رشت- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه دومین تهدید حوزه سلامت بحران جمعیت است، گفت: امروزه به دلیل تغییرات سبک زندگی مردم شیوع سرطان افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، یونس پناهی ظهر چهارشنبه در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه توسعه حوزه سلامت و درمان یکی از مطالبات به حق مردم از مسئولان است، اظهار کرد: مرجعیت علمی در حوزه سلامت یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت و توسعه این بخش محسوب می‌شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه قدرتمندی کشورها امروزه به تولید علم و فناوری و توسعه حوزه دانش بنیان بستگی دارد افزود: ایران رتبه نخست منطقه در تولید علم و مرجعیت حوزه پزشکی و رتبه ۱۵ از این حیث در دنیا را دارد.

وی با تاکید بر ارتقای تولید و فناوری در حوزه سلامت تصریح کرد: داشتن دیپلمات علمی برای انتقال تازه‌ترین مطالب حوزه پزشکی و سلامت به داخل از ضروریاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

پناهی عنوان کرد: ایران جز ۵۰ کشور جهان در حوزه فناوری است و این رتبه باید با تقویت رویکردهای علمی و توجه بیشتر مسئولان به این بخش تقویت شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه تنها ۳۰ درصد از علم در داخل کشور با مشارکت‌های بین المللی انجام می‌شود، ادامه داد: این آمار در کشورهای توسعه یافته حدود ۷۰ درصد است لذا باید این حوزه را تقویت کنیم.

پناهی با بیان اینکه تولید ثروت از طریق علم و فناوری در همه کشورهای توسعه یافته اهمیت دارد، بیان کرد: توسعه اقتصاد دانش بنیان و تولید ثروت ار طریق علوم و کاربردی کردن پژوهش‌ها امری ضروری است که باید بدان توجه و اهتمام ویژه شود.

وی با بیان اینکه سومین عامل مرگ و میر در کشور سرطان است، گفت: در گذشته سرطان شیوع گسترده‌ای نداشت اما امروزه به دلیل تغییرات سبک زندگی مردم افزایش یافته و باید به عنوان یک تهدید بخش سلامت آن را کاهش داد.

پناهی با اشاره به خطرات کاهش فرزند آوری و نرخ پایین رشد جمعیت در کشور بیان کرد: دومین تهدید حوزه سلامت بحران جمعیت است.

وی تصریح کرد: برای توسعه و پیشرفت نیاز به جمعیت جوان و آماده به کار داریم لذا ضروری است که فرهنگ فرزند آوری و جوانی جمعیت در جامعه گسترش یابد.