به گزارش خبرگزاری مهر، سردار غلامرضا جعفری اظهار داشت: طرح عملیاتی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور جلوگیری از هدر رفت سرمایههای ملی، به مدت یک هفته در سطح استان اجرا شد.
وی افزود: در این طرح که با اقدامات گسترده اطلاعاتی و پایش مستمر نقاط جرمخیز و گلوگاه های سطح استان اجرا شد، ۳۳ دستگاه خودرو سبک و سنگین حامل سوخت قاچاق شناسایی و توقیف شدند.
این مقام ارشد انتظامی استان تصریح کرد: در این طرح با تلاش همه جانبه صورت گرفته مجموعاً ۱۱۸ هزار لیتر گازوییل قاچاق کشف و تعداد ۵۷ متهم دستگیر و ۵۹ فقره پرونده تشکیل و متهمان جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.
جعفری با تأکید بر استمرار طرحهای عملیاتی مبارزه با قاچاق به صورت روزانه در تمام نقاط استان، ارزش ریالی سوختهای قاچاق کشف شده در این طرح را ۳۵ میلیارد ریال عنوان کرد.
فرمانده انتظامی استان هرمزگان همچنین در خصوص توقیف ماشینهای بدون پلاک بیان داشت: در راستای مقابله با پدیده قاچاق در استان و مبارزه با قاچاقچیان، کالا، سوخت و احشام ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان با همکاری مشترک مجموعه کارکنان انتظامی استان در ۹ ماهه سال جاری علاوه بر انجام ماموریت های ذاتی روزانه ۲۴ مرحله طرح استانی و منطقه ای در زمینه مقابله با قاچاق را در قالب طرح های امنیت محله محور در سطح استان اجرا کرده اند.
وی افزود: ماموران انتظامی استان در اجرای این طرح و دیگر طرح های انتظامی و عملیاتی با بهره گیری از گشت های جاده ای پلیس راه و راهور موفق شدند مجموعاً ۲ هزار و ۸۹ دستگاه انواع خودرو شوتی فاقد پلاک، پلاک مخدوش حامل و فعال در قاچاق کالا، سوخت و احشام شناسایی و متوقف و به پارکینگ هدایت کنند.
جعفری با اشاره به دستگیری ۲ هزار و ۶۶۸ متهم در این زمینه در ۹ ماهه امسال، مهمترین علل و عوامل پیدایش خودروهای شوتی و فاقد پلاک و شکل گیری قاچاق سوخت را نیاز شدید کشورهای همسایه به سوخت، طولانی بودن نوار ساحل، سهلالوصول بودن دسترسی به سوخت، درآمد سرشار و وسوسه انگیز قاچاق، عدم وجود مجازاتهای بازدارنده، از بین رفتن قبح و زشتی قاچاق سوخت، عدم برآورد صحیح از مصرف و نیاز سوختی استان و عدم توزیع قانونی و هدفمند سوخت توسط سازمانهای مربوطه، بیکاری و عدم اشتغال و وابستگی درآمد ساحلنشینان به سوخت عنوان کرد.
وی دیگر اقدامات صورت گرفته توسط پلیس استان در راستای مقابله با پدیده قاچاق و برخورد با خودروهای شوتی و فاقد پلاک در استان را نظارت و کنترل برتردد خودروهای شوتی در جادهها و ایستگاههای بازرسی، انسداد راههای انحرافی، فعال کردن منابع در اختیار در راستای شناسایی محلهای دپو سوخت و باراندازهای کالا، تهیه شناسنامه اطلاعاتی جهت شناسایی مالکین، محل نگهداری و مسیرهای تردد خودروهای شوتی، ایجاد ایست و بازرسیهای موقت در مسیرهای آلوده به تردد خودروهای شوتی و تشکیل قرارگاه مقابله با قاچاق سوخت به ریاست استاندار و انعکاس موانع و مشکلات در حوزه خودروهای شوتی عنوان کرد.
وی همچنین از دستگیری عامل تیراندازی در یک شرکت تولیدی خبر داد و گفت: با هوشیاری و سرعت عمل پلیس هرمزگان عامل تیراندازی به یک شرکت تولیدی شناسایی و در یک عملیات پلیسی دستگیر شد.
فرمانده انتظامی استان هرمزگان در تشریح این خبر بیان کرد: در پی وقوع یک فقره ایجاد ناامنی و تیراندازی به یک واحد کارخانه معدن سنگ در حوزه سرزمینی شهرستان بندعباس و متواری شدن عامل تیراندازی، پیگیری موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت.
جعفری افزود: مأموران پلیس امنیت عمومی استان با تلاش همه جانبه و گشتزنیهای هدفمند در محل، با کار اطلاعاتی و بهرهگیری از شیوههای پلیس عامل تیراندازی را شناسایی و ضمن هماهنگی با مقام قضایی در یک عملیات ضربتی متهم را دستگیر کردند.
وی گفت: در بازرسی از محل و مخفیگاه متهم یک قبضه اسلحه شکاری که در تیراندازی بهکارگیری شده بود کشف و ضبط و متهم در بازجویی های به عمل به جرم ارتکابی با انگیزه مشکلات مالی به دلیل اخراج از شرکت مورد نظر و بیکاری اعتراف کرد.
فرمانده انتظامی استان هرمزگان با تأکید بر اینکه استان هرمزگان جایی برای جولان هنجارشکنان و اراذل و اوباش نیست، خاطرنشان کرد: متهم دستگیر شده با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی معرفی و با قرار مناسب روانه زندان شد.