در راستای توسعه مهارت های معلمان مدارس غیردولتی، تفاهم نامه ای بین سازمان مدارس غیردولتی با دانشگاه فرهنگیان برای آموزش۱۷۰ هزار معلم مدارس غیردولتی منعقد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین انعقاد تفاهم‎نامه بین سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و دانشگاه فرهنگیان در راستای کمک به تحقق اهداف دولت مردمی و اجرای سند تحول بنیادین و سیاست‌های آموزش و پرورش مبنی بر تحقق عدالت آموزشی و همچنین ماده ۲۷ قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی مبنی بر ارتقای سطح دانش معلمان، و مربیان و سایر کارکنان مدارس و مراکز غیردولتی با اولویت مناطق محروم و ارتقای کیفی آموزش‌های مدارس و مراکز غیردولتی، آموزش‌های راه دور و امور شوراها برگزار شد.

در این آئین، احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس، مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با تبریک آغاز ماه رجب و ولادت با سعادت امام باقر (ع)، اظهار کرد: برنامه‌ریزی شده است تا در سال‌های آینده، مدارس غیردولتی به سمت مدارس هیأت امنایی با نگاه مشارکت‌های چند وجهی حرکت کند.

وی با اشاره به لزوم افزایش صلاحیت‌های حرفه‌ای و عمومی معلمان مدارس و مراکز غیردولتی، گفت: مأموریت آموزش و پرورش، تربیت انسان و انسان‌سازی است که این فعالیت تضمین آینده کشور است و بنابر تعبیر رهبر فرزانه انقلاب، برای یک کشور، یک تمدن، یک ملت، مهم‌تر از همه سرمایه‌ها، سرمایه انسانی است.

محمودزاده با بیان اینکه سرمایه انسانی در مجموعه آموزش و پرورش، در نهاد تعلیم و تربیت و در مدرسه تربیت می‌شود، افزود: هر نوع برنامه‌ریزی برای پیشرفت کشور در وابسته به برنامه‌ریزی دقیق و درست در آموزش و پرورش و نگاه صحیح به تعلیم و تربیت است که این موضوع باید با توجه خاص به معلمان به عنوان عنصر اصلی نظام تعلیم و تربیت صورت بگیرد که این موضوع بارها از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مورد تأکید قرار گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه همه برنامه‌ریزی در آموزش و پرورش، برای این تحقق این هدف باید بسیج شود تا معلم در کلاس درس، حضور ثمربخش داشته باشد، ادامه داد: در همه اسناد بالادستی نظام تعلیم و تربیت بر اهمیت این موضوع اشاره شده است و از ۲۳ هدف عملیاتی در سند تحول بنیادین، ۴ هدف عملیاتی مربوط به نیروی انسانی و معلم است؛ همچنین از ۱۳۱ راهکار در سند تحول بنیادین، ۲۵ راهکار مربوط به موضوع نیروی انسانی و معلم در آموزش و پرورش است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اظهار امیدواری نسبت به اینکه در سال‌های آینده تمام نیروی انسانی آموزش و پرورش از سوی دانشگاه فرهنگیان جذب شود، افزود: قرارگاه‌های اجرایی سازی سند تحول بنیادین با اسقرار دولت سیزدهم ایجاد شده است و امیدواریم با وجود این قرارگاه به مؤلفه اصلی سند تحول که همان معلم است توجه بیشتری شود و به اهداف سند تحول مانند آموزش، بهسازی، تربیت، نگهداشت و رفاه معلمان پرداخته شود.

وی تصریح کرد: دو میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموزان در مدارس غیردولتی و یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانش‌آموز در مدارس هیأت امنایی تحصیل و یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز از کلاس‌های تقویتی زبان استفاده می‌کنند؛ البته آموزش زبان در سبد آموزش همه خانواده‌ها قرار گرفته است، لذا باید با مدیریت و برنامه‌ریزی اتفاق‌های خوبی در این حوزه صورت بگیرد.

محمودزاده با اشاره به اینکه در قانون تأسیس اداره مدارس غیردولتی، دو ماده به روابط علمی، گزینش و صلاحیت عمومی معلمان در مدارس و مراکز غیردولتی تأکید دارد، افزود: در ماده ۲۷ همین قانون که مصوبه مجلس شورای اسلامی است، دوره آموزشی تکمیلی مربیان و معلمان مورد نظر قرار گرفته است، البته در آنجا آموزش و پرورش مکلف شده تا این کار را انجام دهد.

وی ادامه داد: ۲۵۰ هزار معلم در مدارس غیردولتی تدریس می‌کنند که ۱۷۰ هزار نفر نیروی آزاد و دارای مدارک مختلف لیسانس، فوق‌لیسانس و دکتری هستند و۱۱۰ هزار نفر در مراکز آموزشی و آموزشگاه‌ها حضور دارند.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی اضافه کرد: با هماهنگی با گزینش و تفاهم نامه‌ای که منعقد می‌شود، گزینش معلمان مدارس غیردولتی به جای دهه اول اردیبهشت ماه تا آخر شهریور انجام خواهد شد و با صلاحیت‌های عمومی که مدنظر آموزش و پرورش است، این معلمان در کلاس‌های درس حضور پیدا خواهند کرد.

وی با بیان اینکه معلمانی که در سال‌های گذشته هم در مدارس غیردولتی اشتغال به کار داشتند، مشمول این گزینش می‌شوند، افزود: این گزینش، شامل شایستگی‌های مربوط به دانش تربیتی، عمل تربیتی و ناظر به دانش عمومی که در همه معلمان با عنوان صلاحیت‌های حرفه‌ای باید ایجاد شود، مدنظر است.