عضو کمیته فنی فدراسیون تیراندازی با انتقاد از رفتار برخی افراد گفت: برخی فراموش می کنند که در تیم ملی سرباز هستند.

یوسف آجرلو در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تصمیمات کمیته فنی تفنگ و تپانچه و ارزیابی خود از فعالیت این کمیته اظهار داشت: با حضور آقای قربانی در فدراسیون تیراندازی، یکی از سیاست‌های وی این بود کمیته فنی که در سال‌های گذشته نیمه فعال و حتی می‌توان گفت غیر فعال بوده را فعال کند. خوشبختانه این کمیته فعال شد و در سه ماه گذشته ۱۰ تا ۱۲ جلسه در بخش تفنگ و تپانچه برگزار شده است. البته باید بگویم این کمیته قبلا در تفنگ و تپانچه مجزا بود اما با توجه به کمبود وقت و اینکه موانع و مشکلات در هر دو اسلحه یکسان است، دو کمیته ادغام شد.

وی در ادامه افزود: اولین اقدام تدوین شرح وظایف این کمیته با حضور آقای قربانی بود. وی تمام نظرات و مطالب را شنید و در نهایت شرح وظایف مشخص شد. تدوین آیین نامه انتخاب ورزشکاران نیز از مهم‌ترین اقدامات این کمیته بود. پیش‌تر انتخاب تیراندازان در تیم ملی بر اساس سلایق شخصی کادر فنی بود البته با تدوین این آیین نامه صددرصد انتخاب‌ها توسط کمیته فنی نیست اما برای اینکه ورزشکاران نگران حق و حقوق خود برای حضور در تیم ملی نباشند و ابهامی وجود نداشته باشد، این اقدام انجام شد. این آیین نامه در مراحل پایانی است. این آیین نامه با حضور کادر فنی تیم‌ها بررسی شد و آنها نیز از این آیین نامه رضایت داشتند.همچنین نحوه اعزام به مسابقات برون مرزی تصویب شد.

عضو کمیته فنی تفنگ و تپانچه گفت: در این جلسات عملکرد مربیان گذشته مورد بررسی قرار گرفت. بخشی از عدم موفقیت آنها به امکانات و تجهیزات و بخشی به خود مربیان باز می‌گشت و در نهایت تصمیم گرفته شد تا مربی تفنگ تعویض شود و خانم مریم طالبی با توجه به اینکه کمک مربی لازلو و مربی در زمان هاشمی بود به عنوان سرمربی تفنگ در رده بزرگسالان و نوجوانان و جوانان انتخاب‌شود.

وی تصریح کرد: در رشته تپانچه با توجه به موانع و مشکلاتی که ورزشکاران داشتند، آقای جعفرزاده، از پیشکسوتان و مربیان و قهرمانان با سابقه تیراندازی به عنوان مربی به کادر فنی این تیم اضافه شد. محسن نصر اصفهانی نیز کماکان طبق روال گذشته کار خود را ادامه می‌دهد. رکوردگیری برای مسابقات پیش‌رو داشتیم که نتایج خوبی از مربیان ثبت شد و تیراندازان چند درصدی پیشرفت داشتند. امیدوارم ورزشکاران در مسابقات نتایج خوبی بگیرند.
آجرلو یادآوری کرد: آیین نامه اخلاقی ورزشکاران در کمیته فنی در حال تدوین است. در زمان دکتر هاشمی این آیین نامه وجود داشت ولی این آیین نامه زمان دادگر، رئیس سابق فدراسیون به کارگیری نشد. حتی تا جایی که می‌دانم کمیته فنی هم تنها چند جلسه تشکیل داد و عملا تصمیمات توسط خود رییس گرفته می‌شد.

تصمیمات در فدراسیون تیراندازی جمعی است نه فردی

وی در پاسخ به این سوال که آیا اکنون در تصمیمات کمیته فنی از خارج از کمیته اعمال نظر می شود؟ گفت: در هر فدراسیون کمیته‌های فنی تصمیمات و مصوباتی دارند که به هیات رییسه یا رییس فدراسیون ارجاع داده می شود. بر اساس آنچه که در جهان هم وجود دارد،با توجه به اینکه رییس فدراسیون پاسخگوی تصمیمات خواهد بود، می توان تصمیمات کمیته را رد یا قبول کند ولی آقای قربانی تمام مصوبات را پذیرفته و اعلام کرده به اعضا اعتقاد دارد و تصمیمات کاملا گروهی است نه شخصی.

وی در خصوص اینکه ظاهرا بعضی از تصمیمات کمیته فنی به مذاق برخی از افراد خارج فدراسیون خوش نیامده و هجمه‌هایی را علیه این کمیته آغاز کردند، گفت: متاسفانه برخی از ورزشکاران و مربیان نگاه نمی‌کنند که در حکم یک سرباز هستند و اگر آنها را از جایی به جای دیگر منتقل می کنند و یا از انها استفاده نشود، نباید ناراحت شوند. من از سال ۵۹ به عنوان دبیر، نایب رئیس، سرمربی و مسئولیت های مختلف در کمیته ها، در تیراندازی حضور داشتم اما وقتی دادگر، رئیس فدراسیون شد، از من استفاده نکرد. شاید وی اعتقادی به کار من نداشت و من ناراحت نشدم و موضع گیری و اعتراض نکردم.

مربی حق ندارد پشت سرمربی دیگر بدگویی کند

پیشکسوت تیراندازی کشورمان افزود: ما به عنوان مربی یا ورزشکار باید نقاط ضعف خود را بررسی کنیم نه اینکه زیر پوستی به دنبال ایجاد تنش و حاشیه باشیم یا دیگری را تخریب کنیم. من همواره می‌گویم یک مربی حق ندارد پشت سر یک مربی دیگر صحبت کند اگر این کار را انجام دهد عملا خود را تخریب کرده است و به خودش بی احترامی کرده است. مربی باید الگو و سمبل باشد. کمیته فنی با کسی مشکل شخصی ندارد. مریم طالبی و حسین باقری هر دو مانند فرزندان من هستند.کمیته فنی هیچگاه به خاطر دشمنی با کسی تصمیمی نمی‌گیرد.

هیچ کس نمی‌تواند بگوید مربی او بوده است

آجرلو در خصوص دلیل افت فروغی در یک سال اخیر گفت: چه قبل از المپیک و چه بعد از المپیک همیشه گفته‌ام که جواد فروغی یک تیرانداز خود ساخته است و هیچ کس نمی‌تواند بگوید که من مربی او بودم شاید از دکتر خدابنده لو، غیاثی و باجلانی مشاوره گرفته باشد ولی اینکه بگوییم فدراسیون یا مربیان تیم ملی او را قهرمان کرده اند، درست نیست. وی قبل از حضور در اردوها با هزینه خودش ساعت ها تمرین می‌کرد.با توجه به سن بالایی که داشت او را به اردو دعوت نمی کردند اما آنقدر تمرین کرد که علی رغم میل باطنی خودشان، او را به تیم ملی دعوت کردند.

وی عنوان کرد: الان نمی توان افت و فرود فروغی را ارزیابی کرد. باید در مسابقات مصر و مسابقات بعدی عملکرد او را بررسی کرد. در تیراندازی اینگونه نیست که اگر در المپیک قهرمان شوند، در سایر مسابقات هم باید حتما فینالیست یا جزو سه نفر اول باشند.‌همه‌قهرمانان در دنیا حتی تا رده سی ام هم نزول وی کنند اما دوباره به اوج برمیگردند، این موضوعات طبیعی است. بخشی از آن فنی و بخشی برنامه تاکتیکی و تمرینی مربیان است. فروغی با پشتکاری که دارد تا المپیک به شرایط خود باز می گردد. وی باید مثل قبل از دعوت به تیم ملی، با همان پشتکار تمرین کند تا فروغی سابق شود.وی حتی باید خارج از اردو برنامه حساب شده تمرینی داشته باشد.

در هشت سال گذشته مربی‌پروری انجام نشده است

آجرلو در پایان گفت: سطح مربیان ما بالا نیست.در ۸ سال گذشته مربی پرورش ندادیم. ابراهیم اینانلو، مریم طالبی و الهام هاشمی اگر مربیان خوبی بودند آنها را لازلو تربیت کرده و در گذشته اصلا مربی تربیت نشده است. در حال حاضر پیشنهاد دادیم آکادمی تیراندازی فعال شود و برای مربیان استانی دوره های آموزشی قرار دهیم و برای آینده مربی تربیت کنیم‌.