عبدالحسین کلانتری در گفتگو با خبرنگار مهر با ابراز نارضایتی از وضعیت فرهنگی دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی گفت: طبق گزارشهای میدانی که در دست داریم و حتی گزارشهایی که معاونان فرهنگی دانشگاه و مؤسسات غیرانتفاعی ارائه میدهند، وضعیت هزینه کرد در حوزههای فرهنگی در دانشگاههای غیرانتفاعی واقعاً فاجعه است.
وی ادامه داد: ما با دانشگاههایی در حوزه غیر انتفاعی مواجه هستیم که تمام سال، کمتر از ۵۰ میلیون تومان برای برنامههای فرهنگی هزینه میکنند، البته یک بخشی از این مشکل به این مسئله باز میگردد که اساساً درصدی که به عنوان سرانه فرهنگی دانشجویی لحاظ میشود، در دانشگاههای غیرانتفاعی بسیار پایین است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم افزود: اسفند سال گذشته یک نامه نگاری با دانشگاههای غیرانتفاعی داشتم و امیدوارم که هرچه زودتر به نتیجه رسیده و کارگروهی که این سرانهها را مصوب میکند، آن را ارتقا دهد.
وی افزود: البته به نظرم نگرانی وزارت علوم این است که، نمیخواهد خیلی هزینه تحصیلی دانشجویان در این دانشگاهها افزایش یابد، اما واقعیت امر این است که دانشجو بدون لحاظ کنشگریهای فرهنگی، اجتماعی و مهارتهایی که در این عرصهها میآموزد، واقعاً دانشجو نیست.
کلانتری گفت: در این صورت دانشگاه نیز احتمالاً به مدرسهای تبدیل خواهد شد و حتی چیزی کمتر از مدرسه که فقط مجموعهای از محفوظات علمی را به آنها منتقل میکند که اساساً به نظرم جای دانشگاه را نمیتواند پر کند و نمیشود اسم دانشگاه بر روی آن نهاد.