اکبر منتظر در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: روند فزاینده ای را در مصرف موادمخدر صنعتی شاهد هستیم که از همین جا هشدار لازم را به خانوادهها میدهیم که بیشتر مراقب نوجوانان و جوانان باشند تا در دام این مواد افیونی خطرناک و بی بازگشت گرفتار نشوند.
وی تلاش ۲۵ دستگاه استانی عضو شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر را با رویکرد حوزه پیشگیری و درمان یادآور شد و خاطرنشان کرد: اولویت ستاد مبارزه با موادمخدر کشور مبارزه با خرده فروشی است تا فروش، عرضه و مصرف مواد به حداقل برسد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل گفت: هموطنان گزارشهای خود را در محلات مختلف مبنی بر فروش و توزیع موادمخدر میتوانند به پلیس اطلاع داده تا برخورد جدی با خرده فروشی موادمخدر انجام شود.
منتظر بیان کرد: قبل از شروع سال تحصیلی و در شهریورماه در قالب اطلس جغرافیایی محلات و مناطق جرم خیز سعی کردیم تا اطراف مدارس و دانشگاهها را از فروشندگان موادمخدر پاکسازی کنیم تا جوانان و نوجوانان ما در دام این بلای خانمانسوز نیفتند.
وی از تعامل شورای هماهنگی با آموزش و پرورش، دانشگاهها و مجموعههای فرهنگی استان برای اطلاع رسانی و عزم عمومی در حوزه پیشگیری از موادمخدر خبر داد و تصریح کرد: برای کاهش آسیبهای این بلیه عمومی مراقبت و هوشیاری همه آحاد جامعه نیاز است.
تولید موادمخدر در اردبیل نداریم
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل با اشاره به تقسیم بندی موادمخدر مصرفی به مواد سنتی و صنعتی گفت: در سالهای گذشته به صورت محدود برخی کارگاهها و آشپزخانههای تهیه موادمخدر صنعتی نظیر کریستال و شیشه را شاهد بودیم که چند سالی است این مراکز تعطیل و فعالیت آنها منتفی شده است.
منتظر ادامه داد: با رصد اطلاعاتی و دستگیری عوامل دخیل در این حوزه و آرای قاطعی که دستگاه قضائی صادر کرده در حال حاضر هیچگونه تولید موادمخدر صنعتی را در استان شاهد نیستیم.
وی به راه اندازی خط ملی اعتیاد اشاره و اظهار کرد: هموطنان از طریق خط ملی اعتیاد ۰۹۶۲۸ از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ شب میتوانند خدمات رایگان مشاورهای و پیشگیرانه دریافت کنند.
اجرای طرح یاریگران زندگی در اردبیل
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل خاطرنشان کرد: با همکاری آموزش و پرورش و در جوار مدرسه مدرس در چهارراه امام اولین خانه یاریگران زندگی با هدف پیشگیری از اعتیاد و آگاهسازی نوجوانان در اردبیل راه اندازی میشود.
منتظر افزود: در مناطق مختلف شهرها این مجموعهها راه اندازی میشوند تا ما شاهد کمترین آسیب اعتیاد در بین گروههای سنی دانش آموزی و دانشجویی باشیم.
وی بیان کرد: همکاران ما با طرح مباحث کارشناسی و پیشگیری از اعتیاد و جلوگیری از ورود نوجوانان و جوانان به مهلکه اعتیاد با حضور در مدارس و دانشگاهها سعی میکنند آگاهی بخشی و اطلاع رسانیها را انجام دهند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل گفت: در کنار فعالیت تشکلهای مردم نهاد در مراکز صنعتی و تولیدی نیز سعی میکنیم تا جامعه کارگری و کارفرمایی را بیشتر با عوارض و آسیبهای اعتیاد و اقدامات پیشگیرانه مطلع کنیم.
رهاشدگی و کوتاهی را در مبارزه با موادمخدر شاهد نیستیم
منتظر تصریح کرد: به هیچ وجه در این حوزه هیچگونه کوتاهی و رهاشدگی رخ نداده بلکه از اول پیروزی انقلاب تاکنون مبارزه با موادمخدر با قوت و قدرت ادامه دارد.
وی افزود: هرچند وضعیت قابل قبولی در شأن نظام اسلامی در حوزه مصرف موادمخدر شاهد نیستیم ولی اگر این تلاشها و مجاهدتها نبود امروز وضعیت ما بدتر از شرایط کنونی بود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل ادامه داد: سن اعتیاد با توجه به بحث شیوع شناسی جمعیت فعال در کشور در گروه سنی ۱۶ تا ۶۴ سال به ۲۴ سال رسیده و در استان اردبیل نیز چنین میانگین سنی را شاهد هستیم.