به گزارش خبرگزاری مهر، در تارنمای وزارت دادگستری آمریکا اسنادی متعلق به سال ۱۹۷۵ وجود دارد که در آن آشکارا درباره پناه دادن سوئد به تروریستها صحبت شده است!
در این سند که در ۶ صفحه تنظیم شده، آمده است: سوئد نمیتواند خود را از فعالیت تروریستی مصون بداند. در واقع به نظر میرسد که این کشور تروریستهای پناهنده را جذب میکند. فعالیتهای پلیس و قانونگذاران سوئد برای کنترل تروریستها مورد بحث است.
در بخش چکیده این گزارش میخوانیم:
آغوش باز و آستانه تحمل جامعه سوئد و وجود تعداد زیادی از پناهندگان سیاسی در این کشور، استکهلم را به نقطهای جذاب برای تروریستها بدل میکند. همکاری پلیس بینالملل که دستور دارد از فعالیتهای تروریستی جلوگیری و آن را کنترل کند، افزایش یافته و پلیس برای شناسایی بمب از اشعه ایکس و تجهیزات پیشرفته استفاده میکند. در قانون جدید مهاجرتی سوئد که تازه تصویب شده، ورود افراد وابسته به گروههای خاص (ارتش سرخ ژاپن یا سپتامبر سیاه) ممنوع شده است. چند فقره از تدابیر امنیتی اتخاذ شده، حمله تروریستی علیه مدیران تجاری یا مقامات کشور را دشوارتر میکند. از این افراد خواسته شده برنامه روتین فعالیت روزانه خود را تغییر داده؛ در طول روز دائماً با خانوادهشان در تماس و مراقب باشند که اطلاعات موقعیت مکانی خانواده خود را درز ندهند.
این سند در حالی افشا شده که روابط سوئد و ترکیه بر سر اکراه استکهلم از اجرای کامل درخواستهای آنکارا برای پیوستن به ناتو، رو به وخامت گذاشته است.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به سوئد هشدار داده و گفته که اگر این کشور منطقه اسکاندیناوی (شمال اروپا) نتواند اقداماتی را علیه «پ ک ک» انجام دهد، روابط ترکیه با سوئد ممکن است بدتر و تیرهتر شود.
رئیس جمهور ترکیه همچنین گفته است که پیش از تصویب طرحهای مربوط به پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو، در پارلمان ترکیه، این دو کشور باید ۱۳۰ تروریست را اخراج یا به آنکارا مسترد کنند.
پذیرفته شدن پیشنهاد سوئد برای پیوستن به ناتو در حال حاضر در گرو تایید ترکیه است زیرا آنکارا تنها کشوری است که به این اقدام مخالفت کرده و گرچه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو این روند را «سریعترین» در تاریخ خوانده اما الحاق احتمالی سوئد در ناتو هماکنون به بنبست برخورد کرده زیرا استکهلم تمایل ندارد تا تمام خواستههای آنکارا را برآورده سازد که از جمله آن میتوان به سرکوب گروههای کُرد که ترکیه آنها را تروریستی میداند، اشاره کرد.
روابط پرتنش کنونی دو کشور با اتفاقات و تحولات اخیر بیش از پیش تیره و تار شد که از جمله آنها نیز میتوان به «به دار آویختهشدن» عروسک رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در جریان یک تظاهرات حامیان کردها در استکهلم اشاره کرد و علاوه بر این، «به آتش کشیدن قرآن» و هتک حرمت کتاب آسمانی مسلمانان نیز مقابل سفارت ترکیه در سوئد، به آتش تنشها دامن زده است.