به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا لکزایی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به مراسم بزرگداشت روز سربیشه در روز ۲۶ دی ماه، بیان کرد: هم زمان با این روز یادواره شهدای شهرستان سربیشه هم برگزار میشود.
وی تصریح کرد: جلسه توسعه و پیشرفت شهرستان سربیشه هم با حضور مسئولان کشوری و استانی برای روز ۲۶ دی ماه پیش بینی شده و تجلیل از بزرگان و مفاخر این شهرستان هم از دیگر برنامههای پیش بینی شده در این روز است.
لکزایی به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای شهرستان سربیشه چند روز قبل از مراسم بزرگداشت روز سربیشه اشاره و گفت: در این راستا ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان سربیشه از جمله ظرفیتهای گردشگری، معدنی، صنایع دستی و غیره با هدف سرمایه گذاری در این حوزهها معرفی میشوند.
فرماندار شهرستان سربیشه اظهار کرد: برگزاری جشنی به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و تجلیل از بانوان شهرستان از دیگر برنامههای پیش بینی شده در این خصوص است.
لکزایی ادامه داد: همزمان با روز بزرگداشت سربیشه میزبان دکتر مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، مداح و راوی کشوری نیز خواهیم بود.
انعقاد پنج تفاهم نامه همزمان با روز سربیشه
وی به انعقاد پنج تفاهم نامه در روز ۲۶ دی همزمان با روز سربیشه اشاره کرد و گفت: کشاورزی در این شهرستان دارای زمینه خوبی برای سرمایه گذاری است و یکی از تفاهم نامههایی که در این روز امضا خواهد شد در حوزه گلخانههای کوچک مقیاس است.
فرماندار سربیشه عنوان داشت: با توجه به اینکه ۴۰ درصد گوشت مرغ استان در شهرستان سربیشه تولید میشود و این شهرستان کشتارگاهی ندارد، یکی از تفاهم نامههای مورد نظر برای ایجاد کشتارگاه طیور در سربیشه است.
وی با اشاره به اینکه هدف از انعقاد این تفاهم نامهها سرمایه گذاری و توجه به ایجاد اشتغال در این شهرستان است، گفت: هشت کمیته برای بزرگداشت روز سربیشه پیش بینی شده است.
لکزایی اعتبار پیش بینی شده برای اجرای پنج تفاهم نامه را ۱۰۶ میلیارد تومان اعلام کرد که ۸۱ میلیارد تومان تسهیلات و ۲۵ میلیارد تومان آورده سرمایه گذار است.
ظرفیتهای سرمایه گذاری سربیشه
به گفته وی از جمله ظرفیتهای موجود در این شهرستان برای سرمایه گذاری در حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سه بخش مرکزی، درح و مود است.
فرماندار شهرستان سربیشه اظهار کرد: روستاهای بیشه و هنگر در این شهرستان هم از جمله روستاهای بکر، دست نخورده و مرزی این شهرستان هستند که از جمله ظرفیتهای طبیعی و گردشگری این منطقه است.
لکزایی به سرمایه گذاری در زمینه انرژیهای تجدید پذیر در این شهرستان اشاره و افزود: انرژی خورشیدی از جمله سرمایههای این شهرستان است که با توجه به شرایط جغرافیایی این منطقه برای سرمایه گذاری با توجه به انرژی خورشیدی.
وی گفت: بادهای ۱۲۰ روزه سیستان از دیگر ظرفیتهای شهرستان سربیشه است که در تقریباً ۲۵۰ روز در سال وزش باد در منطقه درح را داریم که ظرفیت بسیار خوبی برای تولید برق از طریق توربینهای بادی است.
فرماندار شهرستان سربیشه با اشاره به اینکه احداث پنج توربین در این شهرستان در دست اقدام است، ادامه داد: تاکنون یک توربین احداث شده و یک توربین دیگر هم در حال احداث است و سه توربین دیگر هم در ادامه احداث خواهد شد.
به گفته لکزایی این تعداد توربین برای تأمین برق شهرستان سربیشه کم است و با توجه به وجود زمین برای نصب توربینهای بیشتر آماده سرمایه گذاری در این خصوص هستیم.
وی به زمینههای حوزه تجارت در این شهرستان هم اشاره کرد و افزود: تنها مرز رسمی استان مرز ماهیرود در شهرستان سربیشه است که دارای منطقه ویژه، گمرک رسمی، پایانه و بازارچه رسمی است.
لزوم توجه سرمایه گذاران به سربیشه
فرماندار شهرستان سربیشه ادامه داد: اقتصاد شهرستان سربیشه بر پایه کشاورزی است و ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان در روستاها سکونت دارند و کشاورز و عشایر هستند.
لکزایی عنوان داشت: یکی دیگر از فرصتهای سرمایه گذاری در این شهرستان، وجود معادن متنوع است به طوری که میتوان گفت شهرستان سربیشه بر روی معادن بنا شده است.
وی به خام فروشی سنگهای معدنی اشاره کرد و افزود: سرمایه گذاری برای فرآوری سنگهای معدنی یکی دیگر از موارد مهمی است که نیازمند توجه سرمایه گذاران در این شهرستان است.
فرماندار شهرستان سربیشه به ظرفیتهای گردشگری مذهبی این شهرستان از جمله آستانه بی بی زینب خاتون (س) و سید حامد علوی اشاره و ادامه داد: روستای نمونه گردشگری چنشت از دیگر ظرفیتهای طبیعی و گردشگری سربیشه است.
به گفته وی احداث کارخانه فرآوری زرشک با حجم سرمایه گذاری بسیار خوبی از دیگر اقدامات در حال انجام در این شهرستان است.