همدان-رئیس کمیسیون سرمایه گذاری گردشگری و مالی شورای اسلامی شهر همدان گفت: ساماندهی پیاده‌راه اکباتان به ثبت جهانی هگمتانه کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید بادامی‌نجات در جلسه کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و مالی شورا که با حضور معاون میراث فرهنگی و مدیران شهرداری برگزار شد، افزود: نگاه شهرداری در ساماندهی معبر اکباتان نباید درآمدزایی باشد چرا که مسئولیت مدیریت شهری در این محور خدمات رسانی است.

وی تاکید کرد: طرح نهایی ساماندهی پیاده‌راه اکباتان باید به امضای سازمان میراث فرهنگی برسد و در تدوین آن اولویت در بحث غذا نباشد بلکه عرضه تولیدات صنایع دستی و مشاغل سنتی مدنظر قرار گیرد و در راستای تحقق این امر برای تشویق استقبال شهروندان به آنها یارانه و سوبسید پرداخت شود.

بادامی‌نجات با اشاره به اینکه ما به دنبال رونق گردشگری پیاده‌راه اکباتان هستیم، اضافه کرد: رونق پیاده‌راه اکباتان و ایجاد جذابیت در این معبر به ثبت جهانی هگمتانه نیز کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: بر این اساس در قرراداد اجرای طرح ساماندهی پیاده‌راه اکباتان تمامی جوانب و اولویت‌ها لحاظ شود و پیمانکار نیز با توجه به این شرایط قرراداد ببندد.

بادامی نجات با اشاره به اهمیت تپه هگمتانه و تاریخی بودن این محوطه تاکید کرد: به هیچ عنوان نباید کاری کرد که اثر سوئی بر ثبت جهانی هگمتانه داشته باشد، بلکه ضروری است اقداماتی که انجام می‌دهیم که به ثبت جهانی آن کمک کند.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و گردشگری شورای شهر همدان بر حفظ عرصه هگمتانه در اجرای طرح‌ها تاکید کرد و گفت: تخریب نمای بانک ملی در میدان مرکزی همدان اقدام اشتباهی بود که باید قبل از آن مجوزات لازم را از شهرداری و میراث فرهنگی اخذ می‌کردند.

ساخت شهرک سلامت همت همگان را می‌طلبد

بادامی نجات ایجاد شهرک سلامت در همدان را ضروری دانست و اضافه کرد: با توجه به وجود توانمندی‌های خاص پزشکی در استان همدان، همجواری آن با ۹ استان و نیز نزدیکی به کشور عراق؛ ظرفیتی است که می‌تواند بر ایجاد شهرک سلامت و تقویت گردشگری سلامت تأثیر گذار باشد و شهرداری باید در این زمینه برنامه مناسبی را تدوین کند.

وی با اشاره به اینکه ساخت شهرک سلامت همت همگان را می‌طلبد، افزود: می‌طلبد جامعه هتلداران و مجموعه‌های بیمارستان‌ها نیز در کنار هم برای احداث شهرک همکاری لازم داشته باشند تا کل شهر از آن منتفع شوند.

لزوم برگزاری مسابقات والیبال برفی در جشنواره زمستانی همدان

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان همچنین با اشاره به قرار گرفتن در فصل زمستان و بارش نزولات آسمانی اظهار کرد: با همت شهرداری و سازمان میراث فرهنگی جشنواره زمستانی در همدان برگزار خواهد شد و این اتفاق مثبتی است که باید از ظرفیت آن در رونق گردشگری زمستانی بهره بگیریم.

بادامی نجات اضافه کرد: لازم است در جشنواره زمستانه امسال مسابقات والیبال برفی را برگزار کنیم که این می‌تواند شروعی برای پایلوت کردن این ورزش مفرح در همدان باشد و در سال‌های آینده هم به صورت بین‌المللی برگزار شود.

وی تاکید کرد: باید برگزاری والیبال برفی را به رویداد سالیانه تبدیل کنیم تا در تقویم ورزشی نیز لحاظ شود.

وی همچنین به برگزاری مسابقه ساخت آدم برفی به صورت ملی در جشنواره زمستانی تاکید و اظهار کرد: لازم است در این جشنواره از هنرمندان سراسر کشور برای ساخت آدم برفی دعوت به عمل آید و هدف اصلی ملی کردن مسابقه ساخت آدم برفی و دائمی شدن آن به عنوان یک رویداد ملی در همدان باشد چرا که این اقدامات زمینه‌های جذب گردشگر را افزایش می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان زیباسازی باید در حوزه گردشگری و معرفی همدان بیشتر ورود پیدا کند، گفت: ضروری است تعاملی بین سازمان زیباسازی شهرداری همدان با سازمان‌های زیباسازی دیگر کلان شهرها از جمله تهران صورت پذیرد تا از ظرفیت تبلیغات محیطی آنها برای معرفی همدان استفاده شود و این تعاملات متقابل باشد.

خورزنه ظرفیت مغفول مانده از گردشگری

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز با انتقاد از اینکه گردشگری همدان رو به افول است، گفت: همدان ظرفیت‌های خوبی در حوزه گردشگری دارد که از جمله آنها محوطه تاریخی خورزنه است که یکی از بهترین مکان‌های گردشگری محسوب می‌شود اما متأسفانه از ظرفیت آن استفاده نشده و مغفول مانده است.

علی‌اکبر نظری با بیان اینکه ایجاد نشاط اجتماعی از مباحث دینی ما است گفت: لازم است مجموعه‌های تخصصی در حوزه گردشگری وارد شوند چرا که تخصص تنها مختص به ساخت پل یا پروژه‌های عمرانی نیست.