به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا عباسی عصر پنجشنبه در نشست با سمنهای محیط زیست البرز، گفت: بر اساس گزارشات دیوان محاسبات، ۲۲۰ تکلیف در قانون هوای پاک برای دستگاهها وجود دارد اما صرفاً ۲۰ مورد آنها اجرایی شده است.
وی اظهار داشت: مخازن مازوت در بازدیدی که دی ۹۹ از نیروگاه شهید منتظر قائم داشتم، پلمب شده بود اما گوگرد گازوئیلی که میسوزاند ۱۰۰ برابر بالاتر از استاندارد است لذا از وزیر وقت نفت اقدامات انجام شده درباره سوخت استاندارد را مطالبه کردیم.
نیروگاه منتظر قائم سالیانه ۷ میلیون متر مکعب آب مصرف میکند
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس با اشاره به اینکه نیروگاه منتظر قائم سالیانه ۷ میلیون متر مکعب آب مصرف میکند، اظهار داشت: نیروگاهی مشابه منتظر قائم در کشور داریم که ۲ برابر برق تولید میکند اما ۱۰ برابر کمتر آب مصرف میکند، در نتیجه آخرین تصمیم با وزیر نیرو این بود که سیکل آن عوض شود.
عباسی با تاکید بر اینکه انتقال آب از سد کرج به تهران از طریق تونل به تهران مشروط به رعایت حق آبه محیط زیستی رودخانه کرج توسط وزارت نیرو است، تصریح کرد: ۲۰ درصد آب مصرفی البرز سطحی و ۸۰ درصد زیرزمینی است لذا سهم استان از دو سد را از ۵۵ میلیون متر مکعب آب به ۱۱۰ میلیون متر مکعب افزایش دادیم.
وی به مطالبه ۶۰ میلیون متر مکعب دیگر از وزارت نیرو به واسطه افزایش جمعیت، اشاره کرد و گفت: تصفیه خانه، مخزن و سیستم انتقال آب باید آماده شود تا اقدام نمایندگان درباره حق آبه برای مردم محسوس باشد.
عباسی با اشاره به اینکه قانون ملی ایمنی زیستی درباره محصولات تراریخته نیاز به اصلاح دارد، افزود: مرکز پژوهشهای مجلس پیش نویس اصلاحات را انجام داد و طی دو ماه آینده برای رأی گیری وارد صحن علنی مجلس میشود.
وی تاکید کرد: در قانون پیشین جرم انگاری انجام نشده بود و حقوقدانان و سازمانهای مردم نهاد از حضور در شورای ملی ایمنی زیستی بی نصیب بودند.
قانون اصلاح نباتات برای سال ۱۳۴۰ بود
عباسی با اشاره به اینکه فلفلهای برگشتی از روسیه در سال گذشته ما را برای نظارت بر سموم استفاده شده در محصولات مصمم کرد، گفت: متأسفانه قانون اصلاح نباتات برای سال ۱۳۴۰ بود.
عضو شورای ملی ایمنی زیستی ادامه داد: طی ۶۰ سال سموم تغییر کرده است اما همچنان با قانون سال ۱۳۴۰ کار میکنیم، در نتیجه تقاضای بازنگری در قانون حفظ نباتات انجام شد.
عباسی با اشاره به در نظر گرفتن عوارض در بودجه ۱۴۰۱ برای جبران آب مجازی ناشی از صادرات، گفت: درآمد ناشی از دریافت ان عوارض باید صرف تقویت سفرههای آب زیرزمینی شود.
وی اظهار داشت: از ۴۳۰ میلیارد متر مکعب آب موجود، تنها ۹۵ میلیارد متر مکعب صرف شرب، کشاورزی، صنعت و فضای سبز میشود اما برای ۳۳۵ میلیارد مترمکعب باقی مانده برنامهای نداریم.
عباسی در خاتمه تصریح کرد: امسال وزارت نیرو با تدبیر "هر کسی یک واحد در برق صرفه جویی کند ۵ واحد از آن خریداری میشود" ۱,۳۷۰ میلیارد تومان به مردم پرداخت کرد و خاموشی نداشتیم.