به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، «یون سوک یول»، رئیس جمهور کره جنوبی برای اولین بار اعلام کرده است که اگر تهدید هسته ای کره شمالی افزایش یابد، کره جنوبی ساخت تسلیحات هسته ای را بررسی خواهد کرد یا از ایالات متحده می خواهد آنها را در شبه جزیره کره مستقر کند.
یون در یک جلسه مشترک با وزارت دفاع و وزارت امور خارجه خود گفت که ساخت سلاح هسته ای هنوز یک سیاست رسمی نیست و کره جنوبی در حال حاضر با تقویت اتحاد خود با ایالات متحده با تهدید هسته ای کره شمالی مقابله خواهد کرد.
پس از خروج تمام سلاح های هسته ای آمریکا از کره جنوبی در سال ۱۹۹۱ بود، این برای نخستین بار است که یکی از روسای جمهور کره جنوبی رسماً به لزوم تسلیح کشورش به سلاح هسته ای اشاره می کند. واشنگتن در سال ۱۹۹۱ به عنوان بخشی از تلاش های جهانی برای کاهش تسلیحات هسته ای، سلاح های هسته ای خود را از کره جنوبی خارج کرد.
رئیس جمهور کره جنوبی در ادامه گفت: «ممکن است مشکل بدتر شود و کشور ما سلاحهای هستهای تاکتیکی را معرفی کند یا خودمان آنها را بسازیم. اگر اینطور باشد، با توجه به تواناییهای علمی و فناوری خود، میتوانیم به سرعت سلاحهای هستهای خود را داشته باشیم.»
کره جنوبی یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای یا NPT است که این کشور را از دستیابی به سلاح هسته ای منع می کند. این کشور همچنین در سال ۱۹۹۱ اعلامیه مشترکی با کره شمالی امضا کرد که در آن هر دو کره موافقت کردند که «آزمایش، تولید، تولید، دریافت، نگهداری، ذخیره، استقرار یا استفاده از سلاحهای هستهای را انجام ندهند.» اما کره شمالی از سال ۲۰۰۶، شش آزمایش هستهای انجام داده است. سالها مذاکره نتوانسته است حتی یک کلاهک هستهای را از کره شمالی حذف کند. مقامات آمریکا و کره جنوبی میگویند که کره شمالی میتواند آزمایش هستهای دیگری انجام دهد که هفتمین آزمایش آن خواهد بود.
نظرسنجیها در سالهای اخیر نشان داده است که اکثریت مردم کره جنوبی از استقرار مجدد تسلیحات هستهای ایالات متحده یا ساخت زرادخانه سلاح هسته ای توسط این کشور حمایت میکنند.
در ماههای اخیر، کره شمالی آزمایشهای موشکی متعددی انجام داده است که حاکی از نگرانی فزایندهای نسبت به تحرکات نظامی آمریکا و کره جنوبی در منطقه است.