند هفت میلیارد تومان برای احداث راه دسترسی و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تملک زمینهای موجود در مسیر احداث راه دسترسی را پیش بینی کرده که به نظر ما ارقام بیان شده کارشناسی شده نیست.
نجار باشی با بیان اینکه با وجود اینکه آماده سازی ۸۰ مترمربع از این شهرک را انجام دادهایم اما شهرداری حاضر به پرداخت هزینه نیست، افزود: این در حالی است که شهردار بیرجند برای هزینه هر متر مربع سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از ما طلب میکند.
به گفته وی یکی از اقداماتی که باید در این خصوص انجام شود، جمع آوری آبهای سطحی است که از سمت شمال شهر و از مهر شهر به طرف این شهرک روان میشوند، است که مسئولان شرکت آب منطقهای استان انجام این کار را از وظایف شهرداری میدانند.
وی ادامه داد: علاوه بر اینکه فیبر نوری در شهرک اجرا نشده، به دلیل آماده نبودن زیرساختها، معابر شهرک را هنوز آسفالت نکردهایم.
پاسبان بازرس شرکت صنوف آلاینده با بیان اینکه سال ۱۳۹۷ از هر عضوی بیش از ۹۰ هزار تومان برای آماده سازی گرفته شده است، گفت: این در حالی است که در آن زمان هزینه هر مترمربع ۲۵ هزار تومان بود که این موضوع سبب بدهکاری دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی به اعضا و پیمانکاران شده است.
زخم کهنه ۱۳ ساله
عضو شورای اسلامی شهرستان بیرجند هم در این جلسه با بیان اینکه صنوف آلاینده زخم کهنهای است که هنوز زیرساختهای آن مانند راه دسترسی ایجاد نشده است، افزود: این در حالی است که شورای ترافیک استان مصوبهای در این زمینه داشته است که بر اساس آن استانداری، راه و شهرسازی و شهرداری هزینه احداث راه دسترسی به این شهرک را پرداخت خواهند کرد.
حاجی آبادی اضافه کرد: برای احداث راه دسترسی در شورای ترافیک استان از سه مسیر روستای حاجی آبادی، بلوار پیامبر اعظم (ص) و از موسی بن جعفر پیشنهادهای مطرح شد.
عضو دیگر شورای اسلامی شهرستان بیرجند هم گفت: برای پیگیری مسائل صنوف آلاینده کارگروهی در فرمانداری بیرجند تشکیل شده است که باید حل مشکلات موجود از این طریق انجام شود.
مرتضی یزدانشناس تصریح کرد: برای احداث راه دسترسی به شهرک صنوف آلاینده در گذشته پیش بینی انجام این کار از سمت حاجی آباد شده که چون راه روستایی محسوب میشد باید راه و شهرسازی هزینه آن را متقبل شود.
وی عنوان داشت: احداث راه دسترسی حدود ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت که باید از طریق اعتبارات ملی این کار اجرایی شود و بر اساس قرار داد شرکت صنوف آلاینده با شهرداری باید آسفالت معابر شهرک انجام میشد.
این عضو شورای شهرستان بیرجند بیان کرد: در جلسهای که در فرمانداری بیرجند برگزار شد، نماینده شرکت صنوف آلاینده از آسفالت معابر این شهرک به دلیل هزینه زیاد آن انصراف داد که این موضوع توسط معاون عمرانی فرماندار هم تأیید شد و شهرداری به دلیل داشتن کارخانه آسفالت میتواند این کار را انجام دهد.
عضو دیگر شورای اسلامی شهرستان بیرجند هم گفت: در این جلسه سخنی از موانع موجود برای ایجاد زیرساختها مورد نیاز این شهرک نشد تا به عنوان اعضای این شورا پی گیری های لازم را برای حل موانع مورد نظر انجام دهیم.
وعدههای نیم بند
رضا حسنی صفت افزود: نمایندگان دستگاههای اجرای حاضر در این جلسه تنها به دادن وعدههای نیم بند اکتفا کردند که این های برای رفع مشکلات موجود کارساز نخواهد بود و چون مصوبه شورای شهر بیرجند برای پرداخت دو میلیارد تومان توسط شهرداری به صنوف آلاینده به جای ارسال برای هیأت تطبیق برای شهردار ارسال شده است، وی از اجرای آن خود داری میکند.
به گفته وی بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر بیرجند شهرداری بعد از کسر سهم خود بابت آسفالت معابر شهرک باید بقیه هزینههای مورد نظر را به شرکت صنوف آلاینده پرداخت کند که این مصوبه بعد از تأیید هیأت تطبیق مصوبات شورا قابل اجرا است.
عباس سروری، رئیس شورای اسلامی شهرستان بیرجند هم گفت: برای حضور نماینده راه و شهرسازی در این جلسه اشتباهی رخ داده و آن اینکه دعوتی در این خصوص انجام ندادهایم و مقرر شده بعد از برگزاری این جلسه، در جلسهای دیگر با مسئولان استانداری مشکلات موجود را بررسی کنیم.
آنچه مصوب شد
در این جلسه مصوب شد که برای عبور لوله گاز از کمربندی به شکل پرس بولینگ به جای شکاف آسفالت اقدام لازم توسط شرکت گاز انجام شود و شهرداری هم به نامه شرکت گاز در این خصوص هر چه زودتر پاسخ دهد.
همچنین مقرر شد با تأمین اعتبار مورد نیاز در مدت شش ماه آینده شبکه آبرسانی به این شهرک توسط شرکت آبفا اجرایی شود و شرکت توزیع برق هم پیگیری لازم را برای تأمین اعتبار مورد نیاز برای اجرای شبکه برق در شهرک صنوف آلاینده را انجام دهد.
شرکت مخابرات هم موظف شد طرح مورد نیاز را برای اجرای فیبر نوری در این شهرک تا پایان دی ماه تهیه کند تا این طرح در اختیار شرکت صنوف آلاینده بیرجند قرار گیرد.