به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان سلامت قلب هزاران کاربر ساعت هوشمند را دنبال کردند، از جمله بیش از ۲۰۰۰ نفر که دوز تقویت کننده واکسن کووید را دریافت کرده بودند.
نتیجه این بود که هیچ اثر ماندگاری بر قلب افراد پس از دریافت واکسن، در مقایسه با دیگرانی که این واکسن را دریافت نکردند، مشاهده نشد.
«دان یامین»، عضو تیم تحقیق، میگوید: «ما شاهد تغییرات واضح و قابل توجهی پس از تزریق واکسن بودیم، مانند افزایش ضربان قلب در مقایسه با ضربان نبض قبل از واکسیناسیون، و سپس شاهد بازگشت به خط اولیه بودیم، یعنی سطح نبض پس از واکسیناسیون به سطح خود بعد از ۶ روز بازگشت.»
یامین در ادامه افزود: «از این رو، مطالعه ما بی خطر بودن واکسن را تأیید میکند.»
این ساعتهای هوشمند برای نظارت بر پارامترهای مختلف سلامت مانند ضربان قلب، تغییر در فعالیت قلب، کیفیت خواب و تعداد قدمهای برداشته شده مورد استفاده قرار گرفتند. شرکتکنندگان همچنین پرسشنامههای روزانهای را درباره سلامتی خود با استفاده از یک اپلیکیشن سفارشی پر کردند.
به گفته محققان، بسیاری از شرکت کنندگان پس از دریافت واکسن خستگی، سردرد و غیره را گزارش کردند که پس از دو یا سه روز برطرف شده و احساس خوبی داشتند.
یامین در پایان گفت: «ما یک تجزیه و تحلیل جامع از ۲۵ عارضه جانبی غیرمعمول انجام دادیم و افزایشی در بروز آنها در بین کسانی که دوز یادآور واکسن را دریافت کردند مشاهده نکردیم. ما دریافتیم که واکسن برای استفاده بی خطر است.»
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید