معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بر ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در حوزه‌های حقوقی، قضایی و پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر جهانگیر در سخنانی با اشاره به اینکه به موازات پیشرفت‌های تکنولوژیک و بروز و ظهور فناوری‌های نوین، روش‌ها، شگردها و شیوه‌های ارتکاب جرایم نیز دچار تحولات عجیب و غریبی شده است، گفت: به اقتضای شرایط موجود و فراتر از روش‌های سنتی و معمول در حوزه‌های حقوقی و قضائی باید از آخرین فناوری‌ها برای عدلیه در راستای مبارزه با جرایم و همچنین پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد.

دبیر شورای عالی پیشگیری از جرم اظهار کرد: یکی از مسائلی که در حوزه قضا مورد توجه کشورها در دنیا قرار گرفته است استفاده از مقوله هوش مصنوعی است که حتی بسیاری از کشورهای قدرتمند مثل چین، نقشه راهی در این زمینه طراحی و تدوین کرده‌اند.

جهانگیر با بیان اینکه در سال‌های اخیر برخی کشورها زیرساخت‌های حقوقی خود را مبتنی بر مقولاتی مانند دادگاه‌های هوشمند، عدالت دیجیتال و یا حتی قاضی رباتیک تغییر داده‌اند، بیان کرد: امروز برای مهار اطاله دادرسی و مقابله با بی‌نظمی‌های احتمالی در دادرسی و همچنین مدیریت پرونده‌ها از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی استفاده می‌کنند همچنین با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانند ناهنجاری‌ها و الگوهای رفتاری غیرعادی و خرابکارانه را شناسایی کرده و افرادی که احتمال ارتکاب اعمال مجرمانه توسط آنها وجود دارد را طبقه‌بندی و ردگیری کنند.

معاون قوه قضائیه با تاکید بر اینکه استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در دستور کار عدلیه قرار دارد گفت: شتاب روزافزون توسعه هوش مصنوعی سبب شد است که برخی کشورها برای قانون‌گذاری در این حوزه دست به کار شوند و حرکت در این مسیر را ناگزیر کرده است. متأسفانه در ایران موضوع بهره‌گیری از هوش مصنوعی در حوزه‌های حقوقی از شتاب لازم برخوردار نیست و خلأ قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری در این زمینه به چشم می‌آید و این در حالی است که با توجه به موضوع پدیده جرایم نوظهور، بی‌شک روش‌های سنتی و قدیمی مقابله با شیوع جرایم کارساز نیست.

وی در پایان بر هم‌افزایی و هماهنگی‌های ذی‌ربط در قوای مختلف برای تقویت استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند در اموری چون پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.