حجت الاسلام سید مرتضی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه چند ویژگی موجب محبوبیت حاج قاسم در بین مردم شد، اظهار کرد: یکی از این ویژگیها از خودگذشتگی ایشان بود، برای خود هرگز چیزی را نمیخواستند و هیچ نگاهی به پول، جایگاه و ثروت نداشتند.
فعال سیاسی و فرهنگی بیان کرد: نکته دوم این بود که ایشان برقراری امنیت را از وظایف خود میدانست و نسبت به آن احساس مسئولیت داشت چنانچه ایشان در میدان نبرد حاضر شده و در دل دشمن قرار میگرفت و با وجود اینکه ایشان فرمانده بود پیشگامتر از نیروهای خود در میدان نبرد حاضر میشود تا نیروها را هدایت کند چرا که احساس میکردند اگر خود نباشد ممکن است مسئله امنیت ضربه بخورد و لازم است خود ایشان به صورت مستقیم در صحنه حضور داشته باشد.
وی افزود: ایشان برای مسائل امنیتی خطوطی قائل نبودند و بدون طرفداری از جناح یا حزب خاصی در هر کجای جهان اسلام نسبت به کسانی که در راستای رفاه، ارتباط گیری با مردم و حل مشکلات آنها تلاش میکردند بسیار خوش برخورد بودند و در مقابل ایشان در برابر مسئولینی که از مسیر اصلی خود منحرف میشدند بسیار جدی بوده و نسبت به تذکر و نصیحت اقدام میکردند و در صورتی که تغییری حاصل نمیشد روشهای دیگری را اعمال میکردند.
این کارشناس گفت: حاج قاسم هیچ گاه خود را نمیدیدند و همواره توجهشان سمت خلق خدا بود و بر این باور بودند که خدمت به خلق الله در واقع خدمت در مسیر خداوند است.
وی ادامه داد: از دیگر ویژگیهای ایشان میتوان به فروتنی و متواضع بودن اشاره کرد چنانچه آنچه که ایشان را به عنوان شخصیت محبوب در بین مردم معرفی میکرد تواضع و فروتنی بود ایشان علی رغم مسئولیتهای متفاوت هیچگاه خود را بالاتر از دیگران ندیدند بلکه نسبت به اقشار مختلف متواضع بودند.
حسینی تصریح کرد: صمیمیتی که ایشان در برقراری ارتباط با مردم داشتن سبب میشد تا مردم با ایشان بهتر ارتباط بگیرند و حاج قاسم نیز در برابر عشق مردم نسبت به خود متقابلاً ابراز احساسات میکردند چنانچه مادر مستندات مختلف میبینیم که زمانی که مردم برای گرفتن عکس با ایشان حاضر میشدند، ایشان علیرغم داشتن محدودیتهای امنیتی با خوشرویی در کنار مردم قرار گرفته و با مردم عکس یادگاری میگرفتند.
وی در پایان گفت: توجه به مردم و برقراری ارتباط صمیمی با آنها از جمله ویژگیهایی بود که حاج قاسم را در دلها ماندگار کرد که تقویت این امر در شرایط کنونی لازمه کار مسئولین است.