خبرگزاری مهر- گروه استانها: هفدهم دیماه بود که مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به همراه جمعی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در سفری به سیستان و بلوچستان از تأسیسات و ابنیه سوخترسانی منطقه چابهار بازدید کرده و وعده پیگیری رفع مشکلات این بخش را دادند.
جواد اوجی وزیر نفت هم روز گذشته در حاشیه بهرهبرداری از پالایشگاه تولید قیر در شهرک کامبوزیا زاهدان در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی در سیستان و بلوچستان کمبود جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی و سیانجی است، اظهار کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده ساخت ۴۰ تا ۵۰ جایگاه عرضه فرآورده نفتی و سیانجی در این استان طی نشست شامگاه سهشنبه استانداری مطرح خواهد شد و در صورت تصویب از سوی شورای اقتصاد، کمبود استان در این زمینه برطرف میشود.
و اما در جلسه سه شنبه شب نیز وزیر نفت در تشریح اقدامات و برنامههای این وزارتخانه به اعطای مجوز ۵۰ واحد دستگاه سی ان جی با ارائه رایگان تجهیزات، اعطای ۱۰۰ لیتر سهمیه نفت سفید جدید با توجه به استمرار سرمای هوا به مردم، افزایش عرضه فراوردههای مایع در سطح استان شامل افزایش توزیع دو میلیون و هفتصد هزار لیتر نفت و گاز در دی ماه، افزایش ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتری توزیع بنزین و افزایش ۱۳۵۵ تنی گاز مایع در دی ماه، اضافه کردن مخزندار ریلی برای انتقال فراوردههای نفتی به سیستان و بلوچستان با کمک راه آهن جمهوری اسلامی و تکمیل جایگاههای در دست احداث اشاره کرد.
مخبر: جایگاههای سوخت متناسب با جمعیت و وسعت سیستان و بلوچستان وجود ندارد
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور هم در جریان سفر روز گذشته به سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات سوخت استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد: جایگاههای سوخت در این استان متناسب با جمعیت و وسعت وجود ندارد و با برگزاری جلسات در این سفر و با حضور وزیر نفت برنامهها و طرحهایی برای حل مشکل جایگاههای سوخت بررسی و پس از تأیید اجرا میشود.
جواد اوجی وزیر نفت پیش از ظهر امروز چهارشنبه هم در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران بازهم به موضوع تأمین سوخت سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه دیروز به اتفاق دکتر مخبر و آقای محرابیان و نمایندگان این استان سفر خوبی به استان سیستان و بلوچستان داشتیم و تصمیمات خوبی گرفته شد.
وی ادامه داد: برای انتقال فرآوردههای نفتی اعم از بنزین و نفت و گاز و نفت سفید به استان سیستان و بلوچستان هیچ گونه خط لوله انتقال فرآورده نداریم و تمام نیازهای تأمین انرژی را از طریق تانکرهای سوخت رسان و ریلی انجام میدادیم و دولت سیزدهم شب گذشته تصمیم بسیار خوبی گرفت که خط لوله فرآوردههای نفتی از جنوب کرمان تا زاهدان به طول ۵۲۰ کیلومتر که بار مالی آن ۵ هزار میلیارد تومان است ایجاد شود.
وزیر نفت افزود: این تصمیم به شورای اقتصاد میرود و مصوبه آن گرفته میشود تا در دو سال کاملاً مشکل حل شود.
اوجی درباره تعداد جایگاههای سوخت در این استان گفت: ۵۰ جایگاه CNG جدید احداث میشود و مجوز آن در شورای اقتصاد مصوب خواهد شد؛ تمام تجهیزات این ۵۰ جایگاه CNG را دولت رایگان در اختیار داوطلبان قرار میدهد.
وزیر نفت افزود: خانوارهای این استان سهمیه ماهانه ۲۰۰ لیتری نفت سفید داشتند که یک سهمیه ۱۰۰ لیتری دیشب مصوب شد که در مجموع ۵۰ میلیون لیتر خواهد شد. ۶۵ تانکر سوخت رسان جدید به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت به دستور معاون اول رئیس جمهور مقرر شد راه آهن نیز تعداد واگن مخزن دار برای تأمین فرآوردههای مورد نیاز استان اقدام کند.
وی با بیان اینکه در زمینه گازرسانی اتفاقات خوبی در دولت سیزدهم رخ داده است، افزود: در ابتدای دولت کل خطوط انتقال و تزریق گاز به استان ۱۸ درصد بود که امروز به بیش از ۸۰ درصد رسیده ایم و اردیبهشت امسال خط لوله گاز از زاهدان به سیستان را گازدار کردیم و در حوزه سیستان که ۵ شهرستان است، تا پایان امسال گازدار میشوند.
بنابراین گزارش، روز گذشته معاون اول رئیس جمهور به همراه وزیر نفت و هیئت همراه متشکل از وزیر نیرو، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و هشت نماینده استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی برای بررسی چالشهای انرژی و آب به سیستان و بلوچستان سفر کرده بودند.
رانندگان خودروهای سبک و سنگین در سیستان و بلوچستان در انتظار تحقق وعده مسئولان برای رفع مشکل سوخت هستند.