به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ایزدی ظهر چهارشنبه در نشست معاونان طبیعی و تنوع زیستی محیطزیست سراسر کشور که در اصفهان برگزار شد با بیان اینکه اکوتوریسم در بهترین و کوتاهترین معنا، سفر مسئولانه به مناطق طبیعی است، اظهار داشت: اکوتوریست (طبیعتگرد) موفق کسی است که ردپایی از او در طبیعت برجا نماند درحالیکه فاصله زیادی با این اصل داریم.
وی با بیان اینکه فرهنگ گردشگری و طبیعت گردی را در مناطق چهارگانه نتوانستیم ترویج دهیم، تصریح کرد: زمانی میتوان در حوزه اکوتوریسم موفق بود که فصل مشترک گردشگران، ویزیتورها و جوامع محلی شکلگیری طبیعتگردی باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تصریح کرد: اکوتوریسم یا گردشگری طبیعت پایههایی اساسی دارد که مهمترین آن داشتن تخصص است؛ گردشگر برای مشاهده و درک طبیعت سفر میکند.
ایزدی با بیان اینکه اکوتوریسم باید شامل آموزش و درک متقابل باشد، ابراز داشت: برگزار کنندگان تورهای ما گروههای کوچک و کم جمعیتی تشکیل میدهد اما گاهی شاهد هستیم در تپههای ماسهای فاجعه اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه در حوزه اکوتوریسم باید برخوردهای منفی به حداقل برسد تا محیطزیست به محیط فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود، گفت: مناطق چهارگانه میتواند محیطی برای رشد و توسعه اقتصادی باشد اما تاکنون نتوانستیم وظیفه حفاظتی و حمایتی در این مناطق داشته باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان افزود: نوع نگاه جزیرهای ما و شما سبب شده که گردشگری یا گردشگری طبیعت بصورت شایسته شکل نگیرد و چون درک متقابلی برای توسعه پایدار وجود ندارد شاهد هستیم که از جنگلهای هیرکانی شمال تا شاهرود و آستارا پدیده نامیمون و نامبارکی به نام سافاری بدون فرهنگسازی و بدون واقع بینی و در نظر گرفتن تخصص شکل گرفته و چه لطمههای جبران ناپذیری به محیط زیست وارد کرده است.