به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر قائمی در صد و بیست و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود به برنامههای توسعه شهرداری اشاره کرد و گفت: ما تا امروز شش برنامه پنج ساله را با عناوین مختلف در کشور پشت سر گذاشتهایم و از سرمایههای فکری و برنامه ریزی استفاده شده است.
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه در هیچ مرجعی گزارش رسمی و مدون و قابل اتکایی مبنی بر میزان پیشرفت در برنامههای پنج ساله وجود ندارد، اظهار کرد: در سایت سازمان برنامه و بودجه سامانه رصد ایجاد شده اما دسترسی وجود ندارد که از میزان پیشرفت برنامهها مطلع شویم.
وی همچنین تصریح کرد: متأسفانه در شهرداری تهران نیز گزارش رسمی و دقیقی از میزان پیشرفت برنامههای سه دوره گذشته در اختیار نداریم و دلیل آن این بوده که برنامهها کیفی بوده لذا باید برنامهها به گونهای تدوین شود که قابلیت اندازه گیری و سنجش داشته باشد.
قائمی با بیان اینکه اداره کل برنامه و بودجه شهرداری در خرداد امسال برنامه آسیب شناسی را در خصوص برنامههای قبلی توسعه منتشر کرده است، گفت: منابع مالی در برنامه اول چندان مورد توجه نبوده و برنامه دوم نیز بر اساس نخبه محوری و جامع نگر بوده اما در اجرا تناسبی بین اقدامات و منابع وجود نداشته است.
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه برنامه سوم به نکات کلیدی تمرکز کرده و اسناد بالادستی را به طور کامل بررسی کرده است، گفت: ضعف ساختاری بین احکام، نگاه ایده آل به برنامهها، عدم استفاده صحیح از تجربیات قبلی و ضعف در نوشتار برنامه از جمله ایرادات برنامه سوم به شمار میرود.
وی تأکید کرد: نه باید صرفاً مسئله محور برنامه را ببینیم و نه اینکه موضوع محور برنامه را نگاه کنیم و اگر نقطه تعادل را به درستی پیدا کنیم برنامه چهارم را به درستی تدوین خواهیم کرد.
قائمی با بیان اینکه وظایف روزمره دستگاه اجرایی به عنوان عمل به احکام قلمداد نشود، گفت: برنامه توسعه سوم از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ اعتبار دارد و قرار شده یک سال آن نادیده گرفته شود و خاتمه پیدا کند؛ بنابراین برنامه سوم روزهای آخر خود را طی میکند و باید با عبارتی تحت عنوان مرثیهای برای برنامه سوم از آن یاد کرد.
عضو شورای شهر تهران در خصوص احکام برنامه چهارم توسعه اظهار کرد: برنامه سوم ۳۵۴ حکم داشته و آمار به صورت تفکیکی در اجرای سرفصلها و احکام وجود دارد و تنها ۱۰۱ حکم اجرایی شده است. ۹۶ درصد احکامی که مهلت آن گذشته اجرایی نشده و این احکام بار مالی نداشته است. قرار بوده شهرداری تهران در شش ماه اول پس از تصویب برنامه سوم توسعه، لایحه برنامه حکمرانی اطلاعات را ارائه دهد و انجام نداده است لذا باید مراقب برنامه چهارم باشیم.