به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ینیشفق، عمر چلیک، سخنگوی حزب حاکم «عدالت و توسعه» ترکیه با انتقاد شدید از دولت سوئد بابت عدم پیگرد قانونی حامیان گروه تروریستی «پ.ک.ک» که هفته گذشته در پایتخت این کشور علیه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه تظاهرات تحریکآمیز کرده بودند، گفت که این انفعال یعنی «حمایت از تروریسم.»
چلیک در جمع خبرنگاران در آنکارا گفت: یک بار دیگر، سکوت آنهایی که در مواجهه با این اقدام تروریستی، ادعای حمایت از دموکراسی، کثرتگرایی و آزادی دارند، معنایی ندارد جز حمایت از تروریسم.
وی با اشاره به اینکه آنچه حامیان پ.ک.ک و شاخه نظامی آن یعنی یگانهای مدافع خلق هفته گذشته انجام دادند «هیچ ارتباطی با آزادی بیان ندارد»، افزود: اقداماتی که قتل رهبر یک کشور مستقل را به تصویر میکشد، در هیچکجای جهان نباید آزادی بیان تلقی شود. تصمیم دادستانی سوئیس برای تنبیه نکردن خاطیان یعنی اینکه «یک گروه تروریستی میتواند در سوئد هر کاری که میخواهد، انجاک داده و رهبران کشورهای دوست را تهدید کند.
چلیک همچنین از سوئد به دلیل تبدیل شدن به «مرکز پروپاگاندا تروریستها» انتقاد کرد و هشدار داد که موضع دوپهلو سیاستمداران و دستگاه قضایی این کشور درباره تروریسم و ضدتروریسم، منافع ملی سوئد را هم تهدید میکند.
چلیک تاکید کرد: در جریان مذاکرات با ترکیه، مقامات سوئد اعلام کردند که برای اصلاح قوانین مرتبط با تروریسم و تقویت آنها، به جد وارد عمل خواهند شد. هرچند اقداماتی را هم انجام دادهاند اما شرایط همچنان کما فی السابق است.
وی مقامات سوئد را به وفای به عهد درباره وعدههای اقدامات ضدتروریستی ترغیب کرد تا از این طریق عضویت در ناتو برای استکهلم تسهیل شود.
سوئد و فنلاند در ماه مه ۲۰۲۲ به طور رسمی درخواست خود برای عضویت در ناتو را مطرح کردند اما ترکیه به عنوان عضو این ائتلاف نظامی که بیش از ۷۰ سال سابقه عضویت در این سازمان را دارد، با اعلام مخالفت، این دو کشور را به تحمل کردن و حتی حمایت از گروههای تروریستی از جمله پ.ک.ک و سازمان تروریستی فتحالله(گولن) متهم کرد.
آنکارا به همراه این دو کشور حوزه نوردیک ژوئن پارسال تفاهمنامهای را برای رسیدگی به نگرانیهای امنیتی ترکیه امضا کرده و راه برای عضویت آنها در ناتو هموار شد.
ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا، پ.ک.ک را در فهرست گروههای تروریستی قرار دادهاند.