معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی از اختصاص اعتبار مورد نیاز برای رفع و اصلاح نقاط حادثه خیز خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه وشهرسازی، یکصد و بیست و ششمین نشست کمیسیون ایمنی راه‌های کشور به ریاست شهریار افندی‌زاده معاون حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی و دبیر کمیسیون ایمنی راه‌های کشور و مشارکت اعضا برگزار شد.

در ابتدای این نشست گزارش آماری از تصادفات و کشته‌شدگان تصادفات در ۸ ماه نخست ۱۴۰۱ ارائه و با توجه به رشد بیش از ۱۴ درصد کشته‌شدگان تصادفات در این دوره، بر تحلیل دقیق با هدف ریشه‌یابی چرایی افزایش تصادفات تاکید شد. شهریار افندی‌زاده بر بسیج همگان از جمله استان‌ها برای برنامه‌ریزی و کنترل جهت کاهش تصادفات اشاره و خواستار حضور همه جانبه دستگاه‌ها در انجام این مهم شدند. ایشان بر تشکیل منظم کمیسیون‌های ایمنی استان‌ها با حضور استانداران تاکید کردند. در ادامه ایشان اشاره نمودند با توجه به در پیش بودن پایان سال و آغاز سفرهای نوروزی، تشکیل کارگروه این سفرها و تلاش همگانی برای کاهش تصادفات و مدیریت هرچه بهتر ترددها در این ایام الزامی است.

دبیر کمیسیون بر تحلیل جامع آماری تصادفات با در نظرگرفتن کلیه پارامترهای مؤثر از جمله تعداد سفرها، نقش خودروها، رفتار کاربران، علل تصادفات، محورهای پرتصادف و … اشاره و بر تشکیل هفتگی کارگروه کارشناسی در دبیرخانه کمیسیون تاکید کرد.

در ادامه، گزارش سازمان راهداری از فرآیند رفع و اصلاح نقاط پرتصادف در سال‌های گذشته و عملکرد سازمان در این فرآیند ارائه و با تشریح اقدامات صورت گرفته در شناسایی نقاط پرتصادف و اولویت‌بندی آنها بر اساس دستورالعمل جدید مصوب کمیسیون، لیست نقاط پرتصادف شناسایی شده ارائه شد.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اختصاص اعتبار مورد نیاز برای رفع و اصلاح نقاط، بر پیگیری این مهم در سازمان برنامه و بودجه کشور برای اجرای دستور رئیس محترم جمهور در تخصیص ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار ویژه برای رفع و اصلاح نقاط پرتصادف تاکید کرد.

در این بخش لیست نقاط پرتصادف ارائه شده سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به عنوان پایه مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد ظرف مدت یک ماه پلیس راه و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نسبت به بررسی راههای کشور اقدام کرده و اگر نقاط بیشتری مدنظر باشد به کمیسیون ایمنی راه‌ها معرفی کند.

با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت سامانه جامع ثبت سوانح حمل‌ونقل، افندی‌زاده بر تکمیل هر چه سریع‌تر سامانه بر اساس قانون، تاکید کرد و خواستار پیگیری مستمر موضوع در دبیرخانه کمیسیون ایمنی راه‌ها و تلاش اعضای کمیسیون در تکمیل سامانه و بروز شدن آن‌ها شد.

در پایان، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی بر توجه به موضوع مهم افزایش جانباختگان تصادفات، اشاره و بر حضور فعال استانداران در نشست‌های کمیسیون ایمنی استان‌ها، تشکیل مستمر نشست‌های کارشناسی دبیرخانه کمیسیون ایمنی راه‌ها، تولید محتوی آموزشی مرتبط با ایمنی ترافیک و پخش در صدا و سیما و لزوم برنامه‌ریزی سفرهای نوروزی سال جاری و تلاش و همکاری کلیه سازمانها و ارگان‌های مسئول و مؤثر در کاهش تصادفات رانندگی تاکید کرد.