به گزارش خبرنگار مهر، سیروس داودی صبح یک شنبه در بازدید از محل «سیلاب دره سی» شیرامین به برنامه و طرحهای آبخیزداری برای جلوگیری از تهدید سیل در این منطقه اشاره کرد و افزود: اجرای عملیات سازهای و بیولوژیکی در حوضه آبخیز و ایجاد حوضچه و اجرای بند انحرافی در محل مذکور ضروری است.
وی با بیان اینکه بهترین و ارزانترین روش از لحاظ مسائل زیست محیطی و اقتصادی در جایی که امکان تغذیه مصنوعی وجود دارد، آبخوانداری و آبخیزداری است، افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری میتواند نقش بسیار مهمی در کنترل سیلاب و تقویت آبهای زیر زمینی داشته باشد.
داودی با تاکید بر ضرورت حفاظت از جنگلها و منابع طبیعی استان، ادامه داد: جنگلها و پوشش گیاهی مانند اسفنج در خاک عمل میکنند و باعث میشوند آب باران در خاک نفوذ کرده و در سفرههای زیرزمینی ذخیره شود.
وی گفت: با انجام عملیات آبخیزداری میزان آب چشمهها، قنوات و چاهها افزایش مییابد و آبخیزداری در کاهش شوری آبهای زیرزمینی و کاهش فرسایش خاک نیز تأثیر بسزایی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی به قرار گرفتن شهرستان آذرشهر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری در این منطقه موجب جلوگیری از شور شدن آبهای زیرسطحی خواهد شد.
داودی به ضرورت توجه ویژه به بخش آبخیزداری در حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: متأسفانه علیرغم مشکلاتی که در زمینه آب با آن مواجهیم، به مقوله مهم آبخیزداری توجهی جدی نشده است و ما در منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای توسعه طرحهای آبخیزداری در همه حوضههای آبی استان تاکید و برنامه داریم.
وی با تاکید بر اهمیت اجرای پروژههای آبخیزداری در کشور و استان با توجه به شرایط تغییر اقلیم و خشکسالی خواستار تخصیص هر چه سریعتر اعتبار آبخیزداری به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان شد.