به گزارش خبرنگار مهر، رضا تحویلیان صبح سه شنبه در بازدید از دفتر خبرگزاری مهر استان کرمانشاه و گفتگوی صمیمانه با خبرنگاران با بیان اینکه بیمه سلامت بزرگترین سازمان بیمه گر در استان کرمانشاه است، اظهار کرد: از جمعیت ۲ میلیون نفری استان کرمانشاه قریب به یک میلیون و ۳۳۰ هزار نفر معادل ۶۳ درصد از جمعیت این استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
وی افزود: بیمه سلامت این جمعیت را در قالب صندوقهای بیمه کارکنان دولت، بیمه سلامت همگانی، بیمه روستایی، بیمه ایرانیان، بیمه سایر اقشار و صندوق بیماران خاص و صعب العلاج تحت پوشش قرار داده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه به تأسیس و راهاندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای بسیار ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی و همچنین دولت سیزدهم راهاندازی این صندوق برای حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج از نیمه دوم سال جاری بوده است.
تحویلیان گفت: مجموع بودجه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در کشور برای سال جاری بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان بوده است که این بودجه برای پرداخت هزینههای درمانی، تشخیصی، دارویی و همچنین سایر هزینههای این بیماران اختصاص داده میشود.
وی با اشاره به اینکه بودجه این صندوق به اندازه کافی است، افزود: سقفی برای سهم استانها از این بودجه تعیین نشده است و هرچه تعداد پذیرش و نشاندار کردن بیماران خاص و صعب العلاج توسط بیمه سلامت استانی بیشتر باشد اعتبار بیشتری به آن اداره کل تعلق میگیرد.
به گفته تحویلیان، بیمه سلامت کرمانشاه تاکنون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای هزینه درمانی این بیماران جذب کرده است.
تحت پوشش بیمهای قرار گرفتن ۱۰۷ نوع بیماری خاص و صعب العلاج
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه در گذشته تنها پنج نوع بیماری به عنوان بیماری خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمه قرار داشت، تصریح کرد: هم اکنون این تعداد افزایش یافته و در قالب صندوق بیمه بیماران خاص و صعب العلاج تعداد ۱۰۷ نوع بیماری خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است که با این کار توانستهایم درصد وسیعی از بیماران را تحت پوشش خدمات بیمه قرار دهیم.
تحویلیان خاطر نشان کرد: این اقدام در راستای فرمایش مقام معظم رهبری و همچنین شعار بیمه سلامت مبنی بر اینکه بیمار نباید جز رنج بیماری، رنج دیگری داشته باشد بوده است.
وی گفت: لیست اسامی این ۱۰۷ نوع بیماری در پورتال اداره کل بیمه سلامت استان کرمانشاه به آدرس http://Ks.ihio.gov.ir در بخش اطلاعیه قابل مشاهده است.
به گفته وی، انواع بیماریهای صعب العلاج شامل بیماریهای اوتیسم، پروانهای، ام اس، انواع پیوندهای قلب، کبد، کلیه، مغز استخوان و…، آلزایمر، پارکینسون و… است که به تازگی بیماری مزمن روانی، دیابت و عوارض حادث شده از دیابت نوع ۱ و ۲ به این لیست اضافه شده و در قالب صندوق بیماران خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه به نحوه و چگونگی ثبت نام بیماران خاص و صعب العلاج در سامانه مربوطه و نشاندار شدن آنها برای دریافت خدمات بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: افرادی که به این نوع بیماریها مبتلا هستند باید به سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت ایران به آدرس https://bimehsalamatiranian.ir مراجعه و در آنجا با وارد کردن کد ملی به عنوان کلمه عبور و شماره تلفن همراه شخص بیمار به عنوان رمز عبور در این سامانه ثبت نام کنند.
رایگان بودن داروهای بیمهشدگان صندوق بیماران خاص و صعب العلاج
تحویلیان ادامه داد: بعد از طی شدن مراحل ثبت نام، همکاران اداره کل بیمه سلامت و یا معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی با این متقاضیان برای نشاندار شدن آنها تماس خواهند گرفت و چنانچه ظرف یک هفته کاری با فرد متقاضی تماس برقرار نشد افراد ساکن شهر کرمانشاه میتواند به اداره کل بیمه سلامت استان واحد بیماران خاص مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: پس از نشاندار شدن بیماران خاص و صعب العلاج کلیه هزینههای آنها در مراکز درمانی در تعهد بیمه سلامت قرار میگیرد. تحویلیان با بیان اینکه هزینههای درمانی این بیماران خصوصاً هزینه دارویی آنها بالا است، افزود: هزینههای دارویی بیماران نشاندار شده در مراکز درمانی دولتی و خصوصی به صورت صدرصد رایگان است.
وی با اشاره به راهاندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج از نیمه دوم سال جاری، گفت: در ادامه حمایت سازمان بیمه سلامت از این بیماران، اسناد هزینهکرد درمانی بیماران خاص و صعب العلاج از ابتدای مهرماه سال جاری که به هر دلیلی پذیرش نشده است، پذیرش و پس از بررسی و راستی آزمایی مستقیماً به حساب بیمار واریز شده است و در آینده هم این روند ادامه خواهد داشت.
تحویلیان اضافه کرد: پرداخت این هزینهکردها در قالب طرح پرداخت خسارتهای خارج از شمول بوده که شامل پنج درصد بودجه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در قالب این طرح تاکنون بیش از ۱۵۰ پرونده مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته که از این تعداد برای ۷۴ پرونده بالغ بر ۵۷۰ میلیون تومان به حساب بیماران سرطانی و صعب العلاج این استان طی ۲ هفته گذشته پرداخت شده و مابقی نیز در حال پرداخت است.
وی در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه پرداخت هزینه درمانی به بیماران خاص و صعب العلاج منوط به ثبت نام در سامانه مربوطه و نشاندار شدن آنها است، از این بیماران خواست هرچه سریعتر در سامانه مربوطه ثبت نام کنند.