رژیم صهیونیستی اکنون با یک خیزش و بیداری جوانان کرانه باختری در کنار گروه های مسلح و دقیقی چون گردان های جنین و عرین الاسود در نابلس روبروست.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: ساعات پایانی روز جمعه ۷ بهمن ماه در حالی که تنها ۲۷ روز از سال جدید ۲۰۲۳ میلادی گذشته بود، شهر قدس شاهد عملیاتی بود که به نقل از رسانه های صهیونیستی در چند دهه اخیر بی سابقه بود به گونه ای که رئیس پلیس رژیم صهیونیستی پس از حضور در مکان اجرای عملیات شهادت طلبانه قدس تاکید کرد که این یکی از بدترین حملاتی بود که در سال‌های اخیر با آن مواجه شده‌ایم.

این عملیات مسلحانه توسط شهید خیری علقم (۲۱ ساله) ساکن اردوگان شعفاط در قدس در داخل شهرک "نبی یعقوب" واقع در اراضی شهرک بیت حنینا در شمال قدس اشغالی انجام شد که منجر به کشته شدن ۸ صهیونیست شد. پس از عملیات شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مجری عملیات شهادت طلبانه یکی از اعضای جنبش حماس بوده است. عملیات دیشب قدس حائز اهمیت ویژگی است که به آنها می پردازیم:

بن گویر و حامیانش در دوراهی تشدید تنش یا مدارا؟

در حالی که تنها یک ماه از سال جدید و آغاز دولت جدید نتانیاهو گذشته است، اما حدود ۳۰ فلسطینی شهید و در مقابل ۱۰ صهیونیست به هلاکت رسیده اند. اتفاقاتی که به واسطه سیاست های کابینه جدید یک سال پر تنش را نوید می دهد. حال با رخدادن عملیات شهادت طلبانه کم سابقه در دل شهر قدس، صهیونیست ها و کابینه تندرو نتانیاهو در یک دو راهی کامل قرار دارند: تشدید فشار و تنش یا مدارا؟

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی در محل عملیات گفت: این یکی از بدترین حملاتی بود که طی سال‌های اخیر دیده‌ایم، قلب ما با خانواده‌های مجروحان و کشته‌ها است، اقدام به ارزیابی اوضاع کردیم و برخی تدابیر و تصمیمات فوری را اتخاذ کردیم و به انجام اقدامات لازم ادامه خواهیم داد.

البته نتانیاهو روز بعدش در سخنانی تاکید کرد: اسرائیلی‌ها خودشان دست به اعمال قانون نزنند؛ پلیس، ارتش و نیروهای امنیتی طبق اوامر کابینه عمل خواهند کرد. ادبیاتی که با جملات روز ابتدایی اش متفاوت بود و نشان از نگرانی تشدید تنش و خارج شدن اوضاع از کنترل صهیونیست ها دارد.

بن گویر که این روزها شخصیت اول رسانه های عبری است به محل عملیات آمد اما بر حاشیه ها افزود. ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش حمله صهیونیست‌های معترض به خود در قدس اشغالی تاکید کرد که دستور العمل تیراندازی به سمت فلسطینیان در کرانه باختری را تغییر خواهد داد. بن گویر در واکنش به عملیات شهادت طلبانه گفت که اوضاع باید تغییر کند و اینگونه ادامه نداشته باشد.

او سپس تاکید کرد که به احترام روز شنبه بیشتر صحبت نمی کند و سپس شهرک‌نشینان در شهر قدس ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی این رژیم را مورد حمله قرار داده و او را مسئول این حمله دانستند. رسانه‌های عبری تاکید کردند که نیروهای پلیسِ حاضر در مکان بن گویر را تحت تدابیر شدید امنیتی از این منطقه دور کردند.

منابع عبری زبان اعلام کردند که رئیس پلیس رژیم صهیونیستی پس از عملیات شب گذشته در قدس، سطح آماده‌باش نیروها را به بالاترین سطح ممکن افزایش داده است. هم چنین رسانه‌های عبری زبان اعلام کردند که یواو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی سفر خود به آمریکا را به سبب عملیات شهادت طلبانه شب گذشته در قدس ناتمام گذاشته و در حال بازگشت به اراضی اشغالی است. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی تاکید کرد که گالانت پس از عملیات قدس در حال بازگشت به فلسطین اشغالی است و قرار است مشورت‌هایی تلفنی را با رئیس ستاد کل ارتش، رئیس شاباک و دیگر مقامات امنیتی صهیونیستی به منظور برآورد اوضاع امنیتی انجام دهد.

این موضوع گیری ها نشان می دهد رژیم صهیونیستی در یک دوراهی جدی قرار دارد. از سویی این نگرانی وجود دارد که شرایط از کنترل خارج شود اما از سوی دیگر نتانیاهو و بن گویر راهی جز امنیت و امنیتی کردن فضا برای رهایی از فشارهای داخلی و تظاهرات های دو هفته اخیر پیش روی خود نمی بینند.

این نگرانی اکنون حتی در میان سرسخت ترین مخالفان نتانیاهو و رهبر اپوزیسیون کابینه در کنست هم وجود دارد. یائیر لاپید رئیس فراکسیون مخالفان دولت نتانیاهو در یک مصاحبه تلویزیونی گفته: خشونت و خونریزی هایی که در تل آویو شاهد آن بودیم، دستان نتانیاهو را آلوده می کند. هر کسی که به تبلیغات علیه تظاهرکنندگان بپردازد، در مقابل خون دریافت خواهد کرد و اسرائیل را به سوی جنگ داخلی خواهد کشاند. جنگ داخلی از قبل شروع شده است. لازم نیست جنگ داخلی با کوکتل مولوتف، نارنجک دستی و مسلسل شروع شود، می تواند از حوادث کوچک شروع شود. مانند وقتی که مدیر یک کافه مشتریان را بیرون می اندازد و می‌گوید اینجا فقط جای طرفداران نتانیاهو است. یا وقتی یک راننده در شهر بئرسبع با خودرو خود به سمت تظاهر کنندگان علیه دولت نتانیاهو در یک پیاده رو می‌رود.

انتقام جنین، زودتر از تصور

درست ۲۴ ساعت قبل از عملیات خیری عقلم در قدس، نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در عملیاتی کم سابقه در ماه های اخیر وارد جنین شدند و ۱۰ نفر را به شهادت رساندند. حجم درگیری ها و جنایات صهیونیست ها چنان شوکه کننده بود که واکنش سریع کشورهایی چون ترکیه، اردن، مصر و ... را به همراه داشت.

پس از سخنان زیادالنخاله رهبر جهاداسلامی و تهدید نیروهای عزالدین قسام شاخه نظامی حماس، رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که از ترس انتقام گنبدآهنین و ارتش در آماده باش کامل اند. اما با اینکه آن شب دو راکت هم به سوی سرزمین های اشغالی از سوی نیروهای جهاد اسلامی شلیک شد، ولی انتقام جای دیگری گرفته شد و صهیونیست ها را به شدت شوکه کرد.

بلافاصه بعد از عملیات حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس تأکید کرد که این عملیات قهرمانانه برای گرفتن انتقام خون شهدای جِنین بود و این عملیات پاسخی طبیعی به جنایت جنین و هتاکی صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی و جنایات روزانه اشغالگران علیه ملت فلسطین و پیامی آتشین به دولت رژیم صهیونیستی بود. هم چنین بنابر گزارش شبکه المیادین، «طارق عزالدین» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز این عملیات را تبریک گفت و تأکید کرد که دشمن تنها زبان زور را می‌فهمد.

جمع بندی

رژیم صهیونیستی اکنون با یک خیزش و بیداری جوانان کرانه باختری در کنار گروه های مسلح و دقیقی چون گردان های جنین و عرین الاسود در نابلس روبروست. همراهی جوانان و اهالی کرانه باختری با گروه های مسلح کار را برای صهیونیست ها به شدت سخت کرده است. صهیونیست ها می دانند گذشت زمان به سود آنان نخواهد بود و حتی ممکن است تجربه نوارغزه را برای آنان در شمال کرانه باختری تکرار کند. اکنون رژیم صهیونیستی برای ورود به جنین هزینه و درگیری های زیادی می پردازد که نشانه ای است از تغییر ماهیت کرانه باختری.

گالانت وزیر جنگ کابینه کنونی نتانیاهو در دو سال اخیر موضع گیری های زیادی درخصوص لزوم تغییر سیاست حضور ارتش در شمال کرانه باختری و مناطق فلسطینی نشین و واگذار شده به تشکیلات خودگردان براساس توافق اسلو( مناطق الف و ب) داشته است. گالانت پیشتر تاکید کرده که در سایه تشدید تنش و ناامنی در کرانه باختری، ممکن است ارتش این رژیم مجبور به اشغال شمال این منطقه شود.

گالانت در مصاحبه ای با روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت اشاره کرده که با توجه به عدم حضور مدنی و نظامی رژیم صهیونیستی در شمال کرانه باختری، ارتش در این مناطق فعالیت چندانی ندارد و اگر اقداماتی سریع برای پیشگیری از موج عملیات‌های مقاومتی فلسطینیان انجام نشود، این نگرانی وجود دارد که اوضاع از کنترل نیروهای امنیتی خارج شود. گالانت معتقد است که اگر النقب و الجلیل را از دست بدهیم، تل آویو و قدس را نیز از دست خواهیم داد.

*محسن فایضی، کارشناس مسائل فلسطین

برچسب‌ها