به گزارش خبرنگار مهر، حامد علامتی صبح پنجشنبه در مراسم اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی که به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد برگزار شد، اظهار داشت: قصه گویی به عنوان کهنترین و اثرگذارترین پیام نه تنها در کتب آسمانی بلکه در فرهنگها و تمدنها ریشه دارد و از آن میتوان به عنوان قدیمی ترین شبکه جهانی انتقال پیام و مدیریت تأثیرگذاری یاد کرد.
وی افزود: قصه گویی با بیان رو در روی ماجرا و اضافه کردن احساسات و عواطف انتقال احساسات مدیریت شده و ارتقا یافته به مخاطب، شاکله فرهنگی قلب جهان تبدیل شده و قلب جهان گرچه از قصه بهره برده اما خود معتقد است که قصه گویی متعلق به شرق است و ایران، مهد قصه گویی شرق جهان است.
علامتی ادامه داد: گرچه در غرب بعد از قرون وسطی هنر به سمت هنرهای نمایشی پیش رفت اما در شرق، ادبیات و شعر تقویت شد به نحوی که امروز قصه گویی در شرق به ویژه در ایران به یک جریان بزرگ فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده و جشنواره قصه گویی کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از رویدادهای مهم مطرح است.
وی با اشاره به کارکردهای قصه به ویژه در تولید دانش عنوان کرد: در سایه نگاههای علمی و فنی جریان قصه گویی نه تنها از هرگونه انحراف مصون مانده بلکه برگزاری جشنوارههایی نظیر جشنواره قصه گویی، زمینه نگاههای فنی و پژوهشی را نیز در قصه گویی فراهم کرده است.
حفظ رنگ و بوی هویت کودک و نوجوان ایرانی هدف اصلی جشنوارههای قصه گویی است
علامتی اظهار داشت: هدف ما از برگزاری جشنواره بین المللی قصه گویی این است که قصه گویی با حفظ رنگ و بوی هویت کودک و نوجوان، جریان تأثیرگذار خود را در لایههای مختلف از پدربزرگ و مادربزرگ تا سایر اقشار، حفظ کند و بتواند به عنوان یکی از عوامل مؤثر و هوشمند فرهنگی نقش روشن و تعیین کنندهای در هدایتگری، انگیزه بخشی فردی و اجتماعی، حفظ و تقویت فرهنگ ایفا کند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: قصه گویی ضامن حفظ هویت ملی و توازن فرهنگی میان ملت هاست و قصه گویی روایت زیبای زندگی است و با روایت قصه گو بر ذهن و روان مخاطب اثر میگذارد و آینده و هویت کودک و نوجوان را میسازد.
وی افزود: قصه گویی آموزش اخلاقیات، یادگیری سرگرم کننده و تقویت مهارت شنیدن و گوش دادن و ابزار تربیت مهارتهای اجتماعی است و همه اینها در این کلام مقام معظم رهبری تبلور یافته که فرمودند که قصه گویی هنر بسیار خوبی است و قصههای خوب سازنده شخصیت کودک است.
علامتی، دشوارترین کار جهان را هدایتگری انسانها دانست و گفت: ابزار قصه به خوبی توانسته در این مقوله ورود کند و آثار مثبتی نیز بر جا بگذارد.
وی بیان کرد: استفاده از بیش از ۲۸۰ قصه در قرآن، یک جریان ماندگار برای بهره مندی همه قصه گویان در همه اعصار است که این مهم در جشنواره قصه گویی نیز مدنظر قرار گرفته است.
کاشت بذر ایمان در دل و جان کودکان اصلیترین هدف قصه گویی از نگاه رهبری است
علامتی تاکید کرد: نباید از هدف قصه گویی غافل شد و همه این هدف در کلام رهبری تبلور یافته که فرمودند سعی کنید در قصه گویی و این کار هنری، اولین چیزی که در کودک ایجاد میکنید، بذر ایمان باشد.
وی اظهار داشت: مهمترین راهبرد جشنواره قصه گویی، کاشتن بذر ایمان بر اساس سنت قرآن کریم با استفاده از قصه گویی است و در دورههای بعدی جشنواره با خلاقیت و نوآوری در این بخش ورود جدیتری خواهیم داشت.
علامتی از مهدی آذریزدی به عنوان نماد موفق قصه گویی بر مبنای ایمان یاد کرد و گفت: کتاب «قصههای خوب برای بچههای خوب»، کتابی موفق در این زمینه است.
وی به تشریح دستاوردهای جشنواره قصه گویی پرداخت و از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره در استان یزد قدردانی کرد.
گفتنی است؛ بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی از ۲۵ تا ۲۹ دی ماه به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد برگزار شد.