سعید یوسف پور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی تالابهای چغاخور، گندمان، سولقان و علیآباد، مجموعاً ۶۸ هزار پرنده در استان، زمستانگذرانی میکنند و بیش از ۸۰ درنای خاکستری در تالاب گندمان فرود آمدند.
وی تصریح کرد: سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی تالابهای استان طی دو روز با حضور کارشناسان، محیطبانان، عکاسان حیات وحش و جوامع محلی انجام شد.
یوسف پور افزود: در این سرشماری ۶۰ گونه پرنده شناسایی شده است و مشاهده پرندگان شاخصی چون اردک تاجدار، اردک بلوطی، طرلان، اردک مرمری، گلایول بال سیاه و تنجه ثبت شده است.
وی عمده پرندگان تالاب را از گونههای چنگر معمولی، عقاب دریایی دم سفید، عقاب خالدار تالابی، سنقر تالابی، گیلار، انواع اردکها (سرسبز، حنایی، اردهای)، حواصیلها، غازها، سلیم طوقی، چوبپا و انواع کاکایی عنوان کرد و گفت: بیش از ۸۰ درنای خاکستری در تالاب گندمان فرود آمدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه هر ساله با سرد شدن هوا در نیمکره شمالی زمین پرندگان مهاجر به سمت عرضهای جنوبی مهاجرت میکنند، اظهار کرد: این استان هرساله از اواخر مهرماه پذیرای پرندگان مهاجر در تالابها است، از اواسط آبانماه حضور پرندگان مهاجر در تالابهای استان به اوج خود میرسد و با سرد شدن و یخ زدگی آب تالابها از این استان کوچ میکنند.
یوسف پور گفت: ویژگی بارز و مهم تالابهای استان چهارمحال و بختیاری نسبت به سایر تالابهای ایران، قرار گرفتن آنها در ارتفاع بیش از دو هزار متری است. وجود آببندها، باتلاقها و تالابهای طبیعی در این منطقه سبب شده است تا هزاران پرنده بومی و مهاجر در این زیستگاهها بهطور دائم و موقت زندگی کنند.