به گزارش خبرنگار سينمايي مهر، بازار امسال هم دركنار بيست ودومين جشنواره بين المللي فيلم فجر و در سالن آفريشنهاي فرهنگي وهنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برپا شده است تا بستري مناسب براي عرضه جدي تر و گسترده آثار ايراني دركشور فراهم سازد. اين مساله آنجايي از اهميت بيشتري برخورداراست كه امسال ارايه برنامه هاي تلويزيوني هم به جمع آثار ايراني ارايه شده در بازار پيوسته است. اما نگاهي به نام 50 غرفه موجود در بازارنشان مي دهد كه حدود يك سوم از غرفه ها را شركت هاي داخلي تهيه وتوزيع فيلم و بخش هاي متعلق به صدا و سيما دراختيار دارند. بيش از يك سوم ديگر از غرفه ها را شبكه هاي خراجي كه بيشتر آنها توليد كننده اند يا نماينده توليد كننده ها هستند تا محلي براي پخش آثار ايراني ( به عنوان يك منبع تصويري مناسب) و دركنار و ان شركتهاي پخش كننده هستند كه از اروپا با فهرست كامل و بلند بالايي از آثارخود آمده اند تا بتوانند بخش هايي از آن را در بازار در تهران به فروش برسانند. حتي بسياري از اين شركتها و شبكه ها به بازار تهران آمده اند تا بتوانند سهمي از زمان پخش برنامه هاي تلويزيون ايران را به خود اختصاص دهند.
با اين حساب كمتر از 15 غرفه را خريداران صرف در اختيار دارند ان هم با در نظر گرفتن اين مساله كه گروهي از شركت ها هم خرديار هستند و هم فروشنده . از طرف ديگر ، فقط شبكه هاي خارجي كوچكتر وملي هستند كه تمايل به خريد آثار خارجي دارند با در نظر گرفتن شرايط اين رسانه ها و اينكه به پخش چه آثاري تمايل دارند.
هر چند كه نبايد از فرصت بسيار مناسب بازار هم بي اهميت گذشت . زيرا بازار فيلم تهران درحال برگزارمي شود كه تقريبا تمامي شركت كنندگان خارجي بازار را دعوت شدگان به جشنواره تشكيل ميدهند مهمتر اينكه بسياري از مهمانان به خرج بازار به ايران مي آيند و برعكس خيلي از بازارها كه شركت كننده بايد مبلغ زيادي را براي حضور و شركت در بازار بپردازد، بخش عمده اي از هزينه سفر و اسكان هم از سوي برگزار كنندگان به مهماناني ويژه اعطا مي گردد.
ديگر اينكه امكاناتي كه در هر غرفه از جهت فني و رفاهي در اختيار شركت كنندگان قرار مي گيرد، چنان كامل است كه بسياري از آنها ضمن اظهار رضايت كامل از پيشرفته بودن تلويزيون و دستگاه پخش ويديو و DVD تعجب خود را از مهيا شدن اين امكانات ابزار مي كردند. همچنين نسبت به ترتيب ونظام استقبال در فرودگاه مهر آباد و اسكان در هتل و سپس جابجايي به محل بازار رضايت زيادي ازخودشان مي دادند كه همه اينها مي تواند بستر مناسبي براي تداوم اين تبادل به وجود بياورد.
ديگرنكته قابل ذكر در اين ميان نمايش فيلم هاي جشنواره در سالن سينمايي كناربازار فيلم است كه مي تواند شرايط مساعدي را در اختيار كارگردان ها و تهيه كنندگان قرار دهد تا درباره آثار خود با خريداران خارجي مذاكره كنند دراين بين مي توان به حضوررخشان بني اعتماد، ملك جهان خزايي ، غلامرضا موسوي ، محمد صادق، آذين و ... اشاره كرد.
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۸۲ - ۱۲:۰۸
با آنكه غرفه داران و شركت كنندگان هفتمين بازار بين المللي فيلم تهران نسبت به سال قبل بيش از 35 درصد رشد را نشان مي دهد ، همچنان تعداد خريداران خارجي اندك است و بيشترين شركت كنندگان ، شركتهاي ايراني و فروشندگان جهاني هستند.