به گزارش خبرنگار مهر، لیلا مسعودی ظهر شنبه در نشست بررسی وضعیت جمعیت استان اردبیل اظهار کرد: هماکنون جمعیت اردبیل جوان محسوب میشود ولی حرکت از سمت جمعیت جوان به سمت جمعیت سالمند با شیب تند آغاز شده است.
وی با بیان اینکه باید از فرصت خوب جمعیت جوان برای افزایش باروری و افزایش جمعیت و رسیدن به میانگین کشوری استفاده شود، گفت: میانگین نرخ باروری جمعیت استان اردبیل در سال ۱۳۹۸ حدود ۱.۸ درصد بود ولی اکنون به ۱.۶ درصد تنزل کرده که یک دهم درصد از میانگین ۱.۷ درصدی کشوری پایینتر است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به اینکه تمایل کمتر جوانان به ازدواج روند کاهش نرخ رشد جمعیت را به دنبال دارد، افزود: افزایش سن ازدواج و کاهش تمایل برای تشکیل خانواده، عقب انداختن فرزندآوری از سوی زوجین و نیز افزایش فاصله بین فرزندان اول و دوم نیز موجب کاهش باروری و در نتیجه کاهش نرخ رشد جمعیت شده است.
مسعودی اجرای سیاستهای افزایش جمعیت را موجب کاهش دامنه پیامدهای سالمندی عنوان کرد و افزود: اگر استان اردبیل به چاله جمعیت سالمند وارد شود و شیب نزولی رشد جمعیت ادامه یابد، مشکلات سالمندی به زودی در این استان نمایان خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای ارائه خدمات فرزندآوری ۲ مرکز در استان اردبیل دایر و فعال است، گفت: این مراکز توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمانی استان و دیگری تحت نام مرکز قفقاز توسط جهاد دانشگاهی برای فرزندآوری به همه مراجعان ۱۰ تا ۴۹ سال خدمات مشاورهای و درمانی ارائه میدهند.