زنجان-مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان گفت: مهم‌ترین چالش امروز راه‌های استان، بحث تامین اعتبار برای اصلاح نقط حادثه خیز و بازسازی راه‌ها است.

جعفر قزوینیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه بحث نگه‌داری راه‌های مواصلاتی و آزادراه‌ها یکی از برنامه‌های جدی و حتی مهم‌تر از ساخت راه‌ها به شمار می‌رود، اظهار کرد: برای اینکه بتوان راه‌های مواصلاتی و آزادراه‌ها را در حد استاندارد برای حمل و نقل در نظر گرفت، حتماً باید اعتبارات قابل توجهی در راستای نگه‌داری از آن تخصیص داد.

وی با یادآوری اینکه آمار حاکی از آن است که بخش قابل توجهی از سوانح مربوط به حمل و نقل در جاده‌ها اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین آمار تصادفات منجر به فوت در استان زنجان مربوط به آزادراه زنجان – قزوین بوده، هر چند این آزادراه دارای شش خط تردد است.

قزوینیان با اشاره به اینکه مساحت آزادراه‌های استان ۲۰۰ کیلومتر و مساحت بزرگراه‌های استان نیز ۱۰۳ کیلومتر است، ادامه داد: بی‌تردید عوامل مختلفی در بروز سوانح جاده‌ای دخیل بوده که یکی از آن‌ها مقوله راه است، بنابراین صرف اینکه بتوان با تعریض جاده‌ها بتوان جلوی تصادفات را گرفت، این کار محقق نخواهد شد؛ چرا که عامل انسانی مهم‌ترین آیتم در بروز این سوانح به شمار می‌رود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان، لکه‌گیری و روکش آسفالت، اصلاح کمبود تابلوها و خط‌کشی و … را از جمله وظایف این اداره‌کل در راستای نگه‌داری از راه‌های مواصلاتی برشمرد و خاطرنشان کرد: بحث نگه‌داری راه‌ها یکی از اولویت‌ها بوده؛ چرا که باعث کاهش تصادفات جاده‌ای به عنوان یکی از عوامل بروز این سوانح است اما باید این مهم را نیز در نظر داشت که نگه‌داری راه‌ها برای این اداره‌کل هزینه‌های زیادی را به دنبال داشته و امروز یکی از دغدغه‌ها مهم است.

قزوینیان در ادامه با تاکید بر اینکه باوجود کاهش آمار تصادفات جاده‌ای نسبت به سال‌های گذشته، معتقدیم این آمار هنوز رقم بالایی را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: یکی از ابزارهایی که می‌توان از آن برای کاهش آمار سوانح جاده‌ای استفاده کرد، بحث ابزار فرهنگی است؛ چرا که با وجود برخورداری از جاده‌های استاندارد و چند خطه، هنوز هم شاهد بروز سوانح جاده‌ای به دلیل عامل و خطای انسانی هستیم.

وی همچنین به سفر اخیر نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی به استان زنجان اشاره کرد و گفت: در نظر گرفتن اعتباری برای رفع سه نقطه حادثه‌خیز در محور قره‌پشتلو و نیز در نظر گرفتن اعتبار 160 میلیارد تومانی برای روکش آسفالت 80 کیلومتر از راه‌های روستایی یا فرعی در هر شهرستان، از جمله دستاوردهای این سفر به شمار می‌رود.