سومین روز چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با یک حاشیه پررنگ از سوی گروه عراقی نمایش «امل» در مرکز تئاتر مولوی همراه بود.

به گزارش خبرنگار مهر، روز دوشنبه ۳ بهمن چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در روز سوم خود میزبان یک اجرای خارجی بود. در این روز نمایش «امل» به کارگردانی جواد الاسدی از کشور عراق قرار بود در ۲ نوبت ۱۶ و ۱۹ در مرکز تئاتر مولوی روی صحنه برود.

نمایش «امل» روایتگر چالش زن و مردی است که در دورانی همچون جنگ در خانه‌ای به سر می‌برند که از کف و سقف آن آب در حال وارد شدن و تخریب خانه است.

اما اجرای اول این نمایش که کارگردان آن در جشنواره حضور پیدا نکرده بود، در سالن اصلی مولوی روی صحنه نرفت و انگشت‌شمار مخاطبی که برای این اجرا برنامه‌ریزی کرده بود دست خالی مجموعه را ترک کرد.

دلیل لغو اجرای اول نمایش «امل» آماده نشدن دکور و نور نمایش بود که البته بیشترین دلیل لغو اجرای اول، درخواست گروه عراقی برای پر کردن آب بر صحنه مرکز تئاتر مولوی بود!

گروه اجرایی نمایش بر این امر تأکید داشتند که صحنه بزرگ تالار مولوی را حداقل به ارتفاع ۲ تا ۳ سانت آب پر کنند و اصلاً توجهی به اینکه این امر نیازمند اجرای زیرساخت مناسب برای پوشش کف و دیواره‌های سالن است نداشتند.

نکته عجیب این بود که گروه اجرایی بنرهایی را دور تا دور صحنه به زمین چسباندند تا به نوعی کف سالن را ضد آب کنند!

این کلنجار بین گروه اجرایی نمایش «امل» با عوامل فنی مرکز تئاتر مولوی و جشنواره تئاتر فجر ادامه داشت تا باعث حضور مدیر بخش بین‌الملل جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر و در نهایت کوروش زارعی دبیر جشنواره در سالن شد و پس از صحبت‌هایی که با گروه داشتند، عوامل نمایش «امل» رضایت دادند که با سطل کف سالن اصلی مولوی آب بریزند و از خیر ورود حجم بالای آب به سالن بگذرند.

اجرای دوم نمایش «امل» در ساعت ۱۹ به صحنه رفت و گروه اجرایی نمایش «طلقه‌الرحمه» کشور عراق که در روزهای اول و دوم جشنواره در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفتند، از جمله تماشاگران این اثر نمایشی بودند.

همچنان تبلیغات محیطی در حد صفر است

سومین روز چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر سپری شد و باز هم خبری از تبلیغات محیطی و شهری مناسب برای جشنواره خبری نبود.

نکته قابل توجه این است که اگر پیرامون مجموعه تئاتر شهر شاهد حضور دستفروشان و فضایی که با حضورشان به آن رنگ بخشیده بودند نبود، مجموعه تئاتر شهر در خاموشی فرو می‌رفت زیرا نه خبری از اجراهای تئاتر خیابانی در مقابل مجموعه است، نه خبری از حجم قابل توجه مخاطبان و تماشاگران آثار جشنواره در فضای پیرامون مجموعه.

کار تبلیغات محیطی جشنواره در پیرامون سالن‌های میزبان دیگر جشنواره نظیر هیچ جذابیت بصری برای افرادی که از پیرامون این فضاها عبور می‌کنند ندارند.

«آگنیتاژ» نمایش پرمخاطب جشنواره تا روز سوم

نمایش «آگنیتاژ» به نویسندگی رسول حق‌جو و کارگردانی حسین کارگر از ماهشهر روز دوشنبه ۳ بهمن در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت و هر ۲ اجرای نمایش با استقبال قابل توجه مخاطبان روی صحنه رفت.

این امر باعث شد که «آگنیتاژ» در میان کلیه نمایش‌های به صحنه رفته طی ۳ روز ابتدایی جشنواره به پرمخاطب‌ترین اثر تبدیل شود و بخش زیادی از مخاطبان از تماشای این اثر راضی باشند.

روایت تحلیلی و مشروح خبرنگار مهر از اجرای نمایش «آگنیتاژ» را می‌توانید اینجا بخوانید.

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با دبیری کوروش زارعی از ۲۵ دی تا ۱۱ بهمن برگزار می‌شود.

برچسب‌ها