به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه شنبه نخستین نشست از سلسله نشستها جریان شناسی سیاسی هنری با عنوان «شارلی ابدو از تأسیس تاکنون» با حضور کاریکاتوریست شناخته شده بین المللی سید مسعود شجاعی طباطبایی به همت حوزه هنری استان قم، کانون هنر شیعی، مؤسسه مفید، مدرسه هدایت، معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی و خانه مطبوعات استان قم برگزار شد.
کاریکاتوریست شناخته شده بین المللی بیان داشت: اسلام ستیزی و ایران ستیزی و دوستی با رژیم صهیونیستی اساس و ماهیت جشنوارهها و مسابقاتی است که امثال نشریه شارلی ابدو برگزار میکنند.
سید مسعود شجاعی طباطبایی عنوان کرد: طی بررسیهایی که انجام شد در سالهای اخیر برای برپایی هر مسابقه کاریکاتور از سوی نشریه شارلی ابدو تا ۶۰ هزار دلار هزینه شده و البته با تمام این هزینههایی که صورت میگیرد، اتفاق خاصی در عرصه کاریکاتور نمیافتد و هنرمندان بین المللی از آن حمایت و استقبال نمیکنند.
شجاعی طباطبایی ابراز داشت: در مسابقه سال گذشته افرادی از ۴۲ کشور حضور یافتند که اغلب نیز به بهانه جوایز بالایی که برای آن قرار داده بودند در این رقابت شرکت کردند.
صهیونیستها پشت پرده نشریه فرانسوی شارلی ابدو هستند
وی با اشاره به فعالیتها فردی به نام لارن لوری در پشت پرده نشریه فرانسوی شارلی ابدو گفت: این فرد اعلام میکند که از این به بعد تمامی هزینههای نشری را پرداخت میکنم همانگونه که سه سال قبل نیز پرداخت کرده و این فرد هویت روشن صهیونیستی دارد و در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران گوی سبقت را از همه ربوده است.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری ادامه داد: ژان پلانتو کاریکاتوریست فرانسوی که آثاری ضد پیامبر اسلام نیز دارد در جشنواره اخیر در نشریه شارلی ابدو از دستندرکاران آن بوده است.
شجاعی طباطبایی ابراز داشت: آنان میخواستند مسابقه اخیر را در سازمان ملل با موضوع اسلام ستیزی برپا کنند که در این مسیر به هدف خود دست نمییابند و در نهایت در حوادث اخیر ایران چهره واقعی خودشان را نشان دادند و به فرموده رهبر معظم انقلاب همانگونه که آمریکا با ترامپ چهره واقعی خود را به ملت ما نشان داد؛ نشریه شارلی ابدو نیز با این اقدام اخیر از چهره واقعی شأن پرده برداشتند.
ماهیت نشریه شارلی ابدو ضد ادیان الهی است
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در بخش دیگری از سخنان خود ماهیت نشریه شارلی ابدو را ضد ادیان الهی برشمرد و گفت: آنان ابایی از نفرت پراکنی ندارند و زبان آنان مرز وقاهت را جابجا کرده و آثار آنها در حقیقت فحشهای تصویری است.
شجاعی طباطبایی بیان داشت: تمامی ادیان و پیامبر الهی برای ما قابل احترام هستند در حالی که آنان به این امر اعتقادی ندارند و با برگزاری رویدادهایی چهرههای ضددینی خود را نشان میدهند.
ویگفت: نشریه شارلی ابدو، نشریهای زرد و جنجالی است که به هر قیمتی میخواهد خودش را مطرح کند.
کاریکاتوریست شناخته شده بین المللی افزود: در توهین این نشریه به پیامبر اسلام، اعلام کردیم نزدیک دو میلیارد نفر مسلمان در دنیا حضور دارند که این اقدام جز نفرت پراکنی و جریحه دار کردن قلب مسلمین ثمرهای ندارد و آنان اساساً همین هدف را دنبال میکنند.
شجاعی طباطبایی اضافه کرد: آنان تلاش کردند که در نهایت با همه این کارها و اقدامات، جمهوری اسلامی را بزنند و از بین ببرند که در این صورت به اهداف خود در دیگر بخشهای نیز خواهند رسید.
وی افزود: سالیان سال علیه ایران و زنان در حال فعالیت هستند و مسابقاتی در این زمینه تدارک میبینند و جوایز فراوانی برای شرکت کنندگان قرار میدهند.
ما در یک جنگ رسانهای نابرابری قرار داریم
وی با بیان اینکه ما در یک جنگ رسانهای نابرابری قرار داریم تاکید کرد: دشمن در حوادث اخیر بزرگنمایی کرده و از طرفی حضور میلیونی مردم در دفاع از نظام جمهوری اسلامی را منعکس نمیکند و اقدامات هنجارشکنانه یک جمع معدود را به نام ملت ایران مینویسد.
شجاعی طباطبایی در ادامه با اشاره به سطح کیفی آثار رسیده به این مسابقه اخیر نشریه فرانسوی شارلی ابدو گفت: این اثار آنقدر از نظر کیفیت پایین است که قابل اعتنا نیست و خودشان از ارائه این آثار به عنوان عکس روی جلد نشریه شارلی ابدو امتناع کردند.
چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۵ ادامه داد: این نشریه ۱۵ اثر ارائه شده از سوی ۶ نفر را با تبلیغات وسیع و فراوان بازتاب داده و این امر در حقیقت نشان از بزرگنمایی است و به دروغ میگویند ۳۰۰ نفر از این مسابقه استقبال کردند که اگر اینگونه بوده منتشر میکردند و بازتاب میدادند.
اکثر آثار نمایش داده شده از سوی نشریه شارلی ابدو فاقد ارزش هنری و محلی از اعراب ندارد
وی با اشاره به برپایی مسابقه کاریکاتور فلسطین تنها نیست در سالهای اخیر ابراز داشت: این مسابقه در بخشهای پوستر، کارتون و کاریکاتور برگزار شد و ۶۶ کشور دنیا با این رویداد همراهی کردند، در حالی که در فراخوان اخیر نشریه شارلی ابدو ۳۰۵ نفر شرکت کردند که در نهایت از ۳۰ کار رونمایی شد که ۱۵ کار نمایش داده شده فاقد ارزش هنری بوده و محلی از اعراب ندارد.
شجاعی طباطبایی تصریح کرد: اسامی که در پای آثار منتشر شده از سوی این نشریه دیده میشود، تماماً اسم مستعار است و فقط در دو سه اثر این واقعی آنان را میبینیم و این در حالی است که تمامی هنرمندانی که در مسابقه کاریکاتور فلسطین تنها نیست شرکت کردند اسامی خود را پای آثارشان درج کردند.
وی تصریح کرد: تمامی اهداف دشمنان از این گونه اقدامات، ضربه زدن به جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب است، چرا که این کشور پرچمدار دین اسلام است و رهبری فرزانه نیز سکان دار اصلی این جریان است و این امر اقتدار ایران اسلامی را نشان میدهد که آنان به صراحت و بی پرده هدف خود را اینگونه در قالب فراخوان اعلام و دنبال میکنند.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با بیان اینکه ابراز ناراحتی آنان ناشی از اثرگذاری جمهوری اسلامی در منطقه و دنیا است ابراز داشت: آنان با وارونه نشان دادن واقعیات همانند آنچه که در اغتشاشات اخیر عمل کردند و اکثر خبرها دروغ بوده میخواهند به هدف خود برسند.
مسابقات کاریکاتور ایران فراخوان همواره مورد استقبال هنرمندان دنیا میگیرد
کاریکاتوریست شناخته شده بین المللی در ادامه با بیان اینکه مسابقات کاریکاتور که از سوی ایران فراخوان داده میشود همواره مورد استقبال هنرمندان دنیا قرار گرفته افزود: این امر به آن دلیل است که زبان ما علیه ظالم و با زبان طنز است و موضوعات ضد دین و ضد اخلاق را دنبال نمیکنیم.
شجاعی طباطبایی افزود: دو نفر از داوران ما از خانمهای هنرمندان در عرصه کارتون مطبوعات و سیاسی بودند که مدرس هنر دانشگاههای زیبای هلند و ایتالیا بود و به دنبال این امر بودیم که دو خانم غیر مسلمانان انتخاب شود و غیر از تیم داوری ایرانی، ۵ نفر از دیگر کشورها نیز بودند.
چهره سال هنر انقلاب اسلامی بیان داشت: هنرمندان ایرانی در حال حاضر بالاترین جوایز را در مسابقات کاریکاتور دنیا میگیرند و از ایرانیها به عنوان داور و حتی برپا کننده و برنامه ریز رویدادهای هنری دعوت میشود که نشان از ظرفیت و توانمندی خوب ایرانیها است.
ایران در حوزه کارتون و کاریکاتور مدعی است
وی با بیان اینکه در حوزه کارتون و کاریکاتور توانسته ایم به جایگاه خوبی در دنیا برسیم افزود: ایران امروز در این حوزه مدعی است و نمونه آن نیز نشریه کیهان کاریکاتور و مسابقاتی است که به صورتهای مختلف در سطح ملی و بین المللی از سوی ایران برگزار میشود.
کاریکاتوریست شناخته شده بین المللی تصریح کرد: در حوزه کارتون و کاریکاتور هنرمندان ایرانی خود را به اثبات رساندند و توانمندی خوبی در این زمینه دارند.
شجاعی طباطبایی در خصوص علت انتخاب دشمن از قالب کاریکاتور برای خدشه دار کردن مقدسات گفت: کاریکاتور زبان قابل فهم برای تمام دنیا است و زبانی بین المللی است و از آنجا که از چاشنی طنز برخوردار است مورد استقبال قرار میگیرد.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری اضافه کرد: برزیل سالی ۳۰ مسابقه کاریکاتور برگزار میکند و این موضوع نشان از اهمیت این هنر است و ما نیز از این زبان بهره گرفتیم و از قابلیت آن بهره میگیریم.