به گزارش خبرگزار ی مهر، علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک ایام میلاد با سعادت حضرت زهرا سلام علیها گفت: امسال مسابقات با تحولات و اتفاقات خوبی همراه بوده و مقرر شده است سازمان اوقاف و ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن به تبیین این تحولات بپردازند. مسابقات همیشه در یک دامنه رشدی قرار داشته است. یکی دیگر از اتفاقات مهم هفته گذشته تغییر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور بود، که یکی از چهرههای شناخته شده حوزه و دانشگاه به این مسئولیت منصوب شدند، امیدواریم این تغییر خوب، منشأ گشایش در حوزه کار کمیسیونهای شورای توسعه فرهنگ قرآنی شود.
معاف در ادامه گفت: از جمله دستورهای این جلسه گزارش برنامههای مصوب ۱۴۰۰ و برنامههای ۱۴۰۱ است که در جلسه قبل کلیات آن مورد اشاره قرار گرفت و مقرر شد دستگاهها نظرات خود را در مورد آن ارسال کنند. تلقی ما در جلسه گذشته بر تصویب این برنامهها بود، اما برخی دوستان اعلام کردند تصویبی صورت نگرفته و لازم است در جلسه دیگری هم تصویب آن انجام شود و لذا در این جلسه به آن پرداخته خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم تصریح کرد: برنامههای ۱۴۰۰ با وجود اینکه پولی داده نشده است، اما برخی از برنامهها اجرا شده و گزارش آن هم هست. یکی از خصوصیاتی که برنامههای مصوب ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ دارد این است که شامل همه دستگاهها شده و ما نقش دبیرخانهای ایفا کردهایم. دومین کار جدیدی که انجام دادهایم این بوده که اعلام کردیم وزارت ارشاد از این بودجه هیچ مبلغی را به خود اختصاص نمیدهد. در بحث بودجه نقش سیاستگذاری، حمایت و نظارت را داریم.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز به بیان نکاتی پرداخت و گفت: ملاحظهای که دوستان در مورد برنامههای ۱۴۰۰ داشتند این بود که با وجود رفت و برگشتهای زیاد اما مصوبه کمیسیون را نداشته است. امیدوارم امروز دوستان ملاحظات خود را بدهند و از آن عبور کنند. وضعیت بودجه ۱۴۰۱ نیز به همین صورت است.
وی افزود: دوستان با اغماض و تسهیل به این موضوع نگاه کنند، چرا که برنامهها مورد چکشکاری خوبی قرار گرفته است و صحبتهایی که مطرح میشود در راستای تصویب آن باشد. پس از طرح این مباحث برنامههای ۱۴۰۰ که قبلاً نیز مورد بررسی قرار گرفته بود به تصویب نهایی رسید و مقرر شد در این جلسه در مورد برنامههای ۱۴۰۱ بحث و تبادل نظر شود.
در ادامه محمد علی خواجهپیری، رئیس کمیته تخصیص اعتبارات صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی به بیان توضیحاتی در مورد دلایل محقق نشدن بودجه قرآنی سال ۱۴۰۰ گفت: شش میلیارد تومان از بودجه سال ۱۴۰۰ در دوم اسفندماه ۱۴۰۰ و هشت میلیارد تومان آن در آخرین روزهای سال پرداخت شد. با توجه به روزهای پایانی سال عملاً امکان اینکه اقدام دیگری انجام دهند، نداشتند.
وی در پایان اظهار کرد: درخواست میکنم گزارش وضعیتی ارائه شود که چرا انجمن خادمان قرآن ۹ سال تمام نتوانسته است اساسنامه خود را تصویب کند. اگر انجمن شکل بگیرد آنقدر قدرت دارد یک نامه بنویسد به سازمان اوقاف تا بیشترین حمایت و پشتیبانی را از آن داشته باشد.
محمدرضا پورمعین، دبیر انجمن خادمان قرآن کریم به بیان نکاتی پرداخت و گفت: انجمن خادمان قرآن ثبت شده و ممهور است. چند بار برخی بندهای انجمن دچار تغییر و اصلاح شده است. این افراد خیلی به دعوتهای ما در زمان مقرر پاسخ نمیدهند. برخی اعضا به دلیل کسوت علمی و اجرایی و … در جلسات حضور نمییابند و در زمان مقرر به ما پاسخ نمیدهند و اساسنامه هم اجازه نمیدهد نماینده آنها حضور یابد، لذا در یک مورد که خواستیم این انجمن را بنا بر مجمع مجدد ثبت کنیم، ثبت انجام شده و این هم روزنامه رسمی است.
وی افزود: اینکه چرا در روزنامه رسمی آخرین تغییرات ثبت نشده است، نظر ثبت است چرا که تغییرات را روزنامه رسمی نمیکنند. انجمن قرآن چند نفر نیست و ۲۶۰ عضو فعال دارد.
در پایان این دستور و به تأیید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد تا موضوع اتصال انجمن خادمان قرآن به صندوق هنر، اعطای نشان ویژه، حمایتهای سختافزاری و پشتیبانی و مدرک معادل مورد پیگری قرار گیرد، همچنین مقرر شد تا جلسه آینده گزارشی از اجرای مصوبات مربوط به این دستور ارائه شود.
در این بخش همچنین مصوب شد تا جلسه مجمع عمومی خادمان قرآن بهمنماه امسال برگزار شود.
در ادامه این جلسه سومین و چهارمین دستور با هم مورد بررسی قرار گرفت. این دو دستور شامل «بررسی موضوع تشکیل کارگروه طرح و برنامه کمیسیون» و «بررسی موضوع تشکیل اتاق فکر کمیسیون با حضور اشخاص حقیقی و صاحبنظران قرآنی» بود.
در این بخش برخی اعضای حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند که مهمترین مباحث مطرح شده به شرح زیر است.
_ برای غنابخشی و علمی کردن مصوبات کمیسیون جای کارگروه طرح و برنامه خالی است و یک کار داخلی است ارتباطی با کمیسیون ندارد.
_ هیئت اندیشهورز چون میخواهد کاری فراتر باشد باید نظر و موافقت اعضا را داشته باشد.
_ هیئت اندیشهورز با سازوکار خوبی کارهای اساسی را انجام دهد.
_ وضعیتسنجی، نیازسنجی و آیندهپژوهی سه موضوعی است که میتواند از جمله دستورکارهای هیئت اندیشهورز باشد.
_ اگر کمیسیون بخواهد تغییر شرح وظایف بدهد باید اعضا با آن موافقت کنند.
_ اگر این کارگروه بسان سایر کارگروههای کمیسیون است چندان ضروری به نظر نمیرسد.
_ این کارگروه دخالت در سایر کارگروهها و سلب مسئولیت از آنها در برنامهریزی میشود.
_ کار کمیسیون و بحث و تبادل نظر در صحن کمیسیون چیزی جز اندیشهورزی نیست و اگر قرار است ذیل کمیسیون هیئتی تشکیل شود، ضروری نیست.
پنجمین دستور این جلسه بررسی برنامه جامع فعالیتهای قرآنی دولت جمهوری اسلامی ایران بود.
در این بخش مقرر شد اعضای کمیسیون بر اساس تجربه، دانش و ارتباطاتی که دارند پیشنهادات خود در مورد برشهای قرآنی وزارتخانهها و دستگاهها را به دبیرخانه نمایشگاه قرآن ارائه دهند تا در جلسه آینده شورای سیاستگذاری نمایشگاه قرآن مطرح شود.