یزد- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از ثبت هفت اثر ناملموس یزد در فهرست آثار ملی خبر داد.

احمد آخوندی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از وظایف مهم میراث‌فرهنگی مطالعه و بررسی آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی به‌منظور ثبت آن‌ها در فهرست آثار ملی است.

وی افزود: هفت اثر ناملموس یزد شامل پوش دوزی یزد، مراسم حنابندان روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان در میبد، مراسم حیدری فهرج، مراسم ۱۳ محرم در مسجد ملأ اسماعیل یزد، بازی نمایشی بهرسربازی روستای ترکان، مهارت دوخت دولو هشتی بهاباد و مهارت دوخت هزاره دوزی ابرکوه در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد با اشاره به اینکه یزد یکی از استان‌های تاریخی ایران است که تعداد زیادی از آیین‌ها و رسوم و رشته‌ها و فنون و غذاهای باارزش را در خود جای داده است، ادامه داد: آداب و رسوم، بازی‌های محلی، رشته‌ها و فنون مختلف صنایع‌دستی و سنتی، مراسم خاص مذهبی و غیرمذهبی که درگذشته انجام می‌شده و در معرض خطر فراموشی هستند یا در حال حاضر به شکل سنتی انجام می‌گیرند، در حوزه آثار ناملموس بررسی می‌شوند.

آخوندی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۴۳ اثر فرهنگی و تاریخی در حوزه ناملموس از استان یزد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، افزود: ثبت آثار با هدف صیانت از مواریث تاریخی و فرهنگی انجام می‌شود و علاوه بر این فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر این آثار در سطح ملی و بین‌الملل فراهم خواهد شد.

گفتنی است؛ ثبت میراث ناملموس از سال ۱۳۸۷ در میراث‌فرهنگی کشور آغازشده و اولین اثر فرهنگی تاریخی در استان یزد در این حوزه، مراسم عزاداری محرم و صفر ندوشن بوده که در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۸۷ به شماره ۱۱ ثبت ملی شده است.