به گزارش خبرنگار مهر در اراک، همه سال در شب 28 ماه رمضان یکی از بانوان اراکی بزرگترین حلوای نذری را با مشارکت اهل محل و مردمانی که از دور و نزدیک به این خانه در حاشیه مسجد سیدهای اراک، می آیند طبخ و بین مردم توزیع می کند.
قصه پحت این حلوای نذری به سالهای دور و بیش از 30 سال گذشته بازمی گردد زمانی که بانوی خانه با مشتی آرد و شکر و روغن اولین نذری را پحت و اکنون پس از سال ها به دلیل اعقتاد مردم به خلوص و درستی این خانه و حلوای نذری آن به هزاران کیلو و ظرف های بزرگ حلوا تبدیل شده است.
تنها، فتیر و گوش فیل شیرینی های محلی اراک نیست که شبهای ماه رمضان در کنار، چای و شیر و نان و پنیر و سبزی و آش رشته خودنمایی می کند بلکه در آخرین شبهای ماه رمضان مردم حلوای نذری همشهری خود را بر سر سفرهایشان می گذارند که نتیجه برآوردن یک دعاست.
روزهای پایانی ماه رمضان در اراک با حلواپزان پیرزن و اهل این خانه، رنگ دیگری به خود می گیرد و آرامشی خاص به آن می بخشد.
سالها پیش زنی دعایی کرد و برای دعای خود حلوایی نذر کرد، امروز پس از سال ها مردم اراک شب های 28 ماه رمضان را بر در خانه آن زن می روند تا با گرفتن لقمه ای از حلوای نذری با صلواتی و صدق دلی، حاجت هایشان را با حلوا ی نذری متبرک از خداوند بخواهند و واسطه ای از کرامت خویش بر وی ارزانی کنند.
مردم با دادن نذری های خود به این مراسم حلواپزان برآوردن دعاهای خود را از خداوند می خواهند.
جمیله میر اشرفی متولی و صاحب نذر در این باره می گوید: حلوای نذری که در روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان توزیع می شود از چند روز گذشته مقدمات آن انجام شده است که این حلوای نذری پنج تن است که شامل یک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم آرد،۸۰۰ کیلو گرم شکر، دو کیلو زعفران، ۸۰۰ کیلو گرم روغن حیوانی، ۱۰کیلو گرم هل، ۱۰ کیلو گرم کنجد و ۱۰۰ کیلوگرم گلاب، است این در حالی است که یکصد سال پیش این نذر چهار کیلو گرم بوده و به دلیل برآورده کردن نذرها در این مدت به پنج تن رسیده است.