به گزارش خبرنگار مهر، مجید نبی ظهر سه شنبه در همایش مدرسه زمستانی نسل چهارم صنعت اظهار داشت: در اصفهان صنایع بزرگی با تکنولوژی خوبی وجود دارد که نسل سوم صنعت را پیاده سازی کردند و برای اینکه به سمت نسل چهارم حرکت کنند باید مجهز به اتوماسیون نسل سوم صنعت باشند.
وی بیان داشت: صنایع برای عملیاتی کردن نسل چهارم صنعت باید بتوانند نسل سوم را شبکه سازی کنند که نیازمند اینترنت پرسرعت و پلتفرمهای مناسب است که باید توسط شرکتهای بزرگ آی تی بسترسازی شود.
دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: انقلاب صنعتی چهارم آغاز شده است و باید آماده سازی کافی در این حوزه صورت بگیرد که بتوان در ۶ سال آینده دستاوردهای آن را شاهد باشیم.
وی اعلام کرد: صنعت چهارم مجموعهای از تکنولوژی و تخصصهای مختلفی از جمله دانشکده برق، مکانیک، فیزیک، تولید سنسور، مخابرات، پردازش اطلاعات و یادگیری ماشین است که پتانسیل خوبی در دانشگاه صنعتی وجود دارد و اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی میتوانند با استفاده از فضای موجود به سمت انقلاب نسل چهارم صنعتی پیش بروند.
نبی توجیه کارخانجات و صنایع برای رفتن به سمت نسل چهارم صنعت را یک امر ضروری خواند و افزود: آزمایشگاهی به نام نسل چهارم صنعت با همکاری شرکت فولاد مبارکه در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر راه اندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی اصفهان مبانی علمی نسل چهارم صنعت را دارد، گفت: صنایع باید نیاز به نسل چهارم صنعت را احساس کند تا دانشگاهها به این سمت جهت بگیرند.
دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان اعلام کرد: برای اینکه نسل چهارم صنعت را در تولیدات شاهد باشیم و در آینده حرفی برای گفتن داشته باشیم باید هم پای دنیا در این حوزه گام برداریم.
ترسیم نقشه راه توسعه نسل چهارم صنعت در صنایع
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نیز در این همایش گفت: ترسیم نقشه راه توسعه نسل چهارم صنعت در صنایع از دستاوردهای برگزاری این رویداد علمی است.
ایمان ایزدی اظهار داشت: نسل چهارم صنعت بیش از اینکه یک مفهوم علمی باشد یک مفهوم تجربی است. یکی از اشکالاتی که امروزه با آن مواجهیم نداشتن ذهنیت درست صنایع از این نسل است و مهمترین هدف این کارگاه رسیدن به این دستاورد و نتیجه است.
ایزدی با بیان اینکه آگاهی مسئولان نسبت به نسل چهارم صنعت یک پیش نیاز برای فراهم کردن زیرساخت هاست؛ افزود: دولت باید دست صنایع را برای سرعت بخشیدن به نسل چهارم صنعت باز بگذارد تا این امر محقق شود.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر گفت: امروزه صنایع محدودی چون فولاد مبارکه، ضرورت رسیدن به نسل چهارم صنعت را درک کردهاند و تا زمانی که دیگرصنایع هم به این مرحله شناخت نرسند، به این سمت تمایل پیدا نمیکنند.
زیر ساختهای لازم برای عملیاتی کردن نسل چهارم صنعت در کشور وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه زیر ساختهای لازم برای عملیاتی کردن نسل چهارم صنعت در کشور وجود ندارد، خاطر نشان کرد: مجهز بودن به اینترنت پرسرعت ضروریترین نیاز است که در این زمینه نیازمند حمایت جدی دولت هستیم.
ایزدی ایجاد فضای فکری نسل چهارم صنعت در صنایع، فضای دانشگاهی، مسئولان و جامعه را اولویت مهم این رویداد دانست و افزود: در حوزه تکنولوژی در یک گلوگاه قرار داریم که برای گذر از آن نیاز به برنامه ریزی و همت صنعتگران و دولت است در غیر این صورت مجبور هستیم دنباله رو بقیه باشیم.
وی با اشاره به اینکه به پیشرفتهای صنعت کشور نباید نگاه صفر یا صد داشته باشیم، ادامه داد: در برخی از شاخصهای صنعت کشور همچون هوش مصنوعی، شاخص نرم افزاری، زیرساختی و امنیت از پیشرو هستیم وازدانش فنی بالایی برخورداریم اما باید این از آن بهره ببریم.