به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامرضا حسن زاده در نشست خبری هفتمین همایش مرجعیت علمی در محل وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران درخصوص آزمون صلاحیت بالینی برای رشته های علوم پزشکی گفت: در شورای عالی برنامه ریزی برای همه رشته های علوم پزشکی آزمون صلاحیت بالینی و حرفه ای خواهیم داشت که به مرور پس از نهایی شدن برنامه ریزی آن اجرا می شود.
وی درباره موضوع مهاجرت گروه علوم پزشکی گفت: مهاجرت یک سویه و یک طرفه خطرناک است اما یک زمان مهاجرت به معنای جابجایی است که نمونه آن در چین رخ داده است و دانشجویان چینی ترغیب می شوند که مهاجرت کنند تا ارزش افزوده ایجاد شود و تبادل اطلاعات صورت گیرد.
حسن زاده درباره بین المللی سازی علوم پزشکی یادآور شد: بین المللی سازی یکی از اهداف مهم آموزش پزشکی است. آخرین ثبت روزانه تعداد دانشجویانی که برای تحصیل در ایران اقدام کرده اند نشان می دهد ۷ هزار و ۱۳ دانشجوی بین المللی در گروه علوم پزشکی داخل کشور تحصیل می کنند. این آمار هفتگی در حال افزایش است.
وی اظهار داشت: بین المللی سازی در آموزش علوم پزشکی تنها پذیرش دانشجو نیست بلکه تعاملات بین المللی و تبادل استاد و دانشجو و تاسیس شعبه در خارج از کشور هم مهم است.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی یادآور شد: در بخش بین المللی سازی کمیته ای با عنوان تطبیق و متناسب سازی برنامه های آموزشی برای دانشجویان خارجی وجود دارد. در واقع برنامه های آموزشی سایر کشورها را مورد بررسی قرار می دهیم و کسانی که می خواهند به طور مثال لیسانس داروسازی و یا MBBs داشته باشند می توانند از این برنامه استفاده کنند. در واقع برای بین المللی سازی هزینه اثربخشی را هم در نظر می گیریم اما کیفیت آموزش را کاهش نمی دهیم.
وی از تغییر آئین نامهه پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی خبر داد و گفت: آئین نامه این نوع پذیرش در شورا در حال تغییر است و آئین نامه جدید هنوز تصویب نشده است. البته در این مسیر ابتدا باید ارزشیابی دوره هایی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شده گرفته شود و بعد آئین نامه جدید اجرا شود.