به گزارش خبرنگار مهر، علی مسافری ظهر یکشنبه در نشست خبری تبیین جشنواره هنرهای شهری مشهد در بهار ۱۴۰۲ اظهار کرد: در استقبال از بهار ۱۴۰۲ سعی شده آثار از جنبه صرف زیباشناسی خارج شود و نگاه عمومیتری به آنها داشته باشیم
دبیر جشنواره هنرهای شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه استقبال از بهار ۱۴۰۲، تفاوتهایی را با ادوار گذشته دارد، اظهار کرد: با توجه به تقارن آغاز بهار با ماه مبارک رمضان، مضامین مرتبط درنظر گرفته شده و یکی از محورهای فراخوان منتشر شده به «رمضان» اختصاص داشته است.
وی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان، یکی از موضوعات حائز اهمیت، زیست شبانه شهر بوده که مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در همین راستا تلاش کردیم چهره و خدمات فرهنگی و هنری برای زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی به شکل مطلوبی رقم بخورد.
مسافری با اشاره به رویکرد تعاملی در استقبال از بهار ۱۴۰۲، افزود: در این دوره سعی کردیم آثار از جنبه صرف زیباشناسی خارج شود و نگاه عمومیتری به آنها داشته باشیم؛ به همین منظور، با همفکری و بهرهگیری کرسیهای دانشگاهی و حوزههای نظریهپردازی سعی کردیم در این راستا گام برداریم و مبانی نظری را توسعه دهیم.
دبیر جشنواره هنرهای شهری شهرداری مشهد بیان کرد: با بهرهگیری از المانهای آذینبندی، چهره شهر را امسال متفاوت خواهیم کرد و ادوار گذشته را آسیبشناسی کردیم تا آثار با کیفیتی را استخراج کنیم؛ در گذشته شاهد تناقض ذاتی بین رویکرد جشنوارهای و کیفی بودهایم.
وی با بیان اینکه از مهرماه سال جاری، وارد فرآیند استقبال از بهار شدیم تا نیازهای شهر را از بسترهای غیر از فراخوان نیز آماده کنیم، گفت: از دیگر اقدامات میتوان به پیشبینی «چالشهای طراحی» اشاره کرد که هنرمندان جدیدی در بخشهای آذینبندی و هنرهای تعاملی و نوری ثبتنام کردند.
مسافری با اشاره به دعوت از هنرمندان با سابقه برای بازدید از نقاط مختلف سطح شهر، افزود: برهمین اساس میتوان اطمینان داشت که آثار هنری متناسب با فضاهای شهری طراحی شدهاند.
دبیر جشنواره هنرهای شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه براساس رویکرد کیفیبخشی که امسال شاهد آن بودیم موجب شد آثار هنری بیشتری ارائه شود، تصریح کرد: جشنواره استقبال از بهار ۱۴۰۲ در ۸ بخش گلستان، هنرهای تعاملی شهری، آذینبندی شهری، آثار و آذینهای نوری، دیوارنگاری، سرود، هنرهای نمایشی و هنرهای مردمی ویژه دهه مهدویت تعریف شده است.
وی گفت: در استقبال از بهار سال آینده، ۵۲۶ هنرمند در تمامی بخشها شرکت کردهاند و ۲ هزار و ۵۹ اثر هنری دریافت شده که از این تعداد، ۵۰۹ اثر را در فضای شهری و در بخشهای مختلف کار خواهیم کرد.
مسافری از اعمال رویکرد عدالتی برای توزیع آثار در بخش آذینبندی خبرداد و افزود: برهمین اساس، تمام مناطق شهری، به ویژه مناطق کمبرخوردار مورد توجه جدی ماست و آثار را به فراخور این نیازمندی تقسیمبندی کردهایم.
دبیر جشنواره هنرهای شهری شهرداری مشهد از طراحی چند اثر ویژه با رویکرد تعاملی در نقاط مختلف شهر سخن گفت و تصریح کرد: این المانها، در ۳ بسته مفهومی به ویژه کودکان تعریف شده است.