بجنورد- محدوده‌ای که امروز با نام خراسان شمالی شناخته می‌شود، پیش از انقلاب از کمترین امکانات بهداشتی و درمانی برخوردار نبود، اما اکنون با رشد چشمگیری در این حوزه مواجه شده است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: انقلاب سال ۱۳۵۷ به رهبری امام خمینی (ره) سر آغاز تحولی عظیم در کشور ایران بود؛ تحولی که هر گوشه از کشور را بنگریم، به وضوح آن را مشاهده می‌کنیم.

یکی از حوزه‌هایی که ایران پس از انقلاب اسلامی با تحولاتی کم نظیر رو به رو شد، حوزه بهداشت و درمان است، به طوری که امروز، نه تنها در منطقه، بلکه در جهان حرف‌های زیادی برای گفتن داریم.

مرور دستاورهای حوزه بهداشت و درمان انقلاب اسلامی ایران یقیناً می‌تواند صرف فعل خواستن را آشکار کند، دستاوردهایی که امروز نام ایران را در برخی علوم و فناوری‌های بهداشتی و درمانی در جهان زبانزد کرده است.

اما نکته حائز اهمیت آن است که این پیشرفت‌ها، تنها معطوف به مرکز کشور و یا چند شهر بزرگ نیست بلکه امروزه در دورترین نقاط از مرکز کشور نیز خدمات بهداشتی و درمانی گسترش یافته است.

یکی از استان‌های دور نسبت به مرکز، خراسان شمالی است. محدوده‌ای واقع در شمال شرق کشور که پیش از انقلاب به عنوان بخشی از خراسان، از ابتدایی‌ترین خدمات بهداشتی و درمانی محروم بود اما امروزه دارای امکانات و تجهیزات مختلفی است که باعث می‌شود بیماران با سهولت بسیار بیشتری به خدمات دسترسی داشته باشند.

کمبود بیمارستان و پزشک، نبود امکانات بهداشتی و درمانی، مرگ و میر بالای کودکان به دلیل بیماری و عدم بهره مندی از هرگونه خدمات پزشکی مناسب تنها جزئی از مشکلات منطقه شمالی خراسان بزرگ بود؛ منطقه‌ای که با پیشرفت امکانات و تقسیمات کشوری، در سال ۱۳۸۳ با نام خراسان شمالی شناخته شد.

یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بهداشت و درمان هر منطقه، تعداد بیمارستان و تخت‌های بیمارستانی است.

۱۱ بیمارستان با بیش از هزار و ۲۹۰ تخت در خراسان شمالی به مردم خدمات ارائه می‌کنند.

امروز در خراسان شمالی ۳۰ مرکز بهداشت شهری و ۵۳ مرکز بهداشت روستایی فعال است.

یکی از شاخص ترین خدمات انقلاب اسلامی به عموم مردم خصوصاً محرومان، خانه‌های بهداشت است؛ این مورد اکنون به ۳۱۸ در خراسان شمالی رسیده است.

از دیگر شاخص‌ها وجود دانشگاه و دانشجوی رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در هر منطقه است؛ این مورد به دلیل تربیت نیروی انسانی به شدت در آمارهای جهانی مورد اهمیت است.

خراسان شمالی امروز بیش از ۲ هزار دانشجو و چندین هزار فارغ التحصیل دارد که هر کدام در گوشه‌ای از این خاک به مردم خدمت می‌کنند؛ همچنین وجود ۲۰۷ هیأت علمی آقا و خانم از دیگر موارد کلیدی و قابل اعتنا در این حوزه است.

تجهیزات و خدمات مختلف دیگری نیز طی این سال‌ها به خراسان شمالی افزوده شده، از پایگاه‌های اورژانس گرفته تا دستگاه‌های درمانی مانند ام آر آی و سی تی اسکن؛ از مراکز تخصصی قلب گرفته تا مراکز درمان ناباروری.

مرور این موارد به خوبی نشان می‌دهد که پس از انقلاب توجه به رشد و تقویت زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در کشور مورد توجه جدی بوده و دستاوردهای مناسبی نیز کسب شده است.